Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:
yeterlilik hukuka sınav günümü çalışcaksın :) benım 3.girişim olacak ve suan hiç çalışamıyorum :( bendemı öle yapsam napsam :) ama benım vergi ve hukuk var 2 tane kaldı izmirde girceksen sınava taktık veririsin kısa zamanda nasıl çalışılır :)

:) İstanbul'da gireceğim ben sınava.Benim Meslek,temel hukuk ve maliyet var.Maliyet ve mesleği şükür hallettim sadece hukuka bakamadım.Ve doğrusu o 4 saate güveniyorum.Geçen sefer aralar çok kısa olduğu için hiç bakamamıştım bile.Malum sınavdan çıkınca onu ne yaptın bunu ne yaptın demekle zaman geçi vermişti.Herhalde bu sefer daha avantajlıyım çünkü arada baya bir zaman var.Bu araya idari yargı ve sgk'yı sıkıştıracağım diğer konuları sınava kadar bitiririm inşallah.Senin dezavantajın vergi :( .Vergi çok acaip bir ders.Sıkı ezber istiyor ve neyin nerden geleceği belli değil.Ama hukuk ve meslekte az çok belli.İnşallah bu sefer bitireceğiz ;) .İkinci girişim benimde bu arada...

ben biraz geç hazırlanmaya başladım iş güçtü derken , birde sınavdan 10 gün sonra Askerlik görevi başlayacağından kafanın bir bölümüde orada oluyor , o yüzden kendime 4 ders seçtim..Muhasebe , analiz , hukuk , meslek..ilk girişte bu 4 tanesini versem Askerden sonrada geri kalanlarını veririz diye bir düşünce içindeyim bilmiyorum ne kadar doğru..

Ayrıca bu sınava gireceğimiz yerler neden halen açıklanmadı , belli bir tarihi varmı..

AKINB ' Alıntı:
ben biraz geç hazırlanmaya başladım iş güçtü derken , birde sınavdan 10 gün sonra Askerlik görevi başlayacağından kafanın bir bölümüde orada oluyor , o yüzden kendime 4 ders seçtim..Muhasebe , analiz , hukuk , meslek..ilk girişte bu 4 tanesini versem Askerden sonrada geri kalanlarını veririz diye bir düşünce içindeyim bilmiyorum ne kadar doğru..

Ayrıca bu sınava gireceğimiz yerler neden halen açıklanmadı , belli bir tarihi varmı..

Açıklandıı...

http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=62

Minik ' Alıntı:
AKINB ' Alıntı:

Açıklandıı...

http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=62

hmm , sabah bunu bende gördümde nedense ÖSS veya staja başlama gibi okullara dağılacağımızı düşündüğümden pek önemsemedim konuyu :)

sınav kontrol listeleri açıklanmadı henüz

Dün aradım ne zaman açıklanacak diye tesmeri. Bayramdan önce açıklanacak dediler. Açıklamasalarda olurdu yani. Bayram ertesi zaten sınav var, gittiğimizde görürdük listeleri.

ozsenta ' Alıntı:
TESMER GENELGE 2009/4

"Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında; ilk defa sınava katılacaklardan sınav konularının bir kısmına katılıp, bir kısmına katılmayanların; bütün derslerden sınav süresi başlatılarak, katılmadığı dersler için sınav hakları saklı kalacaktır"

Arkadaşlar tesmerde yayınlanan genelge, 2009 aralıkta benim gibi ilk defa sınava girecekler için geçerli mi ?Çünkü biz 7 derse de başvuru yaptık.Bilgisi olan var mı ?

Bende ilk kez katılacağım aralıkta ama hiç hazırlanamadım sınava. sadece meslek hukuku çalışıp ona girmeyi düşünüyorum. Benim bu genelgeden anladığım 2 yıllık süre içinde dersleri vermemiz gerektiği için aralıkta tek dersin sınavına dahi katılsak iki yıllık süre başlamış oluyor , ama ders başına 4 olan sınav hakkımızı girmediğimiz dersler için yitirmiyoruz. Bu konuda odayla görüşen varmıdır acaba. Yada bir yorumu olan.

Arkadaşlar, Vergi Uygulamaları için Deha nın kitabını almak gerekir mi şimdi ? Uygulama yapmadan da geçmek mümkün değil mi acaba ?

asliyz ' Alıntı:
Arkadaşlar, Vergi Uygulamaları için Deha nın kitabını almak gerekir mi şimdi ? Uygulama yapmadan da geçmek mümkün değil mi acaba ?

asliyz uygulama sorularına bakmanda yarar var.bende uygulamalarda zayıfım.soruyu çözemiyorsam ilgili maddesini biliyorsam sadece onu yazacağım.arkadaşlar vergi notlarının çok kıt olmadığını söylüyorlar bakalım göreceğiz bu dönem...büyük ihtimalle sorularımız şuanda basılmıştır.hayırlısı artık umarım yapabileceğimiz sorular gelir.bence vergiden çıkmış sınav sorularının uygulamalar dahil tektek çözülmesi gerekir.iyi çalışmalar...

