personel maaş programı

ACCA Hakkında Bilgilerimizi Paylaşalım..

Arkadaşlar meraba, ben aranızda ACCA sertifikasına sahip olanınız var mı ve eğer varsa bu belgenin sağladığı faydalar neler onu öğrenmek istiyorum.
Saygılar

Ynt: ACCA Hakkında Bilgilerimizi Paylaşalım..

Arkadaşlar bizi soymak için bir kulvar daha açmış TÜRMOB.Hayırlı olsun...Eğitim falan hikaye ...

Sayın mavi efenin dediğine katılıyorum Türmob varsa işin içinde hiçbir programa itimat etmem.....

Birşey daha birkaç sene içinde TÜRMOB üyelerini, ACCA sertifikası almaya mecbur tutar..İşin ucunda para varya.Ogün gelince demişti dersiniz:))İlerde sınav harçlarını dahada yukarı çekerler mecbur olacakya.Şimdiden alsakmı ne???

3568/44. madde değişikliği bundan sonra "zorunlu" tutacaktır.

Yürürlüğe girmemiş şekliyle 44. madde;

Mesleki geliştirme eğitimi

MADDE 44- Meslek mensuplarının, mesleki faaliyetlerini fiilen devam ettirmeleri için Birlik ve odalar tarafından düzenlenecek mesleki geliştirme ve eğitim seminerlerine katılmaları zorunludur. Meslek içi eğitimle ilgili konular, eğitim programları ve süreleri ile diğer hususlara ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir." ...

Kanuni denetçi olarak verilecek bu kurslara karşılık ilgili yasal düzenlemeler içersinde sadece 3568 sayılı yasaya göre yetki alanlar mı iş yapabilecek?

Ardı ardına sorumluluk ve zorunluluk yüklenirken yetki ve iyileştirme görünmemekte.........

ACCA'nın hiçbir zaman zorunlu tutulacağına inanmıyorum ben çünkü MBA yapmaktan bile zor. Geçmiş yıllarda sorulan sorularını inceledim de bu sınavları verebilenler sanırım çok daha yüksek ücretlerle yurtdışında çalışmayı tercih ederler. Bu sınavların yanında bizim göreceğimiz ya da gördüğümüz seminer ve eğitimler hiç kalıyor.

Arkadaşlar sizleri kınıyorum.
Ne demek Türmob bizi soyuyor. Ne demek Türmob muteber değil. Beğensenizde beğenmeseniz de üst birlik orasıdır. Gerçi ben biliyorum sizlerin neden karşı olduğunuzu, son yasadan dolayı. Ama unutmayın ki onların istedikleride olmadı. Bu ülkede her şey siyasettir. Her şey siyasetten geçer. Türmob'un bu konuda yapacağı çok şey yoktur.
Ayrıca anladığım kadarıyla siz bu ACCA'yı pek incelememişsiniz. iremsezin arkadaşın söylediği gibi çok ağır sınavları var ve full+full ingilizce bilmeniz gerekiyor. Ödenen ücretlerde Türmob'un kasasına değil Londra merkezli olan ACCA'nın cebine gidiyor.
Şunuda söylemek istiyorum. Türmob'a itibar etmeyen arkadaşların ruhsatlarına ve bilgilerine itibar etmiyorum. Başarılı olacaklarını da sanmıyorum.

Ben de muhasebe-ci arkadaşıma katılıyorum. Bu mesleği yüceltmek istiyorsak birlikle odalarla her daim işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak zorundayız. TURMOB aslında ACCA ile anlaşma yaparak bizim meslek mensuplarımızın da yurtdışında tanınması için bir adım atmıştır. Globalleşen dünyada özellikle yabancı yatırımcılı firmaların işlerini yaparken karşımıza tanınmama sorunu gelebiliyor. İşte o noktada TURMOB'un bu çalışması saygıdeğer.

Zorunlu eğitim konusunu ACCA açısından değerlendirmeyiniz.

Bu bölümdeki bir çok konu başlığında meslektaşların durumu açıklayıcı nitelikteki sıkıntı ve sorunları
meslek mensubu olarak gittikçe artan iş yükü ve sorumluluğa karşılık iyileştirme ve yetkinin aynı oranda olamadığını/olmadığını vurgulamak içindir, TÜRMOB'u eleştirmek amacıyla değildir.

Burada soran/cevaplayan, yorumlayan meslektaşların eğitim veya sınavlardan çekineceğini zannetmem. Eğitim, sınav ve bir sürü uğraştan sonra en azından biraz karşılığını alabilmek/almak.

