Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Vergiden güncel bi konu kesin gibi ama güncel ne var aralıkta defter tasdik var o da soruldu yeni. bence AGİ yi soracaklar gibime geliyo.
Maliyetten ise dağıtım sormayacaklar kaç sınavdır sorup duruyolar limiti zorladılar yani. EDÜM veya SAFHA MALİYET gibi 60 puanlık bir soru gelir diye düşünüyorum.

Allay yardımcınız olsun. Emek veren kazanır inşallah.

arkadaşlar AGİ ne demek anlayamadım.ve ticaret kan. nasıl çalışcam bilmiyorum.tasarı aralıga kadar çıkar deniliyor.şimdiki kanun ile tasarı arasında çok fark var.napmalıyım fikri olan var mı?

teşekkür ederim ebrulimm.gazetelerde okuduğuma göre 2009 da yeni ttk yürürlüğe konacak diyorlar inşallah sınavdan sonra girer yürürlüğe.
sürekli kanunlar değişiyo bi ana önce bitsin artık.
5921 göre agustosta yürürlüğe giren kanuna göz atın derim.ben temel hukukta bekliyorum bu soruyu. issizlere istihdamda teşvik pakedi. kasımda çıkan soruya bakarsak bu sorunun gelme ihtimali olabilir bana göre

Hayırlı çalışmalar arkadaşlar...

Vergi nasıl çalışılır birisi Allah rızası için anlatsın bana.Okuyorum okuyorum okuyorum, unutuyorum. Kısa kısa notlar çıkararak başlamıştım ama hepsi önemli, kitabı yazacağım bu gdişle.

minik,kendi özetini çıkarmaktan başka çare yok.benim en çok zamanımı vergi aldı ve tam olarak hatırımda kalmadı bile.yaklaşık 60 sayfa el yazısıyla özet çıkardım ve zamanım kaldıkça göz atıyorum.bana göre en verimli yol yazarak çalışmak

Bana da yazarak çalışmak en kalıcı yol gibi gözüküyor ama bir yandan da yanlış mı yapıyorum diye sıkıntı basıyor. Vakit kaybetmiyeyim sürekli okuyıyayım diyorum ama onu unutuyorum.

Minik ' Alıntı:
Bana da yazarak çalışmak en kalıcı yol gibi gözüküyor ama bir yandan da yanlış mı yapıyorum diye sıkıntı basıyor. Vakit kaybetmiyeyim sürekli okuyıyayım diyorum ama onu unutuyorum.
2-3 defa okursan bilgiler aklında kalır unutmuş gibi hissetseniz bile sınavda hatırlarsınız sözel dersleri sınavdan bir iki gün önce tekrar ederseniz çok faydalı olur.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Allah yardımcımız olsun.

Minik ' Alıntı:

Bende sınava hazırlanırken yazarak çalışmayı düşünüyordum. Nitekim denetim gibi bir ders için geçerli bir yol olsada. Zamanla gördüm ki bu yol vergide işe yaramadı. Çünkü belli bir yer değil ki. O kadar konu mümkün değil yazmak vakit kaybettirdi. Çok geçmeden okuyarak çalışmaya başladım. Başlarda sabah okuyup öğleden sonra unuttuğumu hissediyordum:) Vergi kabus olmuştu. Ama sonra sonra baktım ki aynı yeri defalarca okuyunca aklımda kalmaya başladı. Kendime günde 15 tane soru yazıp onlara sözlü olarak cevaplar vermeye başladım. Çok işe yaradı tavsiye ederim. Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Merhaba Arkadaşlar,

Arif kocaman Hocanın Temel Hukuk 2009 yılı basımı yeni kitabı çıktımı bilgisi olan arkadaşlarımız haberlerinizi bekliyorum !!!

kerem81 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Bende sınava hazırlanırken yazarak çalışmayı düşünüyordum. Nitekim denetim gibi bir ders için geçerli bir yol olsada. Zamanla gördüm ki bu yol vergide işe yaramadı. Çünkü belli bir yer değil ki. O kadar konu mümkün değil yazmak vakit kaybettirdi. Çok geçmeden okuyarak çalışmaya başladım. Başlarda sabah okuyup öğleden sonra unuttuğumu hissediyordum:) Vergi kabus olmuştu. Ama sonra sonra baktım ki aynı yeri defalarca okuyunca aklımda kalmaya başladı. Kendime günde 15 tane soru yazıp onlara sözlü olarak cevaplar vermeye başladım. Çok işe yaradı tavsiye ederim. Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Aynen benimde kabusum şu an. O yüzden soruyorum herkese nasıl çalışabilirim diye. Şuan not tutarak çalışıyorum ama hala emin değilim devam edecek miyim? Her masaya oturuşta caymakla caymamak arasında kalıyorum :) Bayramdan sonra daha yoğun çalışamam gerekecek, gittikçe daralıyor vakit. Ve ben hala hiç bir dersi bitirmedim. Sanırım yazmam. Günde 15 soru çok değil mi yahu? Sabaha kadar yolum var o zman benim. Ama iyi fikir. Deneyeceğim mutlaka.

