Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..
arkadaşlar bende aynı sıkıntı içindeyim.kursa gitmediğim için çalışırken kendime göre ve hislerime göre soru çıkabilecek uygulamaları tespit etmeye çalışıyorum.kdv,kurumlar ve gelir vergisinin fazla konu atlamadan özetini çıkarttım.ve ezberledim.eğer kasım 2008 gibi olağandışı sorular sorulmazsa,benim önemli gördüğüm konular
tariyatın muhatapları(kdv,gelir ve kurumlar açısından)
tevkifat ve mahsup işlemleri,yurtdışı kazançların indirimi
kurumlarda kontroledilebilir kurum kazancı
kdv de ihracat teslimleri
vuk kanununda özetini çıkartmıştım.yarından itibaren tekrarını yapacağım.burdada önemli gördüğüm konular
amortismanlar özellikle uygulama sorusu,yada fevkalade amortismanla ilgili bir soru
sel felaketi nedeniyle ziyaa olan mallar ilgili soru!mesela sigorta ile kdv'yide işin içine sokabilirler.belki sözel olarak mücbir sebep,zordurum
vergi cezaları olabilir.
aslında bütün konular çok önemli ben fazla elemeden çalışıyorum.ayrıca tavsiye ederim bütün yılların ( ilk yılları elemeden) sorularını tek tek çözün.özellikle ilk yıllarda çıkan uygulama sorularını çözün.birde imkanınız varsa hesap uzmanları derneğinin çıkarmış olduğu beyanname düzenleme klavuzu adlı kalın bir kitap var.o kitabı alırsanız faydasını görürsünüz.uygulamalı örnekler var.anlamadığınız konulara ordan detaylı bir şekilde bakabilirsiniz.
sadece benim önemli gördüğüm konular bunlar.şunu söylemek istiyorum,daha önceki dönemlerde
arkadaşlarımız daha çok bilgi paylaşıyormuş.ama şimdi kimseden çıt çıkmıyor.halbuki bu tarz bilgi paylaşımları çok önemli.çalışırken atladığımız önemsiz gördüğümüz veya dikkatimizden kaçan konular olabilir.ve arkadaşlarımızın paylaşımları sayesinde bakmadımız konulara bakar,dikkatimizden kaçan konuları araştırabiliriz.lütfen herkes katkıda bulunsun ,bilgi paylaştıkca çoğalır ve hepimize yarar sağlar.