Ayrıca aldığınız eğitim ve seminerleri hiç gibi görmeyiniz....

Arkadaşlar Sayın meslektaşımız Ahmet Akca 'nın (ki kendisi hemşerim olur) yazısını okuduktan sonra ACCA hakkında belki de bu platformada konuşmak için çok erken olduğunu düşündüm. TURMOB'un zorunlu eğitimle getirmek istediği şey; meslek mensuplarının çağa ayak uydurabilmeleri ve değişen mevzuat ve uygulamalarını en iyi şekilde yerine getirebilmeleridir.

Hiçkimse şu aşamada ACCA ile zorunlu eğitimi birbirine karıştırmış değildir. Ancak ACCA sınavlarını incelediğinizde (ki bunun için ingilizcenizin anadiliniz düzeyinde olması gerekmektedir.) neden zorunlu eğitimde bize sunulanlara hiç kalır dediğimi anlayabilirsiniz. Ben elbetteki verilecek olan zorunlu eğitimi önemsemiyor değilim ama karşılaştıma yapmanız bile alakasız bence.

Sn.iremsezin öncelikle açtığınız konu başlığıyla bizi haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.Bu gibi forumlar meslektaşlarımızla bilgi alışverişi yapmamızı sağlıyor .Birde arkadaşlarımız önyargılı okumayıp taraflı cvp yazmasalar daha faydalı olacaklar?

Sn.muhasebe-ci doğru beğensekte beğenmesekte üst birlik orası ama üst birlik olması dediğini yapabileceği buna hakkı olduğu anlamına gelmez.Gerçi öyle oluyor TÜRMOB istiyor biz yapıyoruz daha doğrusu ödüyoruz!!!!.Çok merak ediyorum acaba TÜRMOB tarafından mağdur edilseydiniz böyle savunurmuydunuz!!!Madem çok saygın bir kuruluş neden bu uygulamalar bu kadar tuhaf ve adaletsiz ayrıcada absürt?Madem niyet okuyuculuğu yaptınız bende sizin niyetinizi okuyayım.Bende sizin, bahsettiğiniz yasadan ötürü TÜRMOBU bu kadar savunduğunuzu düşünüyorum. ACCA çok ağırdır veya değildir.ACCA hakkında konuşmak şimdilik gereksiz olabilir veya bunun için erkendir.O konuda yazan arkadaşlar haklı olabilirler.
Ama SN.smmmkaraman?ın dediği beni haklı çıkardı bile MADDE-44 tam TÜRMOBA yakışır bir madde.

SN.iremsezin haklısınız meslek kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ama bahsi geçen kuruluşların dayanışmadan anladıkları tek şey üyelerinden aidat,harç vs tahsil etmek.Keşke bizi düşünen haklarımızı korumak için çabalayan ,ondan güç alabileceğimiz meslek kuruluşumuz\larımız olsaydı da birlik ve beraberlik içinde olabilseydik....Bu mesleği yüceltecek kuruluşlar bizzat kendileri mesleğin kalitesini düşürüyorlar bazı arkadaşlar katılsada katılmasada bu böyle .Ayrıca başarı onların demesiyle olmuyor.Kendilerini hakkaniyetli düşünmeye davet ediyorum.

Son olarak durum ne kadar kötü olursa olsun ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar ümitle yolumuza devam edeceğiz ve vakti gelince bütün bu saçmalıkları biz düzelteceğiz??Kendi adlarına konuştuğum arkadaşlar bana hak veriyorlar mı merak ediyorum ve cvplarını ilgiyle bekliyorum..
Saygılarımla?.

Ruhsatlarımıza itibar etmeyen arkadaşa sesleniyorum.O ruhsatları TÜRMOB veriyor..Bilmem anlatabildimmi..

