Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

sancak ' Alıntı:
ayrıca sınavda tükenmez kalemde bulundurun.TC,ad ve soyad bölümünü tükenmez kalemle doldurmanız en sağlıklısı.finansal muhasebede ise yevmiye kayıtlarını mümkün olduğunca doğru çözmeye çalışın.gelir tablosu tutmasa bile geçebilirsiniz.ve en önemlisi sayfa düzeni sınava başlamadan iki tane ekstra cevap kağıdı isteyin.birine t'leri oluşturmak için diğeride gelir ve gider hesaplarını yazmak için.ve her sayfaya numara verin.hocalar sınav kağıdını zımbalıyorlar ama okuyanlar açınca karışabilir.soruları çözerken bilmediğin yada o an hatırlayamadığınız ve sonradan aklınıza gelen yevmiye maddesini ok işareti yaparak düzeni bazmayacak şekilde kayıtedin.bu sınav da yazının düzgünlüğü ve kayıtların düzeni çok önemli ayrıca sakin ,paniye kapılmadan soruları tek tek çözün inanın sınav süresi yetiyor artıyor bile.önemli olan yevmiye maddelerinden mümkün olduğu kadar az fire vermek buda bol soru çözen biri için sorun olmayacaktır.sakin bir şekilde sorunun yevmiye kaydını yap.birkez daha hızlıca teyit et.sonra hemen t'sini ciz.doğru yere kayıdını yaptığından emin ol.ondan sonra ikinci soruya geç.yavaş ama doğru yapmak doğru yapmak en doğrusu çünkü hata yaptığını sonradan farkkettiğinde işler çok karışır.aslıyz umarım yardımcı olabilmişimdir.

Zaman ayırıp uzunca cevap yazdığın için çok teşekkürler Sancak, çok yardımcı oldun . İlk defa gireceğiz diye bütün derslere bakmaya çalıştık ama zaman yetmedi tabi.
Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın . Başarılar dilerim..

asliyz ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:
ayrıca sınavda tükenmez kalemde bulundurun.TC,ad ve soyad bölümünü tükenmez kalemle doldurmanız en sağlıklısı.finansal muhasebede ise yevmiye kayıtlarını mümkün olduğunca doğru çözmeye çalışın.gelir tablosu tutmasa bile geçebilirsiniz.ve en önemlisi sayfa düzeni sınava başlamadan iki tane ekstra cevap kağıdı isteyin.birine t'leri oluşturmak için diğeride gelir ve gider hesaplarını yazmak için.ve her sayfaya numara verin.hocalar sınav kağıdını zımbalıyorlar ama okuyanlar açınca karışabilir.soruları çözerken bilmediğin yada o an hatırlayamadığınız ve sonradan aklınıza gelen yevmiye maddesini ok işareti yaparak düzeni bazmayacak şekilde kayıtedin.bu sınav da yazının düzgünlüğü ve kayıtların düzeni çok önemli ayrıca sakin ,paniye kapılmadan soruları tek tek çözün inanın sınav süresi yetiyor artıyor bile.önemli olan yevmiye maddelerinden mümkün olduğu kadar az fire vermek buda bol soru çözen biri için sorun olmayacaktır.sakin bir şekilde sorunun yevmiye kaydını yap.birkez daha hızlıca teyit et.sonra hemen t'sini ciz.doğru yere kayıdını yaptığından emin ol.ondan sonra ikinci soruya geç.yavaş ama doğru yapmak doğru yapmak en doğrusu çünkü hata yaptığını sonradan farkkettiğinde işler çok karışır.aslıyz umarım yardımcı olabilmişimdir.

