5510 İndirimi Kurumlar Vergisi Beyanı

Üyelik
6 Kas 2014
Mesajlar
9
Konum
Yalova
Aralık ayında tahakkuk eden SGK Prim Borcu ödeme tarihi ocak ayı olduğundan 5510'dan doğan %5 indirim tutarını "960-Matrahtan indirilecek unsurlar" hesabında izliyorum.

Kurumlar Vergisi Beyannamesinde ise bu tutarı "Kazancın Bulunması Halinde İndirilecek İndirimler" bölümünde "Diğer İndirimler" şeklinde belirtiyorum.
Ancak tam olarak doğru mu yapıyorum emin değilim.

Bu konu hakkında başka bir görüş verebilecek olan varsa çok memnun olurum.
 
sn.cntg, siz her halde ödenmeyen sgk primi gider yazılamaz mantığıyla bu şekilde işlem yapıyorsunuz. Aralık/2014 sgk primi süresi içerisinde yani ocak ayı içerisinde ödendiğinde 2014 yılına gider yazılabilir. 5510 SK.indirimi de 2014 yılında gelir kaydedilebilir veya bazı arkadaşlarımızın yaptığı gibi işveren payından düşülebilir.
 
Her ne kadar ödenmeyen prim gider kabul edilmesede istisna olarak aralık ayı primi ödensede ödenmesede gider kaydedilebiliyor.
 
4.Dönem geçici vergi döneminin beyan süresi Şubat ayı olduğuna göre Aralık ayının primi ödenip ödenmediği netleştiğinden buna dikkat ederek gider yazıp yazmayacağımı buna göre baz alıyorum. Sıkıntı yaşamamak adına ödenmediğinde gider yazdığımı matraha ekliyorum.
 

Benzer konular

Üst