Sn. Fatma Nur hanımefendi,
Öncelikle saygı ve sevgilerimi iletmek etmek isterim.
Şöyle başlayım, Türmob istiyor biz yapıyoruz daha doğrusu ödüyoruz Türmob tarafından mağdur edilseydiniz böyle savunurmuydunuz demişsiniz. Mağdur olmadığımı nereden biliyorsunuz. Örnek vereyim de biraz şaşırın. Staja başladım bi para. 6 yıl staj yaptım 4 sınava girdim 4 para, 4 ayrı yerde staj yaptım 4 para. 2,5 yıllık stajımı iptal ettiler 2,5 para, önce SM ruhsatımı aldım 1900 para, sonra SMMM aldım 1300 gibi bi para, eşimi staja başlattım bi para, sınavlara girdi 6 para, kardeşimi staja başlattım bi para daha ne paralar ödeyeceğiz allah kerim. Ancak gidipte bakkal dükkanı açsan 15-20 bin olması lazım cebinde. böyle bedava mesleği bulmuşsunuz bunuyorsunuz. Hangi uygulamalar absürt adaletsiz açıkça belirtin ki cevap vereyim. Ayrıca bahsettiğim yasayı ben olumlu görüyorum. Bu konuda beyin fırtınasına giriştiğim herkes sonunda sustu. Neden acaba. Ayrıca eğitimden niye çekiniyorsunuz madde 44'le ilgili anlamış değilim. Ayrıca niyet okuyuculuğu yapmak gibi bir özelliğim mevcut değil. Kimin ne yazdığını biliyoruz burada bu nedenle niyet okuyuculuğuna gerek yok herşey ortada zaten.
Tabii bir de şu var İremsezin Hanım'ın söylediği gibi bu ACCA falan filan burada konuşalacak şeyler değil...
Daha söyleyecek bir şey bulamıyorum en iyisi ben susayım da AŞIK VEYSEL konuşsun.

Aldanma cahilin kuru lafına
Kültürsüz insanın kulu yalandır
Hükmetse dünyanın her tarafına
Arzusu hedefi yolu yalandır

Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz
Gül dikende biter diken gül olmaz
Diz diz eden her sineğin bal'olmaz
Peteksiz arının balı yalandır

İnsan bir deryadır ilimle mahir
İlimsiz insanın şöhreti zahir
Cahilden iyilik beklenmez ahir
İşleği ameli hali yalandır

Cahil okur amma alim olamaz
Kamillik ilmini herkes bilemez
Veysel bu sözlerin halka yaramaz
Sonra sana derler deli yalandır

:) :) :)
Tekrar sevgi ve saygılarımla,

Lütfen arkadaşlar, kimsenin eğitimden filan çekindiği yok. Mesela daha geçen haftasonu SPK'nın bağımsız denetim lisanslama sınavlarına girdim. Girmek için işyerimden yıllık izin aldım. Çalıştım.
Turmob da eleştirilemez, kararları sorgulanamaz, yöneticileri gökyüzünden inmiş, insan üstü statüde bir kurum filan da değil. Üyesi bulunduğum, aidatımı da tıkır tıkır ödediğim kurumu istediğim gibi eleştirim. Eleştirmek sahiplenmektir. Gayet de yapıcı eleştirilerdir bunlar.
Bakın lisanslama ile ilgili çok başlılık oluştu. Maliye bakanlığı ve Turmob arasında yine SPK ve Turmob arasında gerginlik var. Birbirine itimat etmemek var. Turmob topladığı yüksek ruhsat paraları ile dikkat çekiyor. Henüz gerçekleştirmediği sınava ilerde girecek bir SM'nin cep telefonuna mesaj atıp da şimdiden Mali Müşavirlik ruhsatınız hayırlı olsun diyorsa, burada eleştirilecek bir durum var demektir.
Ha bu arada söylemeden edemiyeceğim, 3 derslik bir sınav için SPK adaylardan sadece 90 YTL talep etti. Lisans belgesi de yine böyle sembolik bir bedelle veriliyormuş.
Yani sayın muhasabe-ci bizim işi de bakkal dükkanı açmak ile mukayese ettiniz ya ne diyeyim, size hiç yakıştıramadım. Aşkolsun. Ben ruhsatıma bedel biçmem. Onun bedeli bilgi ile ölçülür. Para ile değil. Zaten tam da bu sebepten dolayı verilen bu paralar ağırına gidiyor insanın.

Sayın Muhasebe-ci "bedava mesleği bulmuşsunuz bunuyorsunuz." demişsiniz.
Kusura kalmayın ben bu mesleği bedava bulmadım. Çok çalıştım. Beş kuruş para kazanmadan hep gelecekte iyi bir meslek edinmek gayesi ile yıllarca emek sarfettim. İlim öğrendim.

Serbest meslek erbabı olmakla, ticaret erbabı olmak birbirine karıştırlamaz.
Bir meslektaşın ağzından bu sözleri duymak beni çok üzüyor.