Zaman ayırıp uzunca cevap yazdığın için çok teşekkürler Sancak, çok yardımcı oldun . İlk defa gireceğiz diye bütün derslere bakmaya çalıştık ama zaman yetmedi tabi.
Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın . Başarılar dilerim..

ricaederim.ilk defa sınava girdiğimde ben de çok stresliydim.gerçi hala stresliyim:))Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar sinir bozucu olacak belki ama... ben denetimle ilgilii tek sayfa okumadann ve çalışmadann geçtiim..:)))) adana tesmer grubuyla birlikte otobüsle ankaraya giderken yanımdaki arkadaşın notlarından sadece tek sayfayı alıp şööle bi okudumm..ve sınavda 2 soru ordan geldiii...yorumm ve azıcıkk bilgiyle denetimden 60 aldım geçtiimm....:))))darısı geçemeyenlereee ama çok büyütmeyinn sınavlarıı...
bu arada finansal muhasebeden 75 aldımm..yevmiye maddelerine ve t lere dikkat etmenizii öneririm...
finansal tab.analizindenn sadece formüllerii ezberlediimm ve son 2 dönem çıkmış sorularıı çözdümm toplamda 3 saatimii aldıı..50 aldımm geçtiimm..veee meslek hukuku sadece internetten kanun ve yönetmeliklerii indirdimm okudumm geçmiş sınav sorularını ezberlediimm 60 aldım geçtiimm....
bu durumda aralıkta 3 dersiim kaldııı(maliyet-hukuk-vergi)...ve yine çok çalışmadıımm..bakalımm bu sınavda ne yapacağıımm arkadaşlarıımm ve benn merakla bekliooruuss... (bu arada temmuz sınavında maliyet ve temel hukuka girmemiştiim)

arkadaşlar ankara oda sınavlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadımı konuyla ilgili bilgisi olanlar bizleride bilgilendirirse seviniriz.başarılar

arkadaşlar, kurslarda sancak arkadaşımızın verdiği sorulardan ve çıkmış sorulardan gayrısı çözülmüyor ancak ortalıkta dolaşan rivayetler şunlar; kdv kanunundan bir uygulama gelmesi bekleniyor. Şimdiye kadar uygulama sorusu sorulmamış bir bu konu kalmış. Daha önce 208 kasımda ortakların işletmeden çektikleri un ile ilgili bir soruda kdv de hesaplatılmıştı fakat konu esas olarak değerleme konusuydu. Şimdi KDV ile ilgili uygula olarak ne gibi soru çıkar ben de bilemiyorum. Soru şekli hakkında fikri olup ta payalşan olursa sevinirim.

scarlet ' Alıntı:
arkadaşlar, kurslarda sancak arkadaşımızın verdiği sorulardan ve çıkmış sorulardan gayrısı çözülmüyor ancak ortalıkta dolaşan rivayetler şunlar; kdv kanunundan bir uygulama gelmesi bekleniyor. Şimdiye kadar uygulama sorusu sorulmamış bir bu konu kalmış. Daha önce 208 kasımda ortakların işletmeden çektikleri un ile ilgili bir soruda kdv de hesaplatılmıştı fakat konu esas olarak değerleme konusuydu. Şimdi KDV ile ilgili uygula olarak ne gibi soru çıkar ben de bilemiyorum. Soru şekli hakkında fikri olup ta payalşan olursa sevinirim.

soru:bilgisayar yazılımı hizmeti veren bir firma serbest bölgede faaliyette bulunan a şirketine özel bir muhasebe programı yazmıştır.firma muhasebe programını da serbest bölgede kullanacaktır.a şirketine muhasebe programı satışı kdv'nin konusuna girer mi?

soru:tıbbi malzeme ticareti ile uğraşan bir ltş tıp fakültesi araştırma hastanesine bilgisayar ve televizyon bağışında bulunmuştur.bu bilgisayar ve televizyon bedellerinin tamamı kv matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınabilir mi?ayrıca bağışta bulunulan bu emtialara ilişkin olarak ödenen kdv gider olarak mı yoksa kdv olarak mı kabul edilecektir?

soru:tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz adına,genel müdürümüzün ticari işlerin takibinde kullanılması amacıyla banka kredisi ile 2008 model bir binek otomobil aldık.bu otomobile ilişkin kredi faizi ile alış faturasında gösterilen kdv ve ötv'nin doğrudan gider yazılmasında bir sakınca varmı?

