Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

yine de bilgilendirme toplantılarına gidin

geçmiş sorulara mutlaka bakın

sadece 1 kere çıkmış sorular var onlar sorulabilir

mevzuattaki yenilikleri de takip eden güncelden soru geliyor

Ülkede domuz gribi ilerlemiş durumda acaba sınav tarihinin ertelenme ihtimali var mıdır?

5300 Saylı Lisanslı Depoculuk Tarım Ürün Senedi Belki Gelir Yeni BiR konu vergiden Gelir Belki Başka Tahminleri Olan Varmı

Arkadaşlar Vergiden Ve Diğer Konulardan Tahminlere Başlasak Acaaba İyi olmazmı

Herkese günaydınlar ..

İsmmmonun sitesinde bizimle ilgili bir yayın bulamadım. Biz nerde nasıl giricez ? Giriş kağıdı gelmiyor diye biliyorum.

Sınavdan yaklaşık bir hafta önce Tesmer sayfasında sınava gireceklerin listesi ilan ediliyor.Bu listeden kimlik numaranızla bilgilerinizi kontrol edin, adınız listede varsa başka birşey yapmanıza gerek yok,

Teşekkür ederim Hakan bey.

Ya adım yoksa:/

kurulardan kontrol edilebilir kurum kazancı,istisna kazanlar
gelirden dar mükellef ihracat muaflığı,
vergi usulden terkin,cezalar.amortisman konularını çok önemli görüyorum.eğer sizlerinde tahmin ettiği konular varsa yazarsanız sevinirim.

Arkadaşlar, Temel hukuk ayrıntılı mı ? Son zamanlarda çalışmakla geçilir mi sizce ?
Deha nın kitabı yeterli olur mu ?

İlk defa sınava gireceğim için fazla bilgim yok maalesef , almadığım tek kaynak o şu anda.

merhaba,
son 15 gün ciddi bir çalışma ve sık tekrar edersen geçilir.
ben arif kocamanın kitabını iş kanunu özetini ve sgk nın özetini sınava 15 günde ezberlemiştim.ancak çabuk unutulduğu için sık tekrar yapılmalı.aslında ezberlemekte bir şey ama aradan şöyle 2-3 gün geçince unutmaya başlamak en kötüsü o.insan boşa kürek salladığını düşünüyor.bu yüzde sınava kadar çok tekrar etmek lazım.

asliyz ' Alıntı:
Arkadaşlar, Temel hukuk ayrıntılı mı ? Son zamanlarda çalışmakla geçilir mi sizce ?
Deha nın kitabı yeterli olur mu ?

İlk defa sınava gireceğim için fazla bilgim yok maalesef , almadığım tek kaynak o şu anda.

arif kocamanın kitabını alıp çalımazsanız riske atmış olursunuz

sancak ' Alıntı:
merhaba,
ben arif kocamanın kitabını iş kanunu özetini ve sgk nın özetini sınava 15 günde ezberlemiştim.ancak çabuk unutulduğu için sık tekrar yapılmalı.aslında ezberlemekte bir şey ama aradan şöyle 2-3 gün geçince unutmaya başlamak en kötüsü o.insan boşa kürek salladığını düşünüyor.bu yüzde sınava kadar çok tekrar etmek lazım.

O kadar çok ders var ki , hangisini ezberleyeceğiz :(

Benim 2 ders (Meslek ve Temel hukuk) var ezberlemem gereken,ama kitap bana bakıyor ben kitaba.Okuyup geçeceğim.Olursa olur.Çalışmak çok zor......

benimde son 2 ders vergi ve temel hukuk senle aynı durumdayım bu derslere 3. girişim olacak bitirememek o kadar sıkıyokı birde gittikçe zorlaşıyor ve güncellşiyor kitaplar yetersiz hale geliyor güncel takip etmenin ve bu işin içinde olmanın çok faydası oluyor
soruların nerden geleceği hiç belli olmuyor ya da süpriz bi sınav olabilir marttaki gibi hala yanıyorum martta sınava girmediğime :)

dilek arkadaşım merhaba elinde not varmı vergiden bana yollama şansın varsa sana zahmet birde sık tahmin yapalım olursa vergiden belki yakalarız

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:
benimde son 2 ders vergi ve temel hukuk senle aynı durumdayım bu derslere 3. girişim olacak bitirememek o kadar sıkıyokı birde gittikçe zorlaşıyor ve güncellşiyor kitaplar yetersiz hale geliyor güncel takip etmenin ve bu işin içinde olmanın çok faydası oluyor
soruların nerden geleceği hiç belli olmuyor ya da süpriz bi sınav olabilir marttaki gibi hala yanıyorum martta sınava girmediğime :)

Keşke bende Vergiden kalıp,Temel hukuktan geçseydim.Çok sinir bozucu bir ders :D.Ticaret hukuku ve borçlar neysede,Temel hukuk,idari yargı ,Ssk çok sıkıcı geliyor.

sancak ' Alıntı:
merhaba,

tamamen katılıyorum... istediğiniz kadar iyi not çıkarın ve çalışın, son 1 hafta bakmazsanız unutursunuz. hızlı ve sık tekrar edin, bir konuyu okuduktan sonra notlara bakmadan kendi kendinize konuyu anlatın. sonra başka bir konuya geçin, aynı yönetimi uygulayın ama en son yine ilk konuyu bu sefer notlara bakmadan tekrar kendi kendinize anlatın, muhtemelen bir kısmını aradan geçen 30 dk sonra unutcaksınız, bunu sürekli yapın. öyle bir uygulayın ki, sınav günü gerekirse ev adresinizi unutun ama bu konuları unutmayın. böyle sisteme böyle çalışma. ha, böyle çalışsanız bile %100 garantisi yok, bir Kasım 2008 ters köşesi ile mor menekşe olursunuz valla :)

hakankrl ' Alıntı:
Başka bir başlıkta paylaştığım notları buraya da ekleyeyim..Lütfen elinizdeki güzel notları siz de paylaşın.Başarılar herkese

hakankrl ' Alıntı:

hakankrl ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar iyi çalışmalar herkese.
hakankrl bey sizden bişey rica etsem daha önce paylaşmış olduğunuz bu notları tekrar paylaşabilirmisiniz?
Eğer paylaşamayacaksanız [email protected] mail adresime hukuk ders notlarını gönderirseniz sevinirim

MAİL ADRESİM [email protected]
DVD alan arkadaşlara sınavı kazanıncaya kadar desteğim devam edecektir.

meslek hukuk ders notları inşallah c.tesi hazır olur.
ondan sonra denetim soru cevabla ilgili taramalar yapacağım
DVD alan arkadaşlarının e-posta kutusuna atarım.saygılarımla
tabiki notlar kaynaklardan özel olarak hazırlanıyor.