Minik ' Alıntı:
Aynen benimde kabusum şu an. O yüzden soruyorum herkese nasıl çalışabilirim diye. Şuan not tutarak çalışıyorum ama hala emin değilim devam edecek miyim? Her masaya oturuşta caymakla caymamak arasında kalıyorum :) Bayramdan sonra daha yoğun çalışamam gerekecek, gittikçe daralıyor vakit. Ve ben hala hiç bir dersi bitirmedim. Sanırım yazmam. Günde 15 soru çok değil mi yahu? Sabaha kadar yolum var o zman benim. Ama iyi fikir. Deneyeceğim mutlaka.

masanın başına geçip caymakla caymamak arasında diyosun ya kesinlikle şunu unutma inatla çalışırsan emin ol ki sınavda bi yerlerden aklına gelecektir. sen masanın başında sinirle kalkmayı düşünüp bi yandan derse bakmanın ne faydası olduğunu da düşünmeye başlarsın. bu kafayla ders mi alır bu kafa deme. illaki dersin birini ikisini üçünü bitiricem ötekine öyle geçicem diye şartlandırma kendimi kafan almadığı anda başka bir derse geç çalışmaya. Ben okadar yogun çalışmalarda sinirden ağlayacak halde oluyodum almıyor kafam almıyooooooooooooooorrrrrrrrrr diye bağırmak istiyordum ama demek ki alıyomuş son sınavda 7/7 yaptım. Her okuduğun kelimenin bile faydası olacağını unutmayın. göreceksiniz faydasını sınavda.

kalkma otur oturduğun yerde dersine çalış bırak alıyordu almıyordu kafan dersi. emri vaki yapim de belki faydası olur:)

Minik bu daha hiç bir şey değil,son 1 ay kala Çok iyi bildiğin Finansal muhasebeden biile,hiçbir şey bilmiyormuş gibi olursun.Genelde tüm ilk girecek adaylarda bu sendrom yaşanıyor ama merak etme geçici tramva bunlar :D,sınava girdiğinde elin kendi kendine yazıyor sen bile sınav sonrasında şok olacaksın inşallah.Sen yeterki uğramadık kapı bırakma okuyabildiğin kadar oku,çalış.

arkadaşlar her dersten tahminler yapalım özellikle vergiden payaşalım şu gelir bu gelir diye herkeze koay gelsin

Vergi için tek kaynak. Kazım Yılmaz. Önemli yerleri zaten ezberleyeceksiniz. Onun dışında anlayarak bir iki kere okuduktan sonra sorun yok. Ama uygulama için DEHAnın çıkarttığı kitabın son sayfalarında yer alan uygulamalar tek kelimeyle süper. Birebir aynı uygulamayı bulabilirsiniz. Böylece hangi kanun maddelerini ezbere bilmeniz gerektiği hakkında size yardımcı olur.

Benim derdim maliyet ve temel huku. İtiraz sonuçları ne zaman açıklanır? ona göre maliyetten kursa gideceğim.Ekimin ilk haftası başlayacakmış.

Ayrıca Temel Hukuk Arif Kocamanın 2009 baskısını bulabılır mıyım? çıktı mı acaba?

Kazım Yılmaz'ın kitabı çok tavsiye ediliyordu, ben de aldım bakalım.Deha'nın kitabı da var uygulamalar için.Umarım faydalı olur.

hayalişçisi ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

masanın başına geçip caymakla caymamak arasında diyosun ya kesinlikle şunu unutma inatla çalışırsan emin ol ki sınavda bi yerlerden aklına gelecektir. sen masanın başında sinirle kalkmayı düşünüp bi yandan derse bakmanın ne faydası olduğunu da düşünmeye başlarsın. bu kafayla ders mi alır bu kafa deme. illaki dersin birini ikisini üçünü bitiricem ötekine öyle geçicem diye şartlandırma kendimi kafan almadığı anda başka bir derse geç çalışmaya. Ben okadar yogun çalışmalarda sinirden ağlayacak halde oluyodum almıyor kafam almıyooooooooooooooorrrrrrrrrr diye bağırmak istiyordum ama demek ki alıyomuş son sınavda 7/7 yaptım. Her okuduğun kelimenin bile faydası olacağını unutmayın. göreceksiniz faydasını sınavda.

kalkma otur oturduğun yerde dersine çalış bırak alıyordu almıyordu kafan dersi. emri vaki yapim de belki faydası olur:)

tamam kalkmıyorum masamdan daha :):)

Minik ' Alıntı:
hayalişçisi ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

Bir saatin altında yapılan çalışmalar faydasız olur. Belli bir zaman geçmeyince beyin ısınmıyor ve motive olmuyor.
Ayrıca tek tek ders bitirmeye gerek yok. Hepsini sıra ile çalışabilirsin.

AG ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Arif kocaman Hocanın Temel Hukuk 2009 yılı basımı yeni kitabı çıktımı bilgisi olan arkadaşlarımız haberlerinizi bekliyorum !!!
en son 2007

Minik ' Alıntı:
hayalişçisi ' Alıntı:

:) :)