Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Arkadaşlar hangi sınıfta sınava gireceğimizi nasıl öğreneceğiz?

kampüse gittiğinde kapılarda destan gibi listeler olacak,orada adını bulup sınıfınızı öğreneceksiniz

ben bıraktım artık çalışmayı :D.İnşallah kolay olurda bitiririz sabah erken gidecekler yatsın uykusunu alsın.Özellikle ilk girecekler sizi yarın yorucu bir maraton bekliyor.

Deniz hanım merhaba sizde uyuyamadınız herhalde anlaşılan hukuktan gireceksiniz sadece
herhalde vallahi bol şanslar hepimize

bugun sınava giren ve yarın sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.allah utandırmasın...

Sınava girecek arkadaşların hepsine başarılar dilerim. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.

bende başarılar dilerim.zorlu yolculuk offf offff

Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim.

Sınava ilk girişimdi çalışmadığım için sadece meslek hukukuna girdim. Oda çok zor geldi. 50 bile hayal oldu sanırım. Yarında bi finansal muhasebeye girip ondan da havamı alıp çıkarım artık. Çalışan arkadaşlar inşallah emeklerinin karşılığını alırlar. Çalışmayınca böyle oluyor... bekle beni mart sınavı :)

Öncelikle geçmiş olsun. Sınavda neler sorduklarını paylaşabilirmisin?

Vergi sınavına giren arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum.

Gelir gelmez yazıyorum : Vergi ilk soru KV mükellefleriydi.. 2.soru ise fiyasko - "Aciz hali "ni sordular, benim karşılaştığım bir soru değildi, belki kursa giden arkadaşlar biliyordur .

3 .soru GV matrah hesaplamaydı , ama soru muhasebe ve denetim sorusu gibiydi..

4.soru KDV sorusu : KDV de 1. 2...liste olayını sordular, bazı malların isimlerine göre hangi oran ve hangi listeye gireceğini sormuşlar..

VUK sorusu hiç yoktu..

vergi hukukunda üçüncü soruyu ne yaptun arkadaşım.

bulduğum rakamı hatırlamıyorum ama benim zarar daha fazla oldu , