Anonim Şirketlerde Hisse Devri Bildirimi Yapılır mı ?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Anonim şirketlerde yönetim kuruluna girmeyen yeni ortakların hisse devri bildirimleri Vergi Dairesi'ne ve Ssk'ya bildirilir mi? Yada bildiriyor musunuz?
 
Üstad vergi dairesine de sordum, zorunlu değil, isterseniz bildirmenize gerek yok dediler. Bilgi olarak isterseniz alırız ama diyorlar.
 
Sayın Zindan,

Anonim şirketlerde ortakların Vergi Dairesine de Sicile de bildirilmesi gerekmiyor. Hisse devirleri için hisseyi devralan devraldığı hisseler, yada yoksa ilmuhaberler ile şirkete başvurur. Bu devirlerin noter kanalı ile yapılması da zorunlu değil. Şirkete yapılan başvuru ile PAY defterine devralanların kaydı yapılır ve devredenlerin kaydı düşülür. Böylece Hissedarlar ve Hazirun cetveli düzenlenmiş olur. Olağan genel kurulda yeni hal ile tüm liste tescil ve ilana gider ve Sicil Gazetesinde genel kurul sonuçları ile tescil ve ilan edilmiş olur. Burada yapılan yeni yönetim kurulu seçimi varsa ve YK üyelerinin BağKur bildirimi gerekiyorsa bu işlem yapılır, ve yeni sirküler çıkarılır. Vergi Dairesi bildirimleri de Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde her yıl zaten yapılmaya devam ediliyor.
 
Üst