6111 Tekrar Çalışmayan İşçi Yararlanabilir mi ?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
6111'den iki ay önce iki aylığına yararlandırdığımız işçiyi işten çıkarmıştık. Ancak şimdi aynı işçi tekrar işe alınmış, 6111 sisteminden baktığım zaman yeni giren işçilerde çıkan "Başka işyerinde yararlanmış, bir daha yararlanamaz uyarısı çıkmıyor" onun yerine, normal bir çalışan gibi çalışması devam eden bir kişi gibi "onaylanmıştır" uyarısı çıkıyor.

Bu durumda ben bu işçi için ikinci kez girişi olmasına önceki çıkışı tekrar 6111'den yararlanmasına engel değildir durumu çıkararak teşvikten yararlandırabilir miyim?
 
Teşvikten bir gün dahi yararlansanız işten çıkış/giriş olduğunda (hatta 01/07 çıkış 02/07 tekrar giriş gibide olsa) bir daha bu teşvikten yararlanılamaz. Kontrol ekranında işe giriş tarihlerine dikkat ettiniz mi?
 
Aynı işyeri dahi olsa çıkış giriş olunca bir daha yararlanamaz. Kontrol ekranında ilk işe girdiği zamanki satıra bakıyor olmayasınız dikkat edin.
 
Eski girişine ait bir satır gözükmüyor. Bir işçi için aynı tek bir satır gözüküyor. TC kimliğinden arattım, tek satır çıkıyor.

İşe giriş tarihi son tarih gözüküyor, öncesi değil, ancak görüntüle dediğim zaman ilk girişindeki 6111 onay ortalamasının bilgisini veriyor.

 
Kanuna bunun ile ilgili açık bir hüküm var mı yok mu açıkçası henüz bakmadım, ancak benim anladığım aynı kişi çıktı girdi yapsa da aynı işyeriyse bu, bu teşvik süresi de devam ediyorsa yararlanabilir.

Ancak çıktı-girdiği yaptığı farklı firmalar ise yararlanamaz!

Sizin fikirleriniz nedir?
 
SGK yazılım hatası olabilir. İşv. değiştiğinde yararlanılamıyorken aynı işv. için devam edilmesi mantıken olmamalı.
 
Az önce genelgeyi açıp yine okudum aynen şöyle yazıyor.

01/01/2016 ila 31/12/2020 tarihleri arasında işe alınan sigortalılardan dolayı 4447 sayılı
Kanunun geçici 10 uncu maddesinde öngörülen destekten yararlanılabilmesi için, sigortalının
işe alındığı tarihten önceki altı aylık dönemde, gerek işe alındığı işyerinden, gerekse farklı bir
işyerinden Kurumumuza verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmaması
gerekmektedir.

Sistemsel bir hata var sanırım riske girmeyin bence yararlandırmayın. Karar sizin yinede.
 
".... gerek işe alındığı işyerinden..." demek suretiyle genelge durumu netleştiriyor. Son 6 ay içinde çalışmıştı bu işçide. Yazılım dediğiniz gibi bunun ile ilgili sistemde onaylanmıştır dememeliydi. Genelgeyle yazılım bir birine uymuyor.

Burada da şöyle bir soru çıkıyor aklıma, ilk işe giriş-çıkışı, ikinci kez işe girdiği tarihten 6 aydan daha fazla önceki bir tarihe ait olsaydı belki yapılabilir mi? Yapılır gibi? Ne dersiniz?
 
Sanırım SGK yazılımcıları aynı kişinin işten çıktıktan bir süre sonra tekrar işe girebileceğini düşünememiş.
 
Evet olabilir. Bende riske girmemek için yararlandırmadım zaten. Sonra derdimizi anlatana kadar bir sürü uğraş dur.:)

Merhabalar,

Sigortalı ilk girişinde onaylanmış ise işten çıkıp tekrar işe giriş yaptığında sigortalı için faydalanma söz konusu olamaz. Sigortalı için 6111 bildirimi yapıldığında " İşten Ayrılmıştır" hata kodu ile yersiz teşvike düşecektir.

İyi Çalışmalar Dilerim.
 
bir seminerde benzer bir soru gelmişti sgk yetkilileri kişinin belirli bir süre ara verdikten sonra başka bir işyerinde farklı bir meslek koduyla işe girişi yapıldığında 6111 den yararlanmadığı süreleri yararlanabileceğini söylemişlerdi.Sizin durumunuzda en azından geriye yönelik 6 ay işsiz kalma şartını taşımadığı aşikar.yararlandırmamak doğru gibi duruyor.
 

Benzer konular

Üst