Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

arkadaşlar denetim için çıkmış sınav sorularını çözmek ve uygulamalara bakmak yeterli olurmu sizce yoksa kitabı baştan itibaren okumak mı lazım

Bence baştan sona oku.Yorum için muhakkak bir şeyler kalıyor akılda.

arkadaşlar çıkmış sınav sorularını nerden bulabilrim?(kitap almak dışında) elinde olan varsa bana gönderebilri mi? [email protected]

çıkmış sınav sorularını bi siteden buldum arkadaşlar.site ismini vermem doğrumu bilmiyorum.isteyen varsa özelden atarım.

Bende de hukuk soruları vcar şuan. Yollıyım size.

slm arkadaşlar çalışmalar hızlanmaya başladı galiba,ben bi türlü başlıyamadım,iki tane olduğu için
galiba, üçüncü girişim ya çok kolay dediğim meslek hukukunu temmuz döneminde çalıştığım halde veremedim
korkmaya başladım ben.

Merhaba Arkadaşlar, 2004 yılı sorularının cevapları hakkında bilgisi olan varmı? özellikle maliyet ....2004 ve öncesi cevapları netten bulamıyorum...

çıkmış soruların olduğu sitenin adını bana gönderir misiniz?

nrcn82 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
AG ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Arif kocaman Hocanın Temel Hukuk 2009 yılı basımı yeni kitabı çıktımı bilgisi olan arkadaşlarımız haberlerinizi bekliyorum !!!
en son 2007

2009 VAR

2009 baskısını bulamadım, internette satışı varsa link verebilir misiniz.

Bir de merak ettim, neden teşekkür puanınız -10 ???

sanırım nurcan hanımın bir yanlışı var.az önce beyaz adama gidip 2009 basımını sordum yok dediler.olması gerekir diye yayın yerini arattım yokmuş 2009 basımı.

arkadaşlar bana bir arkadaşım söylemişti

ben de aradım şimdi seçkin kitabevini evet en son 2007

kusura bakmayın lütfen ...

arkadaşlar elinde vergi hukuku ve hukuk ders notları olan var mı özellikle dehanın ders notları olan varsa
[email protected] mail atarsa sevinirim

arkadaşlar hakan beyin geçen gün eklemiş olduğu linki bir türlü açamadım eğer bu linkten ders notlarını indiren arkadaşlar varsa [email protected] bu adrese mail atarsa çok memnun olurum vergi ve hukuk ta çok zorda kaldım yardım lütfen.......

Arkdaşlar maliyet muhasebesi ve vergi hukuku içi DEHA yayınlarından başka kitap tavsiye edebilecek var mı? (vergi için Kazım Yılmaz tavsiye ediliyor ama 2009 baskısını bulamadım, en son 2007 var galiba?)

Meslektaşlar , Gelecek hafta FİNANSAL TABLOLAR ANALİZ dersinin çok özel ders notlarını Mail adreslerinize göndereceğim.Bal arısının 7 çiçekten topladığı öz gibi, 7 kaynaktan toplamış olduğum Mali TABLOLAR DERS notunu e-mail adreslerini buraya yazan herkese göndereciğim.inşallah. saygılarımla......

Anektot :Mesleğinizde Marka olmaya çalışın bu da Çok çalışmadan geçer. Yılmadan öğrenin ve uygulayın. Ben meslekte A harfinden B harfine yeni geçtim. Meslek hayatımda 7-8 yıldaki değil ,son 1,5 yılda öğrendiklerimle oldu. İçinizdeki cevheri ortaya çıkarın . yumurtadan çıkan civciv değil ,Kibirlenmeden Şahin Bakışlı kartal olun ,sizi seyretsinler .

mail adresim hasangumuss et hotmail nokta com

TESMER KURSLARI VE GENEL DEĞERLENDİRME
Merhaba Arkadaşlar,

2008/05 stajyeriyim.Mart 2009 yeterlilik sınavına gireceğim. Şu an odanın haftaiçi Şirinevler kursuna gidiyorum. Diğer arkadaşlara da fikir olması için genel izlenimlerimi ve yaklaşan sınav hakkında öngörülerimi paylaşmak istiyorum.

