4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

7de 7 yapmak bana göre şuan için hayal başarabilenede helal olsun. Kendi özeleştirimi yapacak olursam ben denetimde hasan türediyi hatmedince ki denetimden 83 aldım yani adam normalde 50 bile zor verirken sırf hasan türedi kitabından cevapları görünce çok çok iyi not verdi ve bir dersten 58 almam gerekirken şuan ortalama derdim bitti. Üstüne finansala aşırı ve aşırı derecede yüklenince maliyet biraz boşta kaldı sadece dersane bilgisiyle girdim ve rahat geçerim dedim ancak 3 saatlik finansal marotonundan sonra maliyet bu sefe gerçekten kolay bir sınavda olsa ağır geldi.
Maliyetçi normalde gidişe not verirdi ancak bu sınavda galiba zaten koaly sordum bundada hata yapma lüksünüz yok gibisinden gidişe puan falan vermemiş.
Ben ilk soruda hatalıydım ona puan verilmemiş. İkinci yani 55 puanlık soruda ise sadece 3. şıkkında satışı yarısı yerine hepsini almışım adam gitmiş 55 puanı 3 şıkka bölmüş ve 18.33 x 2 =37 vermiş diğer şıkta o kadar hesaplama ve kayıtları dikkate bile almamış, eğerki itirazda iyi bir insan evladı o kağıdı okuras itirazdan geçme şansım var ancak tabiki bu şans milyonda bir :D :D ;D ;D

Hep uzun yazıyorum ve buda uzun oldu ancak maliyetten kalmamın bir nebzede suçu bende adam gibi o kağıdı okusaydım şimdi belgeyi almıştım ancak tel avuntum finansaldan belkide tarihinin en zor sınavından geçmem oldu ki zaten o sınavdan sonra bende ne kafa kaldı nede başka birşey

herkese iyi akşamlar sınav için hayırlı çalışmalar

ayyuk ' Alıntı:
Alev34 tebrik ederim bence 7 de 5 iyi başarı meslek hukuku ummadık yerde vuruyor banada olmuştu stonhand maliyet için üzüldüm ama martta kesin verirsin üzülme :)

sağol canım amann mesleği takmam dershanede de en çok ben girerdim meslek dersine :D ben kaldım o önemli değil hallederim de finansalı napcaz

son 2 dönemdir tek dersten sınava giriyorum finansaldan ve yine 20 almışım son hakkım kaldı marta sınav sonucunu öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı staj staj süresi ve bitirme toplamda 5 yılımı heba edicek sürünesice adam hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım

spk bağımsız denetimde denetim dersinden zorlanmadan çalışıp 66 almışken yeterlilikte denetimden full kağıt vermeme rağmen 50 aldım ki Hasan Türedi adını da sonra buradaki yorumlardan okudum.Yani kağıdımı kim okusa buna nasıl 50 verilir der adım kadar eminim ama itiraz etmedim!El vicdan diyorum!Yani verdikleri notların benim değerim ya da ederim olduğuna inanmıyorum ben şahsen.Artı,Hak ederek kaldığım dersede eyvallah,diyecek sözüm yoktur!Neyse alalım belgeyide hayırlısıyla işin bu bölümündeki stresinden kurtulalım.Yoksa iş hepimizde biliyoruz ki belgeyi alınca da bitmeyecek.Ama bu aşama gerçekten insanda soğuk savaş etkisi yaratıyor!

stonhand ' Alıntı:
7de 7 yapmak bana göre şuan için hayal başarabilenede helal olsun. Kendi özeleştirimi yapacak olursam ben denetimde hasan türediyi hatmedince ki denetimden 83 aldım yani adam normalde 50 bile zor verirken sırf hasan türedi kitabından cevapları görünce çok çok iyi not verdi ve bir dersten 58 almam gerekirken şuan ortalama derdim bitti. Üstüne finansala aşırı ve aşırı derecede yüklenince maliyet biraz boşta kaldı sadece dersane bilgisiyle girdim ve rahat geçerim dedim ancak 3 saatlik finansal marotonundan sonra maliyet bu sefe gerçekten kolay bir sınavda olsa ağır geldi.
Maliyetçi normalde gidişe not verirdi ancak bu sınavda galiba zaten koaly sordum bundada hata yapma lüksünüz yok gibisinden gidişe puan falan vermemiş.
Ben ilk soruda hatalıydım ona puan verilmemiş. İkinci yani 55 puanlık soruda ise sadece 3. şıkkında satışı yarısı yerine hepsini almışım adam gitmiş 55 puanı 3 şıkka bölmüş ve 18.33 x 2 =37 vermiş diğer şıkta o kadar hesaplama ve kayıtları dikkate bile almamış, eğerki itirazda iyi bir insan evladı o kağıdı okuras itirazdan geçme şansım var ancak tabiki bu şans milyonda bir :D :D ;D ;D