soru:tekstil atolyesinde üretimini yaptığımız iç çamaşırlarının toptan satışını yapıyoruz.kdv oranı %8 alacaklarımızı sözleşme ile belirlenen vade tarihinde tahsil edemediğimiz zamanlar olmaktadır.bu durumda bedeli gecikme faiziyle birlikte tahsil etmekteyiz.tahsilatını gerçekleştirdiğimiz gecikme faizine uygulanacak kdv oranı nedir?

scarlet arkadaşım benim bir kurstan aldığım uygulama soruları bunlar.başkada görmedim.
katma değer vergisinde diğer istisnaları,ihracat ve ithalat istisnası önemli konular olarak görüyorum.daha önceki yıllarda adi ortaklıklarda kdv uygulamasını anlatınız diye bir soru gelmiş.ayrca bir ymm tanıdığıma sorduğumda kurumlar vergisi geçici 5. madde yeni geldi dedi.yeniliklerden soruyorlarsa bunu sorabilirler dedi.iyi çalışmalar...

soru:bilgisayar yazılımı hizmeti veren bir firma serbest bölgede faaliyette bulunan a şirketine özel bir muhasebe programı yazmıştır.firma muhasebe programını da serbest bölgede kullanacaktır.a şirketine muhasebe programı satışı kdv'nin konusuna girer mi?

soru:tıbbi malzeme ticareti ile uğraşan bir ltş tıp fakültesi araştırma hastanesine bilgisayar ve televizyon bağışında bulunmuştur.bu bilgisayar ve televizyon bedellerinin tamamı kv matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınabilir mi?ayrıca bağışta bulunulan bu emtialara ilişkin olarak ödenen kdv gider olarak mı yoksa kdv olarak mı kabul edilecektir?

soru:tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz adına,genel müdürümüzün ticari işlerin takibinde kullanılması amacıyla banka kredisi ile 2008 model bir binek otomobil aldık.bu otomobile ilişkin kredi faizi ile alış faturasında gösterilen kdv ve ötv'nin doğrudan gider yazılmasında bir sakınca varmı?

soru:tekstil atolyesinde üretimini yaptığımız iç çamaşırlarının toptan satışını yapıyoruz.kdv oranı %8 alacaklarımızı sözleşme ile belirlenen vade tarihinde tahsil edemediğimiz zamanlar olmaktadır.bu durumda bedeli gecikme faiziyle birlikte tahsil etmekteyiz.tahsilatını gerçekleştirdiğimiz gecikme faizine uygulanacak kdv oranı nedir?

scarlet arkadaşım benim bir kurstan aldığım uygulama soruları bunlar.başkada görmedim.
katma değer vergisinde diğer istisnaları,ihracat ve ithalat istisnası önemli konular olarak görüyorum.daha önceki yıllarda adi ortaklıklarda kdv uygulamasını anlatınız diye bir soru gelmiş.ayrca bir ymm tanıdığıma sorduğumda kurumlar vergisi geçici 5. madde yeni geldi dedi.yeniliklerden soruyorlarsa bunu sorabilirler dedi.iyi çalışmalar...
sancak ' Alıntı:
scarlet ' Alıntı:

teşekkürler

başvuru listesinde adım yok ne yapmam lazım ilk kez sınava girdiğim için normalmi

normal değil tabiki adının olması lazım bir problem vardır hemen odanla grüş bence

arkadaşlar ben ilk defa gircem de sınava girerken ne götürmek gerekiyor yanımızda bilgi verirseniz çok sevinirim.

sancak yukarıdaki yazısında anlattı hepsini okuyabilirsin

teşekkürler yukarıdaki bilgileri için. ama sınava girmek için bi giriş belgesi yok hangi sınıfta gireceğiz ve nüfus cüzdanı yeterli mi? ben bunları merak etmiştim.