YTURGUT ' Alıntı:
ozsenta ' Alıntı:
TESMER GENELGE 2009/4

"Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında; ilk defa sınava katılacaklardan sınav konularının bir kısmına katılıp, bir kısmına katılmayanların; bütün derslerden sınav süresi başlatılarak, katılmadığı dersler için sınav hakları saklı kalacaktır"

Arkadaşlar tesmerde yayınlanan genelge, 2009 aralıkta benim gibi ilk defa sınava girecekler için geçerli mi ?Çünkü biz 7 derse de başvuru yaptık.Bilgisi olan var mı ?

Bende ilk kez katılacağım aralıkta ama hiç hazırlanamadım sınava. sadece meslek hukuku çalışıp ona girmeyi düşünüyorum. Benim bu genelgeden anladığım 2 yıllık süre içinde dersleri vermemiz gerektiği için aralıkta tek dersin sınavına dahi katılsak iki yıllık süre başlamış oluyor , ama ders başına 4 olan sınav hakkımızı girmediğimiz dersler için yitirmiyoruz. Bu konuda odayla görüşen varmıdır acaba. Yada bir yorumu olan.

Aralıkta askere gidecekler Mart dönemindeki sınava girebilecekmi ve giremediği sürece hakları saklı kalıyormu ?

Tesmerin genelgesi hakkında ben odayla görüştüm 7 dersten parayı yatırsak bile gimediğimiz dersler için hakkımız yanmıyormuş.

maliyet için çözebileceğim soruları nereden bulabilirim? özellikle internet te olursa iyi olur. bu arada herkezin bayramı mübarek olsun.

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
5-6 Aralık smmm sınav giriş listeleri açıklandı az önce. hepimize hayırlı olsun.

Arkadaşlar selam,

elinde güncel ve de sağlam hukuk notları olan arkadaşlar var mı acaba ??? Güncel vergi notları olan arkadaşlardan notlarını paylaşmasını rica ederim ve de vergiye nasıl çalışmamız gerekeceği konusunda önerileriniz nelerdir ???

sınav listeleri açıklanmış,sınav ücretleri ders başı 70 TL olmuş,2010 sınav tarihleri belli olmuş.İyi çalışıyorlar son zamanlarda :D

arkadaşlar sınav yerine en yakın öğretmenler evi başkent öğretmenevi sanırım.... öncesinde telefonla yer ayırtabiliyormuyuz birde öğretmen yakını olduğumuza dair bir kart olması gerekiyormu...

aradım ancak yer yokmuş :( sınav yerine en yakın merkezler neresi .... ankaralı arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....

Herkese iyi bayramlar diliyorum öncelikle..

Arkadaşlar Fins. Muhs. de ayrıntılı Hesap Planı veriyorlar mı ? Bilançoyu hazırlama açısından ..
Bu sınavda sadece geçmek için dikkat edilmesi gereken ne ? Malum az zaman kaldı muhasebeyevakit kalmadı :(

İyi geceler ve iyi bayramlar arkadaşlar.diğer forumlarda yer alan bilgileri ilkkez sınava girecek olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek amacıyla buraya aktardım.tüm arkadaşlara şimdiden başarılar...

Tüm sınava girecek arkadaşların paylaşımına sunulmak üzere bazı soru ve cevapla;
(Katkılarından ötürü Sevgili HasanVolkan 'a teşekkürler)

1- Sınavlara Hesap Makinesi ve Cetvel alınıyor mu?
1- Evet alınıyor

2- Sınavda "Tek Düzen Hesap Planı" kullanılabiliyor mu? Eger öyleyse yanımızda mı getiriyoruz yoksa dagıtılacak mı?
2- Finansal Muhasebe sınavında dağıtıyorlar ama sadece o ders için kullanabiliyorsunuz. Başka derslerde kullanamıyorsunuz.

3- Sınavda müsvette kagıt dagıtılıyor mu? Bu kagıtlar toplanıyor mu?
3- Müsvette kağıt dağıtılmıyor ama fazladan cevap kağıdı alabilirsiniz. Özellikle finansal muhasebe sınavında bir kağıda büyük defterleri (T) çizeceğinizi düşünürseniz 3 adet cevap kağıdı almanız faydalı olur. Cevaplarımı sınavdan sonra karşılaştırayım diye bir kağıda yazarken gören sınav gözetmeni o kağıdı bana yedireceğini söylemişti. Şaka şaka yazdıklarımı sildirmişti. :)

4- Kurşun kalem mi, tükenmez kalem mi kullanılacak?
4- Kurşun kalem kullanılıyor. Burada önemli bir husus var. Kurşun kalem olunca birde silgi oluyor haliyle. O silgiyi sınav heyecanıyla elinizde tutmayın. Çünkü eliniz terliyor ve silgi de nemleniyor, ıslanıyor. Yanlış yaptığınız bir yeri düzeltmek istediğinizde silgi avucunuzda terlediği için silmek istediğiniz yeri karalıyor. Sonra karalanınca daha bir heyecan yapıp kağıt yırtılıyor. Hadi canım sende dediğinizi duyuyorum ama bu oldu. :)