Hep uzun yazıyorum ve buda uzun oldu ancak maliyetten kalmamın bir nebzede suçu bende adam gibi o kağıdı okusaydım şimdi belgeyi almıştım ancak tel avuntum finansaldan belkide tarihinin en zor sınavından geçmem oldu ki zaten o sınavdan sonra bende ne kafa kaldı nede başka birşey

herkese iyi akşamlar sınav için hayırlı çalışmalar

maliyet için itiraz edebilirsin mart döneminde kağıdında büyük hata yapılmış bi arkadaş vardı son hakkı tek dersti cevaplarımız aynı olmasına rağmen benden çook düşük not almıştı.. değişmese mahkemeye vercekti..

alev34 ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:
Alev34 tebrik ederim bence 7 de 5 iyi başarı meslek hukuku ummadık yerde vuruyor banada olmuştu stonhand maliyet için üzüldüm ama martta kesin verirsin üzülme :)

sağol canım amann mesleği takmam dershanede de en çok ben girerdim meslek dersine :

sürmen devam etsede verirsin çook korkma daha ne kadar zorlayabilirki.. 7 derse birden çalışmak çok zor kaldı iki dediğin gibi meslekte sıkıntı yok.. finalsalada biraz daha ağırlık verince biter bu iş martta mali müşavirsin inşallah..

Maliyet için zaten kesinlikle itiraz edicem belki insafa gelirler son dersim diye birşeyler yapabilirler ancak bunun olma ihtimalininde belkide milyonda bir olduğunuda biliyorum o yüzden itirazdan ümitlenmeden ders çalışmaya bugün başladım bile.

Birde arkadaş sedat kardeşimizmiydi tahminde bulunan yahu bir insanın hepsini bilme ihtimali nedir benim için maliyet demişti diğer arkadaşlarıda tam bildi vallahi ben korktum kendisinden inmidir cinmidir ermişmidir olurda bu kadarda olmaz yahu ;D ;D ;D

ece10 ' Alıntı:
alev34 ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

sağol canım amann mesleği takmam dershanede de en çok ben girerdim meslek dersine :

sürmen devam etsede verirsin çook korkma daha ne kadar zorlayabilirki.. 7 derse birden çalışmak çok zor kaldı iki dediğin gibi meslekte sıkıntı yok.. finalsalada biraz daha ağırlık verince biter bu iş martta mali müşavirsin inşallah..

inşallah finansalı verirsem tamamdır mesleğe başlarım hemen aradan çıksın

selam arkadaşlar, 3.girişimdi finansalı anca verebildim :D bu dersi vermemde stanhond arkadaşımızın katkıları oldu şahsına çok teşekkür ederim.nasıl bir yük kalktı üzerimden anlatamam. ve sonunda 73.2 ortalama yaparak smmm oldum. bu sınavlara hazırlanırken oğlum 1 yaşındaydı ve onunla hazırlanmak gerçekten çok zordu benim için zaman zaman vazgeçmek geldi içimden ama vazgeçemedim, önce dersleri böldüm. tek seferde veremiceğimi bildiğimden 3 3 2 dersi 3 dönemde verdim,uykularım kaçtıkça çalıştım sabahları erken kalkıp çalıştım,eşimin ve kayınvalidemin desteği ile 3 kerede hallettim.hiçbirşey kolay olmuyor arkadaşlar, bu yüzden sabrınızı ve azminizi yitirmeyin.kolay sınavlar değil gerçekten sonuca odaklanın.geride kalan gerçekten emek veren arkadaşlara başarılar dilerim.ve özellikle finansal muhasebeyi hafife almamalarını hocanın notlarında anlayarak çalışmalarını tavsiye ederim. bu stresli ve zorlu yolda geride kalan meslektaşlara bol şans ve sabır dilerim.

merhaba arkadaşlar,

bugun yaklaşık 15 kişi ile konustum ,içlerinden sadece biri finansal muhasebeden gecmiş.
aralık sınavı benım de 3. girişimdi.ve tek kalan dersim muhasebe.37 ile kaldım.yevmiyelerın her biri 2 puan olduugna göre 20 tane yevmiye maddem doğruydu,dolayısı ile sadece yevmiyelerden 40 puan almam gerekirdi.

