Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

cezalar önemle vurgulandı,vergi güvenlik müesselerinden örtülü sermaye örtülü kazanç dağıtımı.kv tasfiye halinde verilmesi gereken beyannameler nelerdir(geçici vergi beyanı verilmiyor,satış yaparsan kdv,kurumlar verg.beyannamesi tasfiye tescil tarihinden itibaren 4.ayın 15.günü verilir,elden verilir,ba bs bildirimi yine her ay verilir)
gv hesaplama sorusu bekleniyor.notlarım bunlardan ibaret

7a 7b kayıt,boş zaman işçiliği,dagıtım sorusu,eş zamanlı kayıt,smm gelir tablosu,maliyetleme yöntemlerinde bulmaca tarzında geçmiş senelerde çıktığı gibi

smmm0303 ' Alıntı:
cezalar önemle vurgulandı,vergi güvenlik müesselerinden örtülü sermaye örtülü kazanç dağıtımı.kv tasfiye halinde verilmesi gereken beyannameler nelerdir(geçici vergi beyanı verilmiyor,satış yaparsan kdv,kurumlar verg.beyannamesi tasfiye tescil tarihinden itibaren 4.ayın 15.günü verilir,elden verilir,ba bs bildirimi yine her ay verilir)
gv hesaplama sorusu bekleniyor.notlarım bunlardan ibaret

smmm0303 tasfiye halinde k.vergisi benim bildiğim kadarıyla tescilden itibaren 30 gündü.

acaba ben mi yanlış biliyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

smmm0303 ordamısınız acaba:)

arkadaşlar hukuk sınavı ile ilgili bilgi alan varmı geçen dönemlerde arkadaşlar gayet açıklamalı yazmışlardı hukuk ve finansal tablolar analizi hakkın da neler söylendi bilgilendirirseniz sevinirim

komisyon her sene mi değişiyor, yoksa yılda bir kez mi?

örneğin 2008 yılındaki her 3 genel hukuk sınavının soruları da diğer yıllar (2009-2007 gibi) ile karşılaştırıldığında bariz bir farklılık görülebiliyor. sanki bu 3 sınav başkalarının elinde çıkmış gibi. komisyon 2 yılda bir değişiyor diye biliyordum da onun için soruyorum.

Ebrulimm ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:

Tasfiyeye giriş tarihinden itibaren en geç takip eden 4. ayın 15 ine kadar verilir.1 ay değil.

Tasfiyeye giriş tarihi ile tasfiyenin sonuçlanma tarihinin farklı takvim yıllarında gerçekleşmesi durumunda, her bir tasfiye dönemine ilişkin tasfiye beyannamesi, tasfiye memuru tarafından tasfiye döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden onbeşinci günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.Tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.

ebrulimm cevabınız için teşekkürler.haklısınız ben tasfiye sonu verilecek beyanname ile karıstırdım.

the accountant ' Alıntı:
komisyon her sene mi değişiyor, yoksa yılda bir kez mi?

örneğin 2008 yılındaki her 3 genel hukuk sınavının soruları da diğer yıllar (2009-2007 gibi) ile karşılaştırıldığında bariz bir farklılık görülebiliyor. sanki bu 3 sınav başkalarının elinde çıkmış gibi. komisyon 2 yılda bir değişiyor diye biliyordum da onun için soruyorum.

the accountant kurtaki hocadan duyduğum kadarıyla şu anki komisyonun son sınavıymış.martta değişicekmiş.bu dönem belki bize bay bay sınavı yapabilirler.inşallah arkalarından güzel anarız :)

elyesa.06 ' Alıntı:
offf offfffffffff

elyesa bende katılıyorum offf offffff gercekten artık sınav olsun ne olacaksa olsun...nereye bakacağımı ne yapacağımı şaşardııımmmm

sancak ' Alıntı:
Ebrulimm ' Alıntı:
sancak ' Alıntı:

Tasfiyeye giriş tarihinden itibaren en geç takip eden 4. ayın 15 ine kadar verilir.1 ay değil.

Tasfiyeye giriş tarihi ile tasfiyenin sonuçlanma tarihinin farklı takvim yıllarında gerçekleşmesi durumunda, her bir tasfiye dönemine ilişkin tasfiye beyannamesi, tasfiye memuru tarafından tasfiye döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden ??? günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.Tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilecektir.

ebrulimm cevabınız için teşekkürler.haklısınız ben tasfiye sonu verilecek beyanname ile karıstırdım.

arkadaşlar tasfiye dönemiğ beyannameleri 15. güne kadar değil dönemi takip eden 25. günü akşamına kadar verilip 4. ayın sonuna kadar ödenir.

son tasfiye beyannamesi ise tescili takiıp eden 30 gün içinde beyan edilip verilmek zorunda.

google bakıp cevap yazmayın 2004 yılının bilgilerini, veriyorsunuz.

ayrıntı için bakınız http://www.vergiportali.com/doc/BEYANNAMEVERMESURELERI.pdf

son bikaç günle güzel konular yakaladık paylaşımda bulunan arkadaşlara cok tesekur ediyorum emekleri için
son günümüz herkese sınavda başarılar diliyorum :)

arkadaşlar herkese kolay gelsin ve bol şanslar başarılar diliyorum. İş Hukukunda son çıkan genelgelere bir göz gedirmekte fayda var derim.Özellikle itibari hizmet süreleri ve 4447 sayılı işsizlik kanundaki teşvik primi ile ilgili genelgeye bir göz gezdirelim derim.

SEMRAAYAN ' Alıntı:
arkadaşlar herkese kolay gelsin ve bol şanslar başarılar diliyorum. İş Hukukunda son çıkan genelgelere bir göz gedirmekte fayda var derim.Özellikle itibari hizmet süreleri ve 4447 sayılı işsizlik kanundaki teşvik primi ile ilgili genelgeye bir göz gezdirelim derim.

"itibari hizmet süreleri" derken??? kanun ve madde de söyleyebilir misiniz...

toplantıya giden arkadaşlar analizden işe yarar birşeyler söylendimi acaba.

hasan arkadaşım merhaba meslek hukukunda şeöyle bir şey demişsin

10 smmm ve ymmm mesleğine ilişkin haksız rekabet yönetmeliği

bu ne demek ya böyle bir yönetmelikmi var varsa ne olur bana notlarını at ben okumadım ve son sınavım kaybetmemem gerekiyor.

inşallah şu an forumdasın

şimdiden teşekkürler,

smmm0303 aktardığın bilgiler için çok teşekkürler. arkadaşlar hepinize sınavlarınızda başarılar diliyorum inşallah çalışan herkez geçer.

arkadaşlar ankaradaki toplantıya katıldım

baştan sona her söyleneni ses kaydı yaptı arkadasımız benim elimde var ses kaydı ve baska bir mesleki sitede yavas yavas yazmaya basladık googlede arayan bulur diyorum burdan bağlantı vermem yasak olduğundan bağlantı vermemi istemeyiniz

vergi hukukunda dikkat edilmesi gerekenler sıralandı

temel ve meslek hukukunda pek bisey söylenmedi

meslek hukukunda yeni çıkan yönetmeliklere dikkat çekildi

maliyetten geçmiş yıl sorularına göre analiz yapıldı ve hata yapılan yerlere değinildi

analiz ve denetim ile ilgili konuşulmadı söyleyebileceklerim bu kadar arkadaşlar

daha çok sınavın şekli ile ilgili konular konuşulmuştur.