Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

asliyz ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
:D temmuzda denetim sınavında bazı arkadaşlar fazla kağıt istiyordu şaşırdım acaba benim yazdıklarım yetersizmi diye 60 la geçtim az ve öz yazmıştım..

Hangi kaynaga çalıştın ? Yeni başlayanlara nasıl çalışmalarını tavsiye edersin ?
Teşekkürler

konuya ışardan dahil oluyorum ama eğer istanbuldaysanız dehanın vergi notlarına çalışın

sancak ' Alıntı:
asliyz ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
arkadaşlar saat gecenin üç'ü ve ben hala ders çalışmaktayım.sınav gününü hayal ediyorum,sorular nasıl olacak diye düşünüyorum ve bu arada konuları anlamaya ve aklımda tutmaya çalışıyorum.çooook stresteyimmm.acaba geçen kasım gibi zor sorular gelir mi... çok ayrıntı sorarlarmı....ya geçemezsem....ya sorulan soruyu anlayamazsam.....bu düşünceler ders çalışmamı etkiliyor.çok az bir süre kaldı sınavlara bu yüzden artık gece gündüz birbirine karıştı.son ay ve özellikle son 15 gün çok önemli.bu nedenle mümkün olduğunca stres yapmadan hazırlıkları tamamlamak gerekiyor.
Bütün arkadaşlarıma sınavlarında başarılar diliyorum

Sabah işe gitmiyor musunuz ? Nasıl gece çalışabiliyorsunuz ?

ben şuan çalışmıyorum.bu sınavlar yüzünden işten ayrıldım.birde iki yaşında kızım var.ev işleri,çocuk,ders birde iş gitmedi.ilk 2009 martta sınava girdim 5 tane ders verdim.denetim ile vergi kalmıştı.temmuzda sadece denetime girdim.onu da verdim.şimdi ise vergi kaldı.ama hala ilk kez sınava girerken yaşadığım stresi yaşıyorum.ilk kez sınava girecek arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum.sizde herhalde ilkkez sınava gireceksiniz.hepinize başarılar diliyorum.

Teşekkürler.. evet ben ilk kez sınava gireceğim. Hepimize kolay gelsin..

ÖNCELİKLE TÜM STAJER ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM BENDE 2010 MART SINAVINA GİRECEĞİM VE FORUMU BÜYÜK BİR DİKKATLE TAKİP EDİYORUM.MALUM HERKESİN TEK DİLEĞİ BİR AN ÖNCE BU SINAVI VERİP GELECEĞİNİ KURMAK ARTIK DERSLER O KADAR SIKIYORKİ BİLGİĞİN YILLARDIR ÇALIŞTIĞIN ÖĞRENDİĞİN DERSLERİ TEKRAR ETMEK(HEPSİNİ ÇOK İYİ BİLMESEN BİLE) İNSANA BIKKINLIK VERMİYOR DEĞİL NE YAPALIM ARKADAŞLAR SON BİR KEZ DAHA MERAK ETMEYİN İNŞALLAH HEPİNİZ BU SINAVI VERECEKSİNİZ ÇÜNKÜ VERMEYECEK OLASAYDINIZ ŞU AN BURADA OLMAZDINIZ HEPİMİZ BU SINAVLARI DERS BAZINDA ZATEN ŞİMDİYE KADAR EN AZ 10 KEZ GEÇMİŞİZDİR BİR KEZ DAHA 50 ALMAK ÇOKTA ZOR OLMASA GEREK HEPİNİZE BAŞARILAR

Mesajınızı forum kuralalrına uyarak küçük harfle değiştirin. Yoksa silmek zorunda kalıcam.

arkadaşlar elinde vergi notu olan varsa lütfen paylaşsın vergiden tahminleri olan yokmu saygılar

Nakit Oran formülü ne olmalı, her yerde farklı formüle rastlıyorum.
Hazır değerler/ KVYK ,
Hazır değerler+Menkul kıymetler/KVYK ,
Dönen varlıklar- (Hazır değerler+Menkul kıymetler) / KVYK

sayın hakankrl, evet haklısın farklı söyleyenler var ama en mantıklısı son yazmış olduğun formül bence çünkü en nakit olan o

2008/1.dönem Tesmer cevaplarında Hazır Değerler/KVYK kullanılmış.

güzel haberlerim var vergi için odanın kursuna gitmiştim. hocanın tahminine göre aralıkta sm özel sınavıda olduğundan ve smlere yapılacak sınavın kolay olacağını düşündüğünden aralık dönemi yeterlilik sınavlarınında kolay olabileceğini söylüyor hatta büyük ihtimal kolay olacak diyor.
yani Allahım inşallah aralık son girişimiz olur ;D ;D

arkadaşlar temel hukuktan sizce odanın kitabı yeterli olur mu arif kocaman hocanın kitabının dışına çıkılır mı mesala 22 kasım 2008 de çıkılmıştı acab bu sınvda da çıkılır mı? tahminlerinizi alalım teşekkürler herekse başarılar

hakankrl ' Alıntı:
Nakit Oran formülü ne olmalı, her yerde farklı formüle rastlıyorum.
Hazır değerler/ KVYK ,
Hazır değerler+Menkul kıymetler/KVYK ,
Dönen varlıklar- (Hazır değerler+Menkul kıymetler) / KVYK

Bir tane daha.
Dönen varlıklar- (Stoklar+ Alacaklar) / KVYK

Hangisini kullanmalıyız sizce ???

Ben şu şekilde biliyorum. Eğer Menkul Kıymetlerin ayrıntısı varsa; Hazır Değerler+Menkul Kıymetler/KVYK. Yoksa Hazır Değerler/KVYK. Kolay Gelsin.

