Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

temenni ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
hayalişçisi ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Aynen benimde kabusum şu an. O yüzden soruyorum herkese nasıl çalışabilirim diye. Şuan not tutarak çalışıyorum ama hala emin değilim devam edecek miyim? Her masaya oturuşta caymakla caymamak arasında kalıyorum :) Bayramdan sonra daha yoğun çalışamam gerekecek, gittikçe daralıyor vakit. Ve ben hala hiç bir dersi bitirmedim. Sanırım yazmam. Günde 15 soru çok değil mi yahu? Sabaha kadar yolum var o zman benim. Ama iyi fikir. Deneyeceğim mutlaka.

masanın başına geçip caymakla caymamak arasında diyosun ya kesinlikle şunu unutma inatla çalışırsan emin ol ki sınavda bi yerlerden aklına gelecektir. sen masanın başında sinirle kalkmayı düşünüp bi yandan derse bakmanın ne faydası olduğunu da düşünmeye başlarsın. bu kafayla ders mi alır bu kafa deme. illaki dersin birini ikisini üçünü bitiricem ötekine öyle geçicem diye şartlandırma kendimi kafan almadığı anda başka bir derse geç çalışmaya. Ben okadar yogun çalışmalarda sinirden ağlayacak halde oluyodum almıyor kafam almıyooooooooooooooorrrrrrrrrr diye bağırmak istiyordum ama demek ki alıyomuş son sınavda 7/7 yaptım. Her okuduğun kelimenin bile faydası olacağını unutmayın. göreceksiniz faydasını sınavda.

kalkma otur oturduğun yerde dersine çalış bırak alıyordu almıyordu kafan dersi. emri vaki yapim de belki faydası olur:)

tamam kalkmıyorum masamdan daha :):)
Bir saatin altında yapılan çalışmalar faydasız olur. Belli bir zaman geçmeyince beyin ısınmıyor ve motive olmuyor.
Ayrıca tek tek ders bitirmeye gerek yok. Hepsini sıra ile çalışabilirsin.

Programımda her güne bir ders verdim. Tek tek denedim başta ama yapamadım. Birini çalışırken aklım diğer derste oluyordu. Teşekkürler tavsiyeniz için :)

bende aralık sınavına giricem kaynak araştırması yapıyorum analiz için hangi kaynak en iyisidir yazarsanız sevinirim teşekkürler

hakan beyin attığı notları açamıyorum hakan bey rica etsem mail atarmısınız aslihanozturk@hotmail

aturkan ' Alıntı:
Gözümden kaçtı o zaman... Sağlık olsun... Umarım sınav için ihtiyaç olmaz ama genelde gayet güzel bilgiler...

30/05/2009 da eklemiştim ama Temmuz/09 başlığındaydı.
[/quote]
[/quote]

hAKAN BEY MERHABA BENDE 2009 ARALIK SINAVINA GİRECEM NOTLARINIZA ULAŞAMIYORUM TEKRAR PAYLAŞIRMISINIZ VEYA HANGİ ARKADAŞINDA VAR İSE BANA ATABİLİRMİ ARKADAŞLAR. [email protected] şimdiden teş.

arkadaşlarım,biraz önce foruma üye oldum aslında bayağıda geç kaldım üye olmak için,bende 2010 mart yeterlilik sınavına gireceğim,lütfen özellikle ders veren arkadaşlar bana önerebileceğiniz kitaplar varmı,yada bu kitapları bana verecebilecek arakadaşlar,çalışmaya başlamalıyım ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum,kendimi okyanusta küçücük bir balık gibi hissediyorum,nereye ne tarafa gideceğimi bilmiyorum,tecrübeli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum,şimdiden teşk.aralıkta sınava girecek olan arkadaşlarımada başarılar diliyorum

hakankrl ' Alıntı:
Mart sınavında T' leri, bilanço ve gelir tablosunu yapmadan 60 aldım.

hakan bey,sınavlara nasıl çalıştınız hangi kitaplardan,ve hangi dersleri verdiniz yardımcı olurmusunuz,

herkese mrb. bende aralıkta sınava giricem ve ders çalışmaya başlayamadım :( alacağım kitaplar konusunda fikir edindim ve siparişlerimi vericem.bu zamana kadar ismi mevzu değil bir forumda oldukça zaman kaybetmişim.herkese başarılar dilerim.bu arada hakan bey verdiğiniz linkler silinmiş paylaşımda bulunabilirseniz çok sevinirim. [email protected]

ssenamizz ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

Ben de temmuzda T'leri yapmadım.Kar rakamım yanlıştı. Bilançom tutmadı.Kontrol etmeye zaman da kalmayınca okul yıllarında olduğu gibi aktifin toplamını direk pasife yazdım.85 aldım.

oda birşey mi,arkadaşım 195.000 zarar buldu.Gelir tablosu bilanço yok.Yevmiyelerin çoğu yanlış sınav sonrası 35 filan bekliyorum demişti hatta.Aldığı notu 75 yorum sizin....

kmlaky ' Alıntı:
ssenamizz ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

Ben de temmuzda T'leri yapmadım.Kar rakamım yanlıştı. Bilançom tutmadı.Kontrol etmeye zaman da kalmayınca okul yıllarında olduğu gibi aktifin toplamını direk pasife yazdım.85 aldım.

bu nasıl oluyor şimdi anlamadım...bukadar yanlışa nasıl 85 aldınız-sadece yevmiyelermi doğruydu,yada doğru yoldan gittiniz rakamlar yanlış oldu,kafam karıştı,bunları okudukça daha da korkar oldum

Merhaba,

Aralık 2009 sınavına ilk defa gireceğim. Arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz kaynaklar nelerdir? Özellikle İslam Çankaya nın kitaplarını tavsiye eder misiniz?

