Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

bu gün kuyruğunu altına alıp koşarak yanımdan bağıra bağıra kaçan bir sokak köpeği gördüm artık neyden kaçıyor ne tedirgin etmiş bilmiyorum ama köpekte kendimi gördüm sınav yaklaştıkça bende sızlanıp durmaya başladım ;D
diyorumki bazen keşke beynimin bir yerine 5 mb lik .doc dosyası kaydedebilsem ezber üzerine zaten bu sınavda 100'ü çakardım neyse artık üye olunca geldiğimiz yeri unutmayız da birşeylerin değişmesini sağlarız ... aralıkta sınava katılacak herkeze zihin açıklığı diliyorum ihtiyacınız olacak eminim ;D ...

arkadaşlar saat gecenin üç'ü ve ben hala ders çalışmaktayım.sınav gününü hayal ediyorum,sorular nasıl olacak diye düşünüyorum ve bu arada konuları anlamaya ve aklımda tutmaya çalışıyorum.çooook stresteyimmm.acaba geçen kasım gibi zor sorular gelir mi... çok ayrıntı sorarlarmı....ya geçemezsem....ya sorulan soruyu anlayamazsam.....bu düşünceler ders çalışmamı etkiliyor.çok az bir süre kaldı sınavlara bu yüzden artık gece gündüz birbirine karıştı.son ay ve özellikle son 15 gün çok önemli.bu nedenle mümkün olduğunca stres yapmadan hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.
Bütün arkadaşlarıma sınavlarında başarılar diliyorum

slm,

daha önce başka bi başlık altında cevaplamış olduğum yeterlilikle ilgili yazdıklarımı buraya ekledim.

''ben temmuz/2009 sınavında SMMM oldum.ilk sınavımda 3 ders,2.sınavda 4 dersi verdim.denetim ve meslek

hukukunu turmob tan gönderilen cd den okuyarak,diğer derslere de önceki yıllarda çıkan ve sınav sırasında

edindiğim deha yayınlarının sorularını çözümleriyle birlikte çalıştım.ben genelde derslere çalışırken; konuyu

çalışmak yerine onunla ilgili soru ve cevaplardan çalışarak daha iyi anlıyorum.daha doğrusu sözel dersler yerine

sayısal dersler (finansal muh.,finansal tablolar analizi,maliyet muhasebesi gibi) bana daha zevkli geliyor.

bunları söyleyerek sizi yanlış yönlendirmek istemem.herkesin kendince bi çalışma yöntemi vardır

mutlaka,benim ki de bu.sınavda hiç çalışmadığım yerlerden de sorular geldi,onları da bildiklerimi yazarak

cevaplandırdım.

ama sınav sırasında fazladan kağıt isteyen arkadaşları işittikçe moralim bozulmadı diyemem.hele ilk sınavda,

denetimde çok kötü hissetmiştim.çok eksik yazdığımı düşünmüştüm.hatta bi sorunun cevabı,sorunun cevapta

tekrarlanmasıyla beraber 2-3 satırı bulunca ister istemez doğru olduğunu bildiğim halde yanlış cevapladığımı

düşünmüştüm.acaba başka ne vardı diye hatırlamaya çalışmıştım. kesinlikle öyle olmuyor.finansal muhasebe

hariç her dersten tek kağıtla çıktım ve 2 sınavda hepsini verdim.finansal muhasebede önerim ise;yevmiye

maddeleri için ayrı sayfaya,kebirleri ayrı sayfaya( T ' leri) ,gelir ve bilançoyu ayrı sayfaya yazın ki zaman kaybı ve

karışıklık olmasın. ''

şimdiden başarılar

sancak ' Alıntı:
arkadaşlar saat gecenin üç'ü ve ben hala ders çalışmaktayım.sınav gününü hayal ediyorum,sorular nasıl olacak diye düşünüyorum ve bu arada konuları anlamaya ve aklımda tutmaya çalışıyorum.çooook stresteyimmm.acaba geçen kasım gibi zor sorular gelir mi... çok ayrıntı sorarlarmı....ya geçemezsem....ya sorulan soruyu anlayamazsam.....bu düşünceler ders çalışmamı etkiliyor.çok az bir süre kaldı sınavlara bu yüzden artık gece gündüz birbirine karıştı.son ay ve özellikle son 15 gün çok önemli.bu nedenle mümkün olduğunca stres yapmadan hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.

Sabah işe gitmiyor musunuz ? Nasıl gece çalışabiliyorsunuz ?

Tesmer'in sayfasında sınav 'başvuru bedelleri 01.11.2008-31.10.2009 tarihleri arasında geçerlidir' yazmakta, bu tutarlarda değişiklik olmuş mudur, hangi tutarlar üzerinden sınav ücreti yatıracağımızı bilen var mı? Son gün 9 Kasım.

artmadan yatıriim die cuma yatırdım ama sanırım değişiklik yok.sınav başvurumu da yaptım 4 dersten.denetim vergi hukuk meslek..bu sefer olacak inşallah, herkese başarılar.bu arada temmuz topiği çok hareketliydi burası çok cansız..herkes ders mi çalışıyor;)

Sınavdan sonra canlanır burası da:)

Arkadaşlar, ben vergiden KDV veya kooperatif muafiyeti ile ilgili bir uygulama bekliyorum. Bu komisyon belli bir düzende ilerliyor bence..

ben bugun 65 liradan yatırdım değişmemiş şuan ücretler

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:

feride kooperatif muafiyeti ile ilgili nasıl bi soru olabilir uygulama örnek yazarmısın

Bende bakıyorum, kayda değer bir örneğe ulaşırsam paylaşacağım...

:D temmuzda denetim sınavında bazı arkadaşlar fazla kağıt istiyordu şaşırdım acaba benim yazdıklarım yetersizmi diye 60 la geçtim az ve öz yazmıştım..

ugur6666 ' Alıntı:
:D temmuzda denetim sınavında bazı arkadaşlar fazla kağıt istiyordu şaşırdım acaba benim yazdıklarım yetersizmi diye 60 la geçtim az ve öz yazmıştım..

Hangi kaynaga çalıştın ? Yeni başlayanlara nasıl çalışmalarını tavsiye edersin ?
Teşekkürler

feride kooperatif muafiyeti ile ilgili nasıl bi soru olabilir uygulama örnek yazarmısın

2008 Kasımda sorulmuş : KVK nın kooperatif muafiyeti hakkındaki hükümlerini belirtiniz diye sormuşlar.

Arkadaşlar, vergi hukukunda hr sınavda sorulan sorulardan 2 si eski yıllarda sorulan sorular , yanlış mı düşünüyorum ?

asliyz ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:

Sabah işe gitmiyor musunuz ? Nasıl gece çalışabiliyorsunuz ?

ben şuan çalışmıyorum.bu sınavlar yüzünden işten ayrıldım.birde iki yaşında kızım var.ev işleri,çocuk,ders birde iş gitmedi.ilk 2009 martta sınava girdim 5 tane ders verdim.denetim ile vergi kalmıştı.temmuzda sadece denetime girdim.onu da verdim.şimdi ise vergi kaldı.ama hala ilk kez sınava girerken yaşadığım stresi yaşıyorum.ilk kez sınava girecek arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum.sizde herhalde ilkkez sınava gireceksiniz.hepinize başarılar diliyorum.

bende yeni başladım çalışmaya

denedim hukuk maliyetten gireceğim

umarım yeterli olur kalan süre