Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

scarlet ' Alıntı:
Kumaş parekende ticareti ile uğraşan Ali Yıldız kasım ayında maliyeti 80 TL ve nakliye bedeli 10 TL olan kumaştan 100 metresini evde kullanmak üzere işletmesinden çekmiştir.İşletmenin eylül,ekim ve kasım aylarına ait bilgiler

AYLAR SATIŞ MİKTARI (m) Satış Tutarı (tl)
Aralık 20 100
Kasım 15 98
Ekim 18 96

Çekilen kumaşın bedeli nedir?

Maliyet Bedeli (80tl*100mt) 8.000TL
Nakliye Bedeli 10TL
Toplam Maliyet 8.010TL
Evde kullanacağı için 801TL
parakendeye girer
Emsal Bedel 8.811TL

evet bu da farklı bir yaklaşım soru açık olmadığından böyle bir çözüme de ulaşılabilir bence

Merhaba,

Aralık sınavında Hukuk dersi için kaynak arıyorum. Elinde güncel hukuk notları olan arkadaslar mail atarlarsa cok memnun olurum. herkese başarılar dilerim.

[email protected]

arkadaşlar türmobun sayfasında görüntülü egitim var,orda yeni teşvik konulu anlatımlar var.zamanı olan bi dinlesin derim nacizane fikrim

arkadaşlar bu sınav en temel anlamıyla sağlam hafıza gerektiriyor gerisi çorap söküğü ben yedi günde sınav konularının hepsini ilgilendirir kapsamlı bir kitap bitirebilirim ama sınavda yan basmam marul tohumunun patlıcan olmaması kadar doğal o yüzden hafıza tekniklerine bakın derim benm işime en fazla yarayan maddeler halinde sıralanan alt başlıkların hepsinden anlamlı cümleler kurarak hafızama kaydetmek. örn. maddi doğrulama teknikleri : kayıt belgeleri yeniden yaparak analatik gözlem ile sabit verlıkları soruşturun. :)
1Kayıt ve belgelerin kontrolü
2Yeniden Yapma
3Analatik yordamlar
4Gözlem
5Sabit Varlıkların kontrolü
6Soruşturma

e-baris_gumus ' Alıntı:
arkadaşlar bu sınav en temel anlamıyla sağlam hafıza gerektiriyor gerisi çorap söküğü ben yedi günde sınav konularının hepsini ilgilendirir kapsamlı bir kitap bitirebilirim ama sınavda yan basmam marul tohumunun patlıcan olmaması kadar doğal o yüzden hafıza tekniklerine bakın derim benm işime en fazla yarayan maddeler halinde sıralanan alt başlıkların hepsinden anlamlı cümleler kurarak hafızama kaydetmek. örn. maddi doğrulama teknikleri : kayıt belgeleri yeniden yaparak analatik gözlem ile sabit verlıkları soruşturun. :)
1Kayıt ve belgelerin kontrolü
2Yeniden Yapma
3Analatik yordamlar
4Gözlem
5Sabit Varlıkların kontrolü
6Soruşturma

ahahah bende benzer cümleler kurmuştum. kuramadıklarımada şarkı bestelemiştim ;D ;D başka türlü ezberleyemiyorum ;D

Hangi biri için böyle hafıza teknikleri uygulayacağız ki arkadaşım :/

Bende okudum hafıza ile ilgili şeyleri. Kuru üzüm yicem diye kilo aldım :D

bende bu tekniği uygulayarak ezberledim ama ben daha da kısaltarak baş harflerinden ezberliyorum. NiKaHDa diye ezberlemiştim bişeyi ama ne olduğunu unuttum şimdiden

Minik ' Alıntı:
Hangi biri için böyle hafıza teknikleri uygulayacağız ki arkadaşım :/

Bende okudum hafıza ile ilgili şeyleri. Kuru üzüm yicem diye kilo aldım :D

ben denetimde yaptım birtek. o da ana ve alt başlıkları ezberlemek içindi. birşey sorup açıkla dese hepsini bilirken başlıkları sırala dedimi kalıyodum :D

merhaba arkadaşlar benim maliyet ve analiz kaldı.
ama açıkcası çalışma isteğimde kalmadı hiç.