arkadaşlar çıkacak sorular hakkında duyumlarınızı bekliyorum
korkum sadece uygulama sorusu
arkadaşlar kdv ile ilgili vergi uygulama sorusu gelebilirmiş
örnek varsa lütfen yazın

benim duyumlarım

BEN İLK OLARAK BAŞLAYAYIM
TABİKİ SADECE DUYUMLARDAN ÇIKMA İHTİMALİ HER ZAMAN İÇİN BİR OLASILIK

VERGİ HUKUKU
CEZALAR
vergi ziya kaçakçılık

usulsüzlük

birde yoklama

tahakkkuk zaman aşımı

vergi özellikle gelr vergisi

DENETİM
BİLANÇO SONRASI OLAYLAR
GENEL KABUL GÖRMÜŞ DENETİM STANDARTLARI

FİNANSAL ANALİZ
YATAY ANALİZ
NAKİT AKIM TABLOSU

MESLEK HUKUKU
kanunda yer alan 1-2-3-4-5 -9-10-15-22-24.bölümlerden soru gelir

Madde 2 mesleğin konusu ezberleyin

Madde 4 ezberleyin geneL mesleki şartlar

odaların oraganları maade 17
smmm ve ymm odaları, odalar nitelikleri ve faaliyet sınırı bölümü

madde 14

bu bölüm için smmm ve ymmm odalarını diğer mesleki teşekküllerden ayıran özellikler nelerdir diye sorulursa.

meslek disiplini ve aklakını korumak maksadıyla kurulan tüzelkişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır cümlesini yazacakmışız

14.maddenin bir cümlesi bu

kanunu ezberleyeceksiniz

temel etik ilkeleri madde 1

kvramsal çerçece madde 2

tehditler madde 3

etik çalışmanın çözümlenmesi maadde 5

10 smmm ve ymmm mesleğine ilişkin haksız rekabet yönetmeliği

TEMEL HUKUK

borç ilişkileri

ondada sözleşmeler ve sözleşme şekil şartları

hukukun kaynakları ve ve temel kaynakları

özellikle sözleşme

FİNANSAL MUHASEBESİ

ÜRETİM MUHASEBESİ BİR İHTİMAL

serwet ' Alıntı:
teşekkürler yukarıdaki bilgileri için. ama sınava girmek için bi giriş belgesi yok hangi sınıfta gireceğiz ve nüfus cüzdanı yeterli mi? ben bunları merak etmiştim.

evet sınava girerken kimliğin yeterli :) sınav giriş belgesi yok
hangi sınıfta gireceğinide orda öğreneceksin listelerden

hasan tahminlerin kolay sorular en azından ben vergi ve hukuğa baktım umarım böyle sorular gelir
kötü süprizler olmaz

bu duyumların kaynağı nedir acaba? hukuk'ta sözleşmeler son 1 yıl içinde çıkmıştı zaten, o yüzden bence gelmez.

ARALIK 2009 SINAV ÖNCESİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ

TARİH: 04 Aralık 2009 Cuma

EĞİTİM YERİ:Beyoğlu TESMER Eğitim Birimi

Eğitim ücretsiz olup, katılım için rezervasyon yapılması gerekmektedir.

PROGRAM Saat : 09:30 -13:00
Konu : Muhasebe Uygulamaları (Finansal Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Finansal Tablolar Analizi)
Eğitmen : Doç. Dr. Serhat Yanık / İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi

Saat : 13:00 - 13:30 ARA
Saat : 13:30 -16:30
Konu : Vergi Mevzuatı Uygulamaları
Eğitmen :Metin Başer / TESMER İstanbul Şubesi Eğitmeni

Saat : 16:30-17:30
Konu : Meslek Hukuku

ankara doda bilgilendirme yapmadı mı henüz...ankaralı arkadaşlar... nerdesiniz... bu arda bu bilgilendirme seminerleri neden bu kadar geç yapılıyor anlamış değilim...

ENGİN ERDEM ' Alıntı:
ankara oda bilgilendirme yapmadı mı henüz...ankaralı arkadaşlar... nerdesiniz... bu arda bu bilgilendirme seminerleri neden bu kadar geç yapılıyor anlamış değilim...