Sevgili maviefe merhaba,
Özelden mesaj atmıştım size ama herhalde görmediniz. İnşallah sınavınız iyi geçmiştir yürekten söylüyorum. Ayrıca bekledim sizi uğramadınız. Bu konuda size sitem etmeden geçemeyeceğim. Neyse konumuza dönelim. Eğitimden kimse çekinmemeli zaten. Fatmanur arkadaşımız öyle bir yazmışki sanki Türmob'un vereceği eğitim gereksizmiş gibi. Onun için o konuya değindim. Türmob'u tabi eleştirebilirsiniz ama itibar etmiyorum demek muteber gelmedi demek eleştiri değildir. Kafadan kopartmaktır. Yani yapıcı olmadığınız gibi kırıcı ve yıkıcısınız. Türmob'un diğer kurumlarla olan çekişmesi ruhsat paralarından kaynaklanmıyor. Meselenin ne olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. Bende söyleyim diğer arkdaşlarda aydınlansın. Siyaset. Şunu da söylemek istiyorum ki bir SM'nin cebine böyle bir mesaj gelmesi eğer gerçekse çok vahim bir durumdur. Kimlerin sınavı kazanıp kazanamayacağı belli değildir. Ancak ben bunun bir asparagas haber olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle bir uygulama yapılacak olsaydı tutup da adamın cebine mesaj atarak kendilerini zan altında bırakmazlardı. Direkt telefonla arayıp tebrik ederlerdi daha temiz ve etkileyici olurdu. Şunu da unutmamak lazımdır ki orada görev yapan insanlar sıradan seçilmiş insanlar değiller. Gayet zeki mesleklerinde başarılı insanlardır. Çürük elma çıkabilir her mevkide olduğu gibi, onu ayrı tutmak lazım. Yani acemice iş yapacaklarını zannetmiyorum.
Bir de ben mesleğimizi bakkallarla kıyaslamadım. Harcanan para yönünden kıyasladım. Hesap et toplam ödediğin para 5000YTL dolaylarındadır. Başlama 1500, bitirme 2000YTL, arada bir kaç fazla sınav bir iki iş değişikliği hadi o da 1000YTL olsun ettimi 4500YTL. E vallahi bedava.
Bedava yaşıyoruz bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedeva;
Yagmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinamaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz Bedava

Ajitasyon yapıyosunuz arkadaşım.
Bedava derken paradan bahsediyorum paradan. paradan. paradan.
Bu meslek kolay değil herkes çok çalışıyor. Kimse kolay edinmiyor ruhsatını ama parasal yönüne gelince bedava.

Sevgili iremsezin,
Senden özür diliyorum. Çok mühim bir konu olduğunu düşündüğüm ACCA hakkında açtığın konuyu bir güzel mahvettik ama inan elimde değildi. Bu sataşmalar sürdüğü sürecede böyle olmaya devam edeceğim gibi geliyor. ACCA dünyanın bir çok ülkesinde meslek mensubu barındıran bir üst kurumdur. Eğer ki bu konuya eğilimliysen ingilizcenin çok iyi olması lazım. Bu belgeyi aldığında da emin olabilirsinki İngiliz Mali Müşavir neyse sende o olacaksın. Ayrıca Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketlerin tepe noktalarına kadar çıkabileceğin gibi yurtdışında da kariyer yapabilirsin. Bildiğin gibi Hollanda, Almanya ve birçok Avrupa ülkesinin nitelikli mesleklerinin başında yani 1. sırasında muhasebecilik ve müşavirlik gelir bu nedenle alacağın kararın olumlu olmasını diliyor ve başarılı olmanı temenni ediyorum.
Saygı ve sevgilerimle,

Sevgili muhasebe-ci
Güzel dileklerin için ve bilgilerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Umarım senin de herşey gönlünce olur ve mesleğinde başarılar dilerim.

Sevgili İremsezin,
ben de sayın muhasebe-ci ye katılıyor ve senden özür diliyorum. Evet biz maalesef kendi dertlerimizle fazlaca meşgul olduğumuz için bu konuyu da çok ilgisiz bir mecraya çektik. Turmob'un sıkıntıları bitmez, hepimiz farkındayız.

Eğer ACCA ile ilgili paylaşacaklarınız olur ise dile getiriniz. Uluslararası akreditasyonu olan bir belge ise muhakkak önemlidir.

Ayrıca dileyen arkadaşlar olursa başka bir forum başlığında SPK'nın Eylül 2007'den beri yaptığı bağımsız denetim lisanslama sınavını da konuşmak isterim.

Saygı ve Sevgilerimle

Sayın maviefe,

Rica ederim, özür dilenecek birşey yok. Ben hepinize yürekten başarılar dilerim. Uluslararası alanda mesleğimizi ifa edebilmek çok önemli ve bunun temelindede zaten bu şekilde yapılan beyin fırtınalarının payı çok büyük. Sizler gibi çok değerli arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmak benim için onurdurç

Saygılarımla

Geri