temmuzda sm c ye aynı dönemde girip geçen lise mezunu arkadaş bu özel smmm sınavına girecek . bizden sonraki hafta sanırım sınavları. inanın ona baktıkça enayi gibi hissediyorum kendimi. ve tahminlerimiz gibi kolay olursa sınavları korkarım benden önce smmm olacak arkadaş. maliyet ve analizden ve 1 dersten daha muaflar. toplam 4 dersten sınava gireceklermiş.

eğer meslekte maliyet ve analizin gereği yok ise ben ve birçoğumuz düz mantıkta mali müşavir sayılırmıyız.
bugun bir şarkı dinledim ; a) yanlış b) doğru c) olmaz d) oldu diyordu sözleri.

arkadaşlar vergi suç ve cezalarında hadlerden başka ne değişti fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Meslek hukukuna girdikten sonra 4 saatte hukuku hallederim heralde :D

yeterlilik hukuka sınav günümü çalışcaksın :) benım 3.girişim olacak ve suan hiç çalışamıyorum :( bendemı öle yapsam napsam :) ama benım vergi ve hukuk var 2 tane kaldı izmirde girceksen sınava taktık veririsin kısa zamanda nasıl çalışılır :)

temel hukuk'ta tek mevzu şu:

Arif Hoca'nın kitabının dışından soru gelecek mi, gelmeyecek mi? Gelecekse kaç tane gelecek?

Bu denetim nasıl bir dersmiş ! Bir sürü sınıflandırma, hepsi birbirine karışıyor ..:(

inşallah kitap dışı gelmez. ben o kitaba bakıyorum sadece..

yinede elinde güncel hukuk notları olan arkadaslar mail atarlarsa cok memnun olurum. herkese başarılar dilerim.

[email protected]

denetimle benimde başım dertte. Yeni başladım ve hiç iyi gitmiyor. Ne çalışıcam nereye çalışıcam bilmiyorum.

denetimdeki tekniğimi anlatayım.
ömer dumanın kitabı vardı bende.
kitabın hepsini okudum ezberlemedim anladım. şimdi sorsanız gene anlatırım :D zaten kitap tuğla gibide değil.

içinde yazılanlar anaşılmaz değil zaten bir kere okumak yetiyor.

okurken bu sırada yanınızde bir defter olsun :) kitap içersinde önce sınıflandırmayı yapıp sonra onları açıklamıyordu dolayısıyla kafanız karışıyo. o yüzden örn. denetim standartaları başlğığını gördünüz hemen alt başlıklarına bakın. genel çalşıma alanı rapğorlama falan onlaın tekrar alt başlıkları :) bunları kağıda yazın sonra içeriğini okuyun. içeriğini de kağıda özet çıkarmanıza hiç gerek yok. ben çıkarmadım sadece bu şekilde başlıkları yazdım birde bazı konuların içersinde maddelerle sıralanmış yerler vardı onları yazdım ezber gerektiren yerleri yani. ki ezber gerektiren dediğim yerlerde anlıyorsunuz fakat düzgün bir şekilde yazıya dökülemeyen şeyler oluyor.

bu şekilde hazırladığım notlar 10 sayfa gibi bişey turmuştu.
kitabı 1 haftada okudum zaten normalde dahada kısa sürerdi fakat özümseyerek okuyunca bir hafta gibi sürüyo. sonra o yazdığım notları ezberledim fakat ezberlediğimin birde içeriğini kendi kendime yüksek sesle anlattım yaa bu nedemekti dediğim noktada kitabı açıp orayı okudum zaten konunun tamamını okumana gerek kalmadan hee doğru ya buydu deyip hatırlıyodum.

ha birde yazarak çalıştım. sonuçta sınavda cevapları anlatmıyoruz yazıyoruz. oyüzden nasıl yazacağımı vs hepsini o anda şeklilenmiş sınavın pratğini iyi bir şekilde yapmış oluyorsun.

sınava az bir zaman kaldı bayramda gezmez iseniz şu dediklerimi sıkı sıkıya yaparsanız bence %80 geçer not alırsınız hatta 70in altına inmezsiniz ;D denetim anladıktan sonra cidden kolay bir ders benim 2 haftada rahatlıkla yapılacak bir ders bence...

haa hukuka da bende sınav arasında çalışmış geçmiştim :D gerçi çalıştığım değil zaten bildiğim yerlerden sormuşlardı orası ayrı :D

aynen ya..okadar çok madde varki nasıl ezberlencek bilmiyorum.temmuz sınavında çıkan kasa ve bankaya yatırlmamış tahsilatının denetimi mesela, bu gibi o kadar madde varkii offf