Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

01.07.2005 yılında sel basması sonucu şirketin aktifine 20000tl değerle kayıtlı bilgisayarlarhasar görmüşolup bilgisayarlar için takdir komisyonu 5000 tl değer tasdik etmiştir.bilgisayarlar işletmenin aktifine 2004 yılında girmiş olup azalan bakiyeler usulüne göre amortisman ayrılmıştır.maliye bakanlığınca uygulanılanamortisman oranı uğranılan hasara tekabül etmektedir.
gerekli amrtisman kaydını yapınız.

Arkadaşlar stajım 8.ay da bitti.1 ay (9. ay da)daha aynı iş yerinde çalışmaya devam ettim.Ekim ayında işten ayrılmak zorunda kaldım.odadan 9.aya ait sigorta bildirge istediler.Bir problem çıkar mı sizce?Bilgisi olan var mı?

neden problem çıksınki 9. ay priminiz yatmış nasılsa,dosyanızda eksiktir o yüzden istemişlerdir.

stajım 8. ay da bitti. 9. ayı istemeleri tuhafıma gitti.10. aydada ben işten ayrıldım.Sınav listeleri açıklanıncaya kadar iş değiştirmememiz öneriliyormuş.Benim böyle bir bilgim yoktu daha öndecen.

arkadaşlar elinizde vergi notu kısa öz notlar varsa paylaşırsanız sevinirim birde çok tahminde bulunulmuyor az kaldı sınavlara

mesela vergiden acaba uygulama olarak ne gelebilir yıl sonu işlemleri olurmu acaba

bende aynı fikirdeyim.tahmin yapalım arkadaşlar.,
vuk:amortismanlar
suç ve cezalar(uzun süre sorulmadığı için)
vergi alacağını ortadan kaldıran sebepler
değerleme

k.v.k uygulama sorusu olabilir.g.v.kanundan ise tahmin yürütemiyorum.

kdv'den ise bir soru kesin çıkar diye bekliyorum.
benim önemli gördüğüm konular ise,dar mükellef ihracat muaflığı,
kvk kazanlarında istisnalar*

şu anlık bu kadar diğer arkadaşlarında duygularını öğrenmek isterim.

selam arkadaşlar,öncelikle herkese başarılar diliyorum ve forum için çok çok teşekkür ediyorum.Maalesef ki aranıza yeni katıldım.ne çok bilgi ve paylaşım kaçırmışım.hele ki sınava staja başlama sınavına hazırlık ders notlarıma ve staj başlatma kursundaki kaynaklarımla çalışırken :) elinizdeki notları paylaşırsanız çok sevineceğim.şimdiden tüm bilgiler için teşekkürler mail adresim : [email protected]
Başarı dileklerimle,Fatma Vardar

arkadaşlar slm.ben temmuz sınavında smmm oldum.ilk 2008 aralık sınavına girmiştim ve çok zordu.size tavsiyem özellikle sözel derslere çok iyi çalışın heryerden soru gelebilir.özellikle vergi hukukunda sınav dönemine denk gelen vergilerden soru gelebilir dikkat edin.

sn tülayy'a katılıyorum.vergi hukukunda mart/2009 döneminde gmsi den gelmişti.temmuz/2009 da ise mali tatilde beyanname verme sürelerinden.aralıktaki sınavda geçici vergi hesaplamaları ile ilgili gelebilir diye düşünüyorum.belki yine yıllara sari inşaattan sorarlar.indirim konusu yapılacak giderlerle yapılamayacakları birarada verip geçici hesaplaması olabilir.yazarken aklıma geldi;yakın zamanda sel felaketi olmuştu bununla ilgili soru olabilir.çünkü ders çalışırken bu tarzda sorular vardı.2004 te alınmış 2005 te selde zarar görmüş,takdir komisyonu tarafından x tl takdir edilmiş.bu da amortismana tekabül ediyo..........vs. gibi
iyi çalışmalar

arkadaşlar ulaşmış olduğum özel olarak hazırlanmış maliyet muhasebesi dershane notlarını tarama yapıyorum fotokobi masrafınada gerek kalmadı,isteyenler DVD ile birliKte göndereceğim
MAİL ADRESİME MESAJ ATINIZ. SADECE DVD BEDELİ ALIYORUM.

Arkadaşlar Denetime hiç başlamadım ama herkes denetimin zor olduğunu söylüyor. Kalan sürede halledilir mi sizce ? ayrıca diğer dersler de var tabi .

asliyz ' Alıntı:
Arkadaşlar Denetime hiç başlamadım ama herkes denetimin zor olduğunu söylüyor. Kalan sürede halledilir mi sizce ? ayrıca diğer dersler de var tabi .

Bana da öyle demişlerdi.Son iki haftada sırf boş kağıt vermemek için kitabı roman gibi okudum bir kaç başlığı ezber yaptım.Son sınavlarda 1 soru uygulamalı olduğu için geçebilme umudum hep vardı.Nitekim Temmuz sınavında dediğim gibide oldu.Uygulama sorusu ve okuduklarım sayesinde geçtim bu dersten.Sana tavsiyem eğer muhasebe bilgine gerçekten inanıyorsan muhakkak bu derse bak derim.Kesinlikle geçilmeyecek bir ders değil.

Denetimde sorulabilecek çok ayrıntı var gibi, sizce nerelerden gelebilir.

arkadaşlar , forumda şöyle bir mesaj vardı şu anda bulamadım . Sınavdan önce bir iki soruyu söylüyorlar diye..bu odanın toplantısında mı ? Sözel ders için mi ?

Ben odanın toplantısına tam 3 kere katıldım söyledikleri hiçbirşey sınavda çıkmadı.