5- Sınav takvimlerine bakıldıgında sınavların Cumartesi ve Pazar günleri peşpeşe 1 saat arayla yapıldıgı görülmekte. Bu durum da çok yorucu bir tempo izlenimi veriyor. Sınav günü bu tempoyu yaşamış arkadaşlar ortam konusundaki deneyimleri ,izlenimleri nasıldır?
5- Gerçekten yorucu. Sınav aralarında diğer sınavına gireceğiniz ders için zamanınız oluyor. Bu araları iyi değerlendirin, bir soru yakalasanız bile kardır. Birkaç arkadaş oturup birbirinize sorular sorabilirsiniz. Bu aralardaki diğer derse çalışmalar da biraz daha yorulmanıza sebep oluyor. Sınav gününden önce uykunuzu iyi alın. Pazar gününün ilk sınavı 3 saatlik finansal muhasebe sınavı. Bu süre bile bazılarına yetmeyebiliyor onun için sınavdan önce problem olmaması için mutlaka en az bir tane monografi çözün. Ki hazırlıklı olun.

6- Başarılı olan arkadaşların başarılı oldukları derslerle ilgili "cevap kagıdı düzeni" nasıldır, ne önerirler..?
6- Kağıdı güzel kullanmak ve yazıların okunaklı ve güzel olması kağıdı okuyan üzerinde elbette iyi bir intiba bırakacaktır. Finansal muhasebe için yanınızda cetvel bulundurmanız kağıdınızı güzel kullanmanız için faydalı olur.

7- C.tesi ve Pazar sırasıyla hangi derslerin sınavlarına gireceğiz.?
7- C.tesi günü : Denetim, Meslek Hukuku, Vergi Mevzuatı ve Genel Hukuk
Pazar günü : Finansal muhasebe, Mali Analiz ve Maliyet Muhasebesi

8- Cevap kağıtlarının arkasını da kullanabiliyoruz değil mi ?
8- Cevap kağıdının arkasını da kullanabiliyorsunuz.

9- Analizde de hesap makinasına izin var mı ?
9- Analizde de hesap makinası kullanılıyor.

10- Denetim ve Vergi derslerinde uzun yorumlar kabul görüyor mu?
10- Doğru ise çok yazmanızın bir zararı olmaz hatta iyi olur ama yazdıklarınız yanlışsa ne kadar yazarsanız yazın yanlıştır zaten. :)

11- Sayısal Sorularda sonuca ulaşmak şart mı?
11- Her ders için olmayabilir. Mesela maliyet sorularını şıklandırıyorlar artık. Bir şıkkın cevabı diğer şıkkı etkilediği için haliyle bulduğunuz sonuçlar önemli ve şart. Aynı durum analiz dersi için de düşünülebilir. Fakat vergi dersinde doğru sonucu bulmasanızda yaptığınız işlem konuyu bildiğinizi gösteriyorsa puan alabilirsiniz. Tabi bu da kağıdı okuyanların insiyatifinde.

12- Formülleri yazmak gerekiyor mu? (Finansal Analiz)
12- Formülleri yazmak gerekmiyor ama yazarsanız fena olmaz.

ayrıca sınavda tükenmez kalemde bulundurun.TC,ad ve soyad bölümünü tükenmez kalemle doldurmanız en sağlıklısı.finansal muhasebede ise yevmiye kayıtlarını mümkün olduğunca doğru çözmeye çalışın.gelir tablosu tutmasa bile geçebilirsiniz.ve en önemlisi sayfa düzeni sınava başlamadan iki tane ekstra cevap kağıdı isteyin.birine t'leri oluşturmak için diğeride gelir ve gider hesaplarını yazmak için.ve her sayfaya numara verin.hocalar sınav kağıdını zımbalıyorlar ama okuyanlar açınca karışabilir.soruları çözerken bilmediğin yada o an hatırlayamadığınız ve sonradan aklınıza gelen yevmiye maddesini ok işareti yaparak düzeni bazmayacak şekilde kayıtedin.bu sınav da yazının düzgünlüğü ve kayıtların düzeni çok önemli ayrıca sakin ,paniye kapılmadan soruları tek tek çözün inanın sınav süresi yetiyor artıyor bile.önemli olan yevmiye maddelerinden mümkün olduğu kadar az fire vermek buda bol soru çözen biri için sorun olmayacaktır.sakin bir şekilde sorunun yevmiye kaydını yap.birkez daha hızlıca teyit et.sonra hemen t'sini ciz.doğru yere kayıdını yaptığından emin ol.ondan sonra ikinci soruya geç.yavaş ama doğru yapmak doğru yapmak en doğrusu çünkü hata yaptığını sonradan farkkettiğinde işler çok karışır.aslıyz umarım yardımcı olabilmişimdir.