Aslında Menkul Kıymetlerin ayrıntısı varsa Menkul Kıymetlerden hisse senetleri dikkate alınmaz, sadece Tahvil/Bono dikkate alınır.

güzel haberlerim var vergi için odanın kursuna gitmiştim. hocanın tahminine göre aralıkta sm özel sınavıda olduğundan ve smlere yapılacak sınavın kolay olacağını düşündüğünden aralık dönemi yeterlilik sınavlarınında kolay olabileceğini söylüyor hatta büyük ihtimal kolay olacak diyor.
[/quote]

merhaba nunna.İnşallah hocanın tahmini doğru çıkar.tek vergi kaldı.acaba hocanın çıkabileceğini tahmin ettiği konular var mı.paylaşırsanız çok seviniriz.umarım hepimiz için kolay bir sınav olur.teşekkürler.

Maliyetten sizce hangi konular çıkabilir, tahminleriniz nelerdir

sancak ' Alıntı:

merhaba nunna.İnşallah hocanın tahmini doğru çıkar.tek vergi kaldı.acaba hocanın çıkabileceğini tahmin ettiği konular var mı.paylaşırsanız çok seviniriz.umarım hepimiz için kolay bir sınav olur.teşekkürler.
[/quote]

hiç inanmıyorum siz onlara güvenip te çalışmamazlık yapmayın.. konular onları sıktıysa hocalar hep kolay bi kaçış yolu ararlar.. siz tedbiriniz alın.. bunlar hikaye smlerin sınavları farklı.. bazı dersler yok

Arkadaşlar ne zaman kolay olacak deseler zor oluyor.siz güvenmeyin.çok çok zor olmaz bence.ama sınav dönemime denk gelen uygulamalar kesin soru.

Sınav dönemine gelen uygulamalar neler olur ? Bilenler yazabilir mi ?

arkadaşlar bende aynı sıkıntı içindeyim.kursa gitmediğim için çalışırken kendime göre ve hislerime göre soru çıkabilecek uygulamaları tespit etmeye çalışıyorum.kdv,kurumlar ve gelir vergisinin fazla konu atlamadan özetini çıkarttım.ve ezberledim.eğer kasım 2008 gibi olağandışı sorular sorulmazsa,benim önemli gördüğüm konular
tariyatın muhatapları(kdv,gelir ve kurumlar açısından)
tevkifat ve mahsup işlemleri,yurtdışı kazançların indirimi
kurumlarda kontroledilebilir kurum kazancı
kdv de ihracat teslimleri
vuk kanununda özetini çıkartmıştım.yarından itibaren tekrarını yapacağım.burdada önemli gördüğüm konular
amortismanlar özellikle uygulama sorusu,yada fevkalade amortismanla ilgili bir soru
sel felaketi nedeniyle ziyaa olan mallar ilgili soru!mesela sigorta ile kdv'yide işin içine sokabilirler.belki sözel olarak mücbir sebep,zordurum
vergi cezaları olabilir.
aslında bütün konular çok önemli ben fazla elemeden çalışıyorum.ayrıca tavsiye ederim bütün yılların ( ilk yılları elemeden) sorularını tek tek çözün.özellikle ilk yıllarda çıkan uygulama sorularını çözün.birde imkanınız varsa hesap uzmanları derneğinin çıkarmış olduğu beyanname düzenleme klavuzu adlı kalın bir kitap var.o kitabı alırsanız faydasını görürsünüz.uygulamalı örnekler var.anlamadığınız konulara ordan detaylı bir şekilde bakabilirsiniz.
sadece benim önemli gördüğüm konular bunlar.şunu söylemek istiyorum,daha önceki dönemlerde ;)arkadaşlarımız daha çok bilgi paylaşıyormuş.ama şimdi kimseden çıt çıkmıyor.halbuki bu tarz bilgi paylaşımları çok önemli.çalışırken atladığımız önemsiz gördüğümüz veya dikkatimizden kaçan konular olabilir.ve arkadaşlarımızın paylaşımları sayesinde bakmadımız konulara bakar,dikkatimizden kaçan konuları araştırabiliriz.lütfen herkes katkıda bulunsun ,bilgi paylaştıkca çoğalır ve hepimize yarar sağlar.

ugur6666 ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:

hiç inanmıyorum siz onlara güvenip te çalışmamazlık yapmayın.. konular onları sıktıysa hocalar hep kolay bi kaçış yolu ararlar.. siz tedbiriniz alın.. bunlar hikaye smlerin sınavları farklı.. bazı dersler yok
[/quote]

tabikide çalışıyorum. odanın kursuna gittim ve bunları söyleyen kişinin kaçış yolları arayacak düzeyde biri değil. uzun yıllardır tesmerde eğitim veren öğretim görevlisi, prof. ve daha nice ünvanların sahibi bir kişi. şimdiye kadar adamın tahminleriinin çok şaşmadığını biliyorum. komisyon mart sınavından sonra değişecekmiş galiba bu yüzden soru tarzının değişmeyeceğini ve özellikle aralık sınavını kolay tutacaklarını düşünüyor. eskilerde de yine benzer bir geçiş sınavı yapılmış yeterlilikten ayrı tutularak bir özel sınav. o dönemde iki sınav arasında dengesizlik olmaması açısından sorular dengeli geldiğini söyledi.

inanmak veya inanmamak sizin elinizde... inanıpta çalışmayacak bir ademoğlu varsa da en başta yanlışı yapmıştır zaten :)