@Emreeeeeeeeee
Merhaba, herkesin tecrubesini anlatmasi forumu okuyanlar acisindan faydali olur, ayrica farkli beklentileri de karsilar. Ancak niyetiniz bu forumu okuyucular icin canli tutmak degil ise, ve kendi kariyerinize nasil bir fayda saglayabilecegini, kendi geleceginiz icin ogrenmek istiyorsaniz biraz bencilce degil mi?
Ornegin herkese copy paste ayni soruyu sorup sizin icin anlatmalarini bekleyip, sonra cevaplara gore isinize gelene tekrar sorular sormak yerine, siz once asagidaki bilgileri verseniz ve insanlar size bu yonde bilgilerini / yorumlarini iletse, hem siz hem onlar daha kazancli olmaz mi ? (vakit / fayda acisindan)
Su anki konumunuz yani:
-Ogrenci misiniz yoksa calisan mi
-Egitim durumunuz nedir
-Kac senelik tecrubeniz var
-Ne tur bir firmada calisyorsunuz
-Uzmanlik alaniniz nedir (Finans, Muhasebe, Vergi, Butce vs)
-Yabanci dil bilginiz ne duzeyde
-Baska sertifika veya belgeleriniz var mi (SMMM vs)
- ACCA hakkinda nereleri arastirdiniz yoksa internette arastirmak yerine direk buraya mi yazdiniz? (Bu sorunun cevabi yurtdisinda calismak istiyorsaniz onemli. Eger mentalite olarak herkesin sana her bilgiyi sunacagini dusunuyor isen, Avrupa ve Amerika’da oldukca zorlanirsin.)
Hedefleriniz ve beklentiniz nedir:
-Hangi alanlarda calismak istiyorsun (Sektor ve departman)
-Hangi firmalari, hangi pozisonlari hedefliyorsun
-ACCA den beklentilerin nelerdir, sertifika olarak senin icin belli kapilari mi acmasini mi bekliyorsun, yoksa bilgi haznene yapacagi katkilari mi merak ediyorsun vs.
-Yurtdisinda calisabilmek icin mi soruyorsun yoksa Turkiye icin mi soruyorun, yabanci firmalar icin mi, lokal firmalar icin mi vs…
Sadece senin icin degil, genelde herkes icin yazmak istedim. Forumdaki kullanicilar genel olarak oldukca yardimsever ancak vakitlerini harciyorlar. Sorularimizda daha spesifik olsak hem onlarin vaktine daha cok saygi gostermis hem de istedigimiz cevaba daha cabuk ulasmis olmaz miyiz?
Not: Genel olarak zaten kibarca sormussun ve kotu niyet ile yazmadigina eminim. Ancak belli konulari okurken bircok kiside aynisini goruyorum. O yuzden bu yazi uzerinden genellemek istedim. Insanlar once 5 dakikasini ayirip taleplerini detaylandirir ise, cevap veren icin de kolay olur.