Teşekkür ederim...

ssenamizz ' Alıntı:
kmlaky ' Alıntı:
ssenamizz ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

bu nasıl oluyor şimdi anlamadım...bukadar yanlışa nasıl 85 aldınız-sadece yevmiyelermi doğruydu,yada doğru yoldan gittiniz rakamlar yanlış oldu,kafam karıştı,bunları okudukça daha da korkar oldum

Temmuz sınavında bilanço ve gelir tablosunu yapmadım. T'leri yapmadım. Kapanışı yaptım fakat kapanış kaydında aktifle pasifin birbirini tutup tutmadığını bilmiyorum çünkü kontrol edecek zamanım yoktu 75 aldım. Ama yevmiye kayıtlarım doğruydu ve kağıt düzenim tamdı. Benim tavsiyem sınava cetvelle girin ve soruları aynı termer'in cevap formatıyla çözün. Hem şekil hem içerik olarak.

arkadaşlar analiz maliyet ve hukuk tan vergi de dahil not kaynak söylerseniz çok sevinirim lütfen

bu arada ben muhasebeyi verdim kesinlikle korkmayın herşeyden herşeyden not veriyolar merak etmeyin

KEREMASA ' Alıntı:
arkadaşlar analiz maliyet ve hukuk tan vergi de dahil not kaynak söylerseniz çok sevinirim lütfen

ben analiz ve maliyeti islam çankayanın kitabından hallettim.bence yeterli.hatta bu derslerde iyiysen sadece çıkmış soruları çözmen yeterli olacaktır.
hukuk ve vergiden kaldım.hukuk arif kocamanın kitabını aldım.vergiyi de sadece okuyorum kanunu şimdilik.kazım yılmaz öneriliyor ama almadım.

çok teşekkür ederim sana da kolay gelsin

:) genelde aynı derslerden kalınmış galiba hukuk maliyet analiz.. bende hukuk arif kocaman eski basım diye dehanın kitabını aldım onlarda arif kocamandan almışlar zaten çoğunu.. maliyet ve analizi de islam çankaya ve dehadan çalışıcam.. ama dehanın temmuz maliyet sınavındaki matematiksel 2.dağıtımın nasıl yapılacağını göstermemişler o yüzden geçemedik birde sınavdan 10 dk önce baktık ama olmadı.. ayrıca dehanın anlatış şekli daha basit ve anlaşılır geldi.. kitap adamı bunaltmıyo...islam çankayanın kalın kitabını görünce adam bi çöküyor :D

dehanın kitaplarına bende bakmıştım aslında çok basit bir anlatım gerçekten güvenemedim elimde de o kadar not varki aslında yalnış tek bilemedin bir kaynaktan daha bakacaksın böyle kafam allak bullak analizden odanın kursuna gittiğimde kitap vermişlerdi ordan bakacam heralde ama tekrar dehanın notlarına bakmakta fayda var heralde

arkadaşlar merhaba.
iktisat fakültesi maliye mezunuyum.bir engel teşkil ediyor mu staja başlama sınavına girmemde?
çünkü bazı sitelerde okuduğuma göre sadece iktisat fakültesi iktisat ve işletme fakültesi işletme mezunları girebiliyor sınava.
iktisadi ve idari birimler fakültesinin bütün bölümleri giriyor nerdeyse..

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR OLABİLMENİN ÖZEL ŞARTLARI

Madde 5- A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.
b ) (5786 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile değiştirilen bent Yürürlük: 26/07/2008 ) ( *) En az üç yıl staj yapmış olmak.
c) Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak.
Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.
d) Serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını almış olmak.
B) (5786 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile ( B) fıkrası madde metninden çıkartılmıştır.) (**)

(*) ((Bent?in değişmeden önceki şekli ) b) Staj amacıyla serbest muhasebeci malî müşavir veya yeminli malî müşavir yanında iki yıl çalışmış olmak.
(**) (Fıkranın değişmeden önceki şekli ) B) Serbest muhasebeci olmanın şartları:
(A/a) bendinde belirtilen konularda ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş olanlar ile ticaret liseleri ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar, staj şartını yerine getirmiş olmaları halinde, sınav şartı aranmaksızın sadece serbest muhasebeci ünvanı ile çalışırlar. "Serbest muhasebeci mali müşavir" ünvanını kullanamazlar ve Kanun?un (2/A) maddesinin (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar. Staj süresi ön lisans seviyesinde mezun olanlar için 4 yıl, ticaret liselerinden ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar için 6 yıldır.