sonra yusuf sürmenden 77 alan bir arkadasımla kritik yaptık.amaç adam nerden puan veriyor onu anlamak .
bana açılış ve kapanış maddelerini yapmadığını,yevmiyelerden 6 tane yanlışı oldugunu ancak gelir tablosu ve bilançoyu tamamladığını söyledi.üstelik bilançoyuda tutturamamış.

ben her sayfa düzenıne yazının okunurluğuna ve kapanış maddesine bir hayli vakit harcayıp hiç bi zaman bilançoya kadar gelemedim.
sonradan farkettım ki bilançodan sonra yapmam gereken kapanışı hep ezbercilikle ilk başta yapıyorum.

konustugum kişilerde benım gibi bilanço ve gelir tablosuna gelemeyenler.

sizcede adam bu ne ezbercilik diyip puan vermıyor olabilir mı?

bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

tskler iyi akşamlar,

ya finansaldan yeerince gözüm korkmuştu şimdi denetimden de korktum ben deha nın kitabından kendime notlar çıkardım onlara çalışıyorum ama anlaşılan o ki hasan türedinin notlarına çalımam gerekiyor alev arkadaşın gönderdiği notlarda 23 sayfalık var ama elinde başka hasan türediye ait notları olan varsa sevabına yollasın.
bide aralık denetim soruları önceki dönemlere göre daha kolaydı sanki acaba soruları hazırlayan değiştimi bilgisi olan var mı.

handesis ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

bugun yaklaşık 15 kişi ile konustum ,içlerinden sadece biri finansal muhasebeden gecmiş.
aralık sınavı benım de 3. girişimdi.ve tek kalan dersim muhasebe.37 ile kaldım.yevmiyelerın her biri 2 puan olduugna göre 20 tane yevmiye maddem doğruydu,dolayısı ile sadece yevmiyelerden 40 puan almam gerekirdi.

sonra yusuf sürmenden 77 alan bir arkadasımla kritik yaptık.amaç adam nerden puan veriyor onu anlamak .
bana açılış ve kapanış maddelerini yapmadığını,yevmiyelerden 6 tane yanlışı oldugunu ancak gelir tablosu ve bilançoyu tamamladığını söyledi.üstelik bilançoyuda tutturamamış.

ben her sayfa düzenıne yazının okunurluğuna ve kapanış maddesine bir hayli vakit harcayıp hiç bi zaman bilançoya kadar gelemedim.
sonradan farkettım ki bilançodan sonra yapmam gereken kapanışı hep ezbercilikle ilk başta yapıyorum.

konustugum kişilerde benım gibi bilanço ve gelir tablosuna gelemeyenler.

sizcede adam bu ne ezbercilik diyip puan vermıyor olabilir mı?

bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

tskler iyi akşamlar,
yusuf sürmenin puanlama kriterini anlamış değilim.benim sadece 493 hesap ve bununla ilgili amortisman itfası yanlışdı. bilanço yetişmedi .10 puanlık tanım sorusu yapmışdım .aldığım kıt kanaat 50 .ben smmm oldum .ama 3 seferde verdim.smmm ruhsatı almayı hak kazananları tebrik ederim .darısı bütün emek veren arkadaşlara inşallah geçersiniz mart döneminde muhasebeden .

sm³ ' Alıntı:
finansaldan geçenlerin % 99 u gibi ben de 50 ile geçtim çok şükür, yusuf sürmen gitti diyolar ama ben yine de her ihtimale karşı tecrübelerimi sizlerle paylaşayım.

1- finansal muhasebeden geçmek için y.s.nin özellikle sorduğu soruları yapmak gerekiyor,

2- mart ve temmuzda bu soruları yapmadığım için 39 ve 37 aldım,

3- aralıkta ise yapılmasını istediği kayıtlar olan 493 nolu hesap, nazım hesap kullanımı,tahvil ihraç kaydı ve dönem sonunda itfası gibi kayıtları doğru yaptığım için hoca diğer basit yanlışları göz önünde tutmadan 50 ile geçirdi,

4- tabi bunda kağıdımın düzenli olması, tarih ve madde numaraları yazımı, yevmiye maddesi açıklaması, hesapları tam isimleri ile yazman kasa hesabı gibi, ve rakamları 1.000,- şeklinde yazmam etkili olmuştur diye düşünüyorum,

