4b den 4a ya geçişi engelleyen işkanunun kadırılması için iş mahkemesine dava

Üyelik
1 Nis 2011
Mesajlar
6
Devletin tüm TC vatandaşlarına sağladığı bu hak tan SMMM ler,onlarca yıl önceki çalışma ve hayat şartları göz önüne alınarak koyulan saçma kanun sebebiyle , yararlanamıyor.Çalışma bakanlığı mevzuat birimi,SGK genel müdürlük,Bağkur genel müdürlük dahil bir kaç yerle daha görüştüm hiç birinde serbest meslek mensupları yararlanamaz diye bir ibare yer almadığından ssk ya geçebilirsiniz diyor.Ayrıca kanun günümüz şartları ile düzenlenmiş , ihtiyaç duyan tüm vergi mükellefleri için yasalaştırılmıştır.Hiç bir meslek grubu belirtilerek kısıtlanmamıştır.TÜRMOB la görüştüm,bu kanundan yararlanmamızın mümkün olmadığını,şu aşamada TC devlet kanununu tanımadığını , bir kaç kişinin bilmem kaç yıl önce yazdığı oda kanunlarını dikkate alarak , meslekten çıkana kadar kati suretle izin verilmeyeceğini söylediler.Dolayısı ile ülkede yalnızca yararlanamayan bizler oluyoruz.Bu sebeple bu hakkımızı gasp eden ilgili maddenin değiştirilmesi için iş mahkemesine dilekçe verdim.Sizlerde verirseniz toplu dava ya gireceğinden daha çabuk yanıt alırız.Hiç bir kanun TC devlet kanunlarından üstün ve değiştirilemez değildir.
 
Ynt: 4b den 4a ya geçişi engelleyen işkanunun kadırılması için iş mahkemesine dava

Evet Türmob bağımsız çalışmayı malesef sgk lı olmamak olarak görüyor ,4/a, bunu bir takip mekanizması haline getirmiş durumda.

yönetmeliklerde mesleğin esası tam bir bağımsızlıktır diye başlayıp, alt paragraflarda bağımlı çalışan meslek mensubunun çalışma usulünü tarif etmek ne kadar tutarlı? Bağımlı çalışan meslek mensubu sgk lı olabiliyor.

bağımsız çalışanlara ise bağkur zorunlu, ayrıca meslek mensuplarının yanında çalışan bir meslek mensubu ssklı çalıştığı sürece süresi ymm çalışma koşullarından sayılıyor. bağımlı çalışan meslek mensuplarının ki de sayılıyor yani 2 türde sgk lı olma durumunda olanların süreleri sayılıyor.

bu bağkurdan kontrol meslek mensuplarının bağımsız bir şekilde çalıştığının ispatı değil ki. meslek piyasamızda neler olduğunu bizlerde gözlemliyoruz.

hiç olmazsa, bağımsız meslek mensuplarının bir başka meslek mensubunun yanında da sgklı olarak hizmet verebileceğine ilişkin küçük bir düzenleme bence bütün ihtiyaçları karşılayacaktır.

ama bizim meslek örgütümüz bunu kesinlikle yapmaz:)
 
Ynt: 4b den 4a ya geçişi engelleyen işkanunun kadırılması için iş mahkemesine dava

İş mahkemesi , iş kanunlarıyla ilgili hizmet veriyor.Bu tür davalara bakan bir avukat la görüştüm.Bu konuda kesinlikle dava açılır , genel bir hak tan mahrum bırakılmak söz konusu ve emsal oluşturacak bir sonuç alınır diye düşünüyorum dedi.Bilgi olarak başbakana mail attık , bu haktan TÜRMOB un bizi mahrum bıraktığını , bizi soyutladığını bildirir bir maildi bu.Kanun tüm ülke vatandaşlarına sunulan genel bir kanun , 3568 nolu katı meslek kanunun üstünlüğünü , TC devleti kanunlarını önemsemediklerini bildirir bir mail.

Sizlerde Başbakana mail atarsanız bizim görmezden gelindiğimizi öğrenir , bu olanlardan Başbakanın mutlaka haberdar olması lazım.Ayrıca çabuk haraket etmemiz lazım TÜRMOB bu konuda uyanık davranmamamız için resmi yaptırımlarda bulunmak için katı planlar içindeler.İnternet sitesi yoluyla bunu duyuracak önümüzdeki hafta.

Biz bu ülkenin üvey evlatları mıyız ?
Hakkını savunmak isteyenler için Sayın başbakanın maili : [email protected]
 
Ynt: 4b den 4a ya geçişi engelleyen işkanunun kadırılması için iş mahkemesine dava

Çok önemli bi anımsatma yapmak isterim.

bimere attığınız mailde muhatap olarak başvekili tam olarak anlatmazsanız başvuru türmoba yönlendiriliyor:)

o konuda dikkat etmek gerekir.
 
Ynt: 4b den 4a ya geçişi engelleyen işkanunun kadırılması için iş mahkemesine dava

Avukatlar ve mali müşavirlerin durumu

Erken emeklilik yazılarımız yayınlanalı, kendileri aynı zamanda Bağ-Kur sigortalısı olan serbest avukat ve mali müşavirlerden de çok sayıda soru alıyoruz. Meslek yasaları gereği bağımlı/işçi statüsünde çalışamayan bu arkadaşlarımız, SSK'ya geçerek erken emeklilik hakkından yararlanıp yararlanamayacaklarını soruyorlar. Muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerle ilgili olarak 3568 Sayılı Kanun'un 45. maddesinde, mesleki faaliyetin yanında başka bir işyerinde bağımlı çalışma yasağı yer alıyor. Benzer bir yasak 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu'nda da yer alıyor. Ancak bu yasaklara rağmen, bir muhasebeci veya avukat herhangi bir işyerinde SSK'lı olarak çalışır ve sigortalı bildirilirse ne olur? Bu durumda fiili çalışmaya dayanan bildirimleri geçerli olur ve SSK'lı olarak emekliliğe hak kazanır. Ancak kendi meslek yasası gereği uygulanacak disiplin işlemlerini göze almak şartıyla!
Sadettin ORHAN
[email protected]
Bugün
 
Üst