Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..
TESMER KURSLARI VE GENEL DEĞERLENDİRME
Merhaba Arkadaşlar,
2008/05 stajyeriyim.Mart 2009 yeterlilik sınavına gireceğim. Şu an odanın haftaiçi Şirinevler kursuna gidiyorum. Diğer arkadaşlara da fikir olması için genel izlenimlerimi ve yaklaşan sınav hakkında öngörülerimi paylaşmak istiyorum.
Bugün itibariyle, Finansal Muhasebe,FTA, Temel Hukuk ve Maliyet Muhasebesi derslerini tamamlamış bulunuyoruz. Finansal Muhasebe'ye Mustafa Hoca geldi, Temel Hukuk'a Diğdem Hoca ve Maliyet'e Oktay Hoca ve FTA'ya Barış Hoca geldi.
Kurs gerçekten insanın sınava karşı olan önyargısını bertaraf etmesinde oldukça faydalı oluyor. Diğer kurslarda durum nedir bilemiyorum ama odanın kurslarında sınav için olduğu kadar sınav sonrası içinde gerçekten faydalı eğitimler veriliyor.
Finansal Muhasebe: Mustafa Hoca'yı bilenler bilir. Herkesin bildiği basit konularla insanı sıkmada özellikli konulara değindikten sonra geçmiş yıl soruları üzerinden dersi tamamladı. Ve gerçekten ders sonunda insan sorulara baktığı zaman artık geçerim/geçmem değil kaç ie geçerim, bu dersten nasıl daha yüksek puan alırım sorusunu soruyor.
FTA: Bu derste de aynı şekilde. Oranlar ve temel kavramlara kısaca değindikten sonra hesap grupları ve hesaplar arasında ki bağlantı, esas mantık ve SMM tablosu, GT ve Bilanço gibi mali tabloları inceledik. Hoca'nın anlatımı gayet anlaşılır, sade ve net. Aynı şekilde de bu ders içinde geçerim / geçemem değil nasıl puan yükseltebiliriz diyoru(z)m.
Temel Hukuk: Sözel bir ders olduğu için söylenecek pek fazla bir şey yok. Sonuçta ne kadar çalışırsanız çalışın nankör bir ders olduğu için son zamanlara saklanması gerektiğini düşünüyorum.
ve Maliyet Muhasebesi: Yıllardır gerek yeni SMMM olan arkadaşlarla ve gerek ise stajyer arkadaşlarla görüştüğümüzde yeterlilikte 3 tabu dersten bahsederlerdi. Maliyet, Denetim ve Vergi. Çok şükür ki, Oktay Hoca ile Maliyet'e karşı bu genel önyargıyı yıkmış bulunuyoru(z)m. Çünkü, öncelikle kendisi anlattıkları reelde de uygulayan birisi bu bir, ikincisi ise gerçekten anlatmak için elinden geleni tüm gayretiyle sarf ediyor ve bunu da başarıyor. Oktay Hoca'dan maliyet aldıktan sonra dersin aslında anlatıldığı kadar zor yada sıkıcı olmadığını, esas meselenin gerek bu derste ve diğer tüm derslerde SORUYU ANLAMAK ve İSTENEN ŞEKİLDE CEVAP VERMEK'ten ibaret olduğunu görüyorsunuz.
Diğer dersler için yapmam zor gibi ama maliyet notlarımı pc'ye aktarıp hem sınav için hem de daha sonrası için saklamayı ve sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.Eğer bunu yetiştirirsem ortaya gerçekten çok mükemmel notlar çıkacak. Bu konuda ki gelişmeleri yine sizlerle paylaşacağım.
Vergi ve diğer dersler için yorumlarımı da ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Görüşmek üzere.