5- normalde aralıktaki yanlışlarım ise şöyle, yenileme fonunun kapatılması,vadeli mal satışı, vergi borcunun ertelenmesi, makine bakım gideri, menkul kıymet satışı, amortsiman kaydı ve 493 hesabın itfası, bu yevmiye kayıtları ya işlem hatasından dolayı ya da 671 veya 649 yerine 679 kullanmamdan dolayı yanlış oldu,

6- dolayısıyla bu sınavdan ben şu sonucu çıkardım, hoca tek tek puan vermiyo, veriyosa da her yevniye maddesinin puanı aynı değil, hoca kağıdın geneline bakıyo, istediği özellikli hesapları doğru yapıp yapmadığımıza bakıyo, mesela diyo ki 493 nolu hesabı bilmeyebilir ama arkada hesap planı var en azından ordan araştırıp bulmuş mu ?

7- kaynak olarak trabzondan hocanın notlarını getirttik ve sitesini takip ederek öğrencilerine sorduğu soruları çözdük, ama yine de yetmiyor bütün bunlar, hoca öyle tuzaklı sorular soruyo ki bence doğru cevabı bulmanın ilk yolu soruyu 5 defa okuyarak önce soruyu anlamak, zaten soruyu anladıysanız doğru cevabı % 50 bulursunuz.

kalan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum, inşallah yardımcı olmuşumdur...
bence okuyana gore degısıo sankı 493 ü..yenıleme fonu borcun ertelenmesı vs dogruydu..benımde hatam vadelı mal satısındakı 602 onu yapmayı unuttum bıde b ıtfanın bırı yanlıstı..kdv dogru sonucta dehanınkı gıbı degılde x.023 muydu une yazmıstım kagıda ordan sonuc tutmuo nazım falan da vardı kapatmayı yaptım 38 aldım ben hıcbısey anlamadım bu ısten :(

mart ayında finansal muhasebeden girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.allah yardımcımız olsun.vergidn mailime not gönderecek biri yok mu acaba [email protected] teşekkürler.

bence okuyana gore degısıo sankı 493 ü..yenıleme fonu borcun ertelenmesı vs dogruydu..benımde hatam vadelı mal satısındakı 602 onu yapmayı unuttum bıde b ıtfanın bırı yanlıstı..kdv dogru sonucta dehanınkı gıbı degılde x.023 muydu une yazmıstım kagıda ordan sonuc tutmuo nazım falan da vardı kapatmayı yaptım 38 aldım ben hıcbısey anlamadım bu ısten :(
[/quotış be]

kapanış maddesini mi yaptınız,kapanış bilançosunu mu?

,çünkü bugunkü tespitimiz ,bilançodan once yapılan kapanış maddesini yoksaydığı yönunde.

handesis ' Alıntı:
[/quotış be]

,çünkü bugunkü tespitimiz ,bilançodan once yapılan kapanış maddesini yoksaydığı yönunde.
yanısıtmaları kapanıs maddesını :( yok sayacaksa ne ugrastırıo bızı :P

ozlemyesilyurt ' Alıntı:
handesis ' Alıntı:
[/quotış be]

yanısıtmaları kapanıs maddesını :( yok sayacaksa ne ugrastırıo bızı :P

adamın ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum.art niyetli ve belki de bu sınav tarihindeki en uğraştırıcı hoca.

eski dönemlerde en zor kabul edilen maliyet muhasebesi bile bir şekilde telafi ediliyordu.
ama bu adam yuzunden kaç yıllık emekler boşa gitti bi çok insan için.umarım bir an önce bunun farkına varılır.

handesis ' Alıntı:
adamın ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum.art niyetli ve belki de bu sınav tarihindeki en uğraştırıcı hoca.

eski dönemlerde en zor kabul edilen maliyet muhasebesi bile bir şekilde telafi ediliyordu.
ama bu adam yuzunden kaç yıllık emekler boşa gitti bi çok insan için.umarım bir an önce bunun farkına varılır.

kesınlıkle..zamanıma mı yanayım emegıme mı yanayım anlamadm..gelen eskı komısyon gıbı sorsada kurtulsak..utanıorum fınansal muhasebe demeye..eskı komısyondan gecenler artıslık yapıo bıde aa ondan mı kaldın dıe :)

SMİRNOFF040 ' Alıntı:
Hande Hanım vergi notlarını bana da göndermeniz mümkün müdür? Şimdiden Teşekkürler ve Başarılar...

[email protected]

merhaba bende sadece hukuk notları var istersenız mail atabilirm.vergi hukuna OSMAN PEHLİVANIN kitabından çalışmıştım tavsiye ederim.