Anonim Şirketin Ortakları

Kayıtlı oldukları ticaret veya sanayi odasından "firma ortakları belgesi" alabilirsiniz.
 
anonim şirketlerde hisse devrinin tescil şartı olmadığından ortaklık yapısını ticaret sicilden görememekteyiz.
ancak yönetim kurulu üyeleri görülebilir.
 
Sayın Arkadaşlar,

1. İTO'da Ortak ve YK üyesi ile ada göre arama yapabilirsiniz. buradan elde ettiğiniz bilgilerle sicil kayıtlarına ulaşabilirsiniz.
2. İTO'dan belge almak için şirketle ilginizin yada yetkinizin olması gerekir. Şeffaflıktan bahsedilirken belgeler herkese verilmez.

Sayın kayrak,

"anonim şirketlerde hisse devrinin tescil şartı olmadığından ortaklık yapısını ticaret sicilden görememekteyiz. ancak yönetim kurulu üyeleri görülebilir."

Bu bilgi çok yanlış.

Ortakların tescili zorunludur, ancak yöntem farklıdır. Pay defteri bilgileri her genel kurulda hazirun cetveli olarak imzalandıktan sonra GK kararları ile birlikte Sicil Gazetesinde yayınlanır. Gazeteden bu bilgiyi internet üzerinden görebilirsiniz.
 
Sn.Simkeşyan, hazirun cetveli, gk kararları ile birlikte ticaret siciline verilir ancak hazirun cetvelindeki ortakların isimleri gazetede yayımlanmaz.
 
Kısıtlama olmadan bütün sermeye şirketleri web sitesinde bu bilgileri yayınlasa güzel olmaz mıydı?
 
Arkadaşlar şu linkteki internet sayfasına üye olup 'tsg.tobb.org.tr' şirketlerinizin ticaret sicil gazetelerini sorgulayabilirsiniz. Soruyu soran arkadaşım ulaşmıştır sanırım ortak bilgilerine. Ulaşamamışsa yukarıda bu bilgiyi bildiğini varsayarak kısa yazmıştım, bu adresten sorgulayabilirsiniz. Ticaret sicilde ilan edilmediyse en son kurumlar vergisi beyannamesine bakabilirsiniz. Oradaki tarihten sonra bir değişiklik var ise hazirun cetveline ulaşmanız lazım. Bütün bunlar yapılamıyorsa şirketin bağlı olduğu odaya gidip ortaklık belgesi almanız ve öğrenmeniz gerekir...
 
Üst