Bugün itibariyle, Finansal Muhasebe,FTA, Temel Hukuk ve Maliyet Muhasebesi derslerini tamamlamış bulunuyoruz. Finansal Muhasebe'ye Mustafa Hoca geldi, Temel Hukuk'a Diğdem Hoca ve Maliyet'e Oktay Hoca ve FTA'ya Barış Hoca geldi.

Kurs gerçekten insanın sınava karşı olan önyargısını bertaraf etmesinde oldukça faydalı oluyor. Diğer kurslarda durum nedir bilemiyorum ama odanın kurslarında sınav için olduğu kadar sınav sonrası içinde gerçekten faydalı eğitimler veriliyor.

Finansal Muhasebe: Mustafa Hoca'yı bilenler bilir. Herkesin bildiği basit konularla insanı sıkmada özellikli konulara değindikten sonra geçmiş yıl soruları üzerinden dersi tamamladı. Ve gerçekten ders sonunda insan sorulara baktığı zaman artık geçerim/geçmem değil kaç ie geçerim, bu dersten nasıl daha yüksek puan alırım sorusunu soruyor.

FTA: Bu derste de aynı şekilde. Oranlar ve temel kavramlara kısaca değindikten sonra hesap grupları ve hesaplar arasında ki bağlantı, esas mantık ve SMM tablosu, GT ve Bilanço gibi mali tabloları inceledik. Hoca'nın anlatımı gayet anlaşılır, sade ve net. Aynı şekilde de bu ders içinde geçerim / geçemem değil nasıl puan yükseltebiliriz diyoru(z)m.

Temel Hukuk: Sözel bir ders olduğu için söylenecek pek fazla bir şey yok. Sonuçta ne kadar çalışırsanız çalışın nankör bir ders olduğu için son zamanlara saklanması gerektiğini düşünüyorum.

ve Maliyet Muhasebesi: Yıllardır gerek yeni SMMM olan arkadaşlarla ve gerek ise stajyer arkadaşlarla görüştüğümüzde yeterlilikte 3 tabu dersten bahsederlerdi. Maliyet, Denetim ve Vergi. Çok şükür ki, Oktay Hoca ile Maliyet'e karşı bu genel önyargıyı yıkmış bulunuyoru(z)m. Çünkü, öncelikle kendisi anlattıkları reelde de uygulayan birisi bu bir, ikincisi ise gerçekten anlatmak için elinden geleni tüm gayretiyle sarf ediyor ve bunu da başarıyor. Oktay Hoca'dan maliyet aldıktan sonra dersin aslında anlatıldığı kadar zor yada sıkıcı olmadığını, esas meselenin gerek bu derste ve diğer tüm derslerde SORUYU ANLAMAK ve İSTENEN ŞEKİLDE CEVAP VERMEK'ten ibaret olduğunu görüyorsunuz.
Diğer dersler için yapmam zor gibi ama maliyet notlarımı pc'ye aktarıp hem sınav için hem de daha sonrası için saklamayı ve sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.Eğer bunu yetiştirirsem ortaya gerçekten çok mükemmel notlar çıkacak. Bu konuda ki gelişmeleri yine sizlerle paylaşacağım.

Vergi ve diğer dersler için yorumlarımı da ilerleyen günlerde paylaşacağım.

Görüşmek üzere.

Arkadaşlar Merhaba ;

ben de 2009 aralık döneminde sınava gireceğim.Bazı nedenlerden dolayı bu ayın başından itibaren ders çalışmaya başladım.Biliyorum çok geç kaldım.3 dersten sınava hazırlanmak istiyorum(finansal ,maliyet, analiz).Sizce 2 aylık sıkı bir çalışma bu 3 ders için yeterli olur mu?Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Dostum sınav tarihinden ne kadar süre önce ders çalışmaya başlayacağın, senin altyapınla alakalı. Şayet altyapın iyi ise bu süre daha kısa kötüyse daha uzun olur. Sınavdan 15 gün önce çalışmaya başlayıpta başarılı olanlarda var, sınavdan 8 ay önce çalışmaya başlayıpta sadece 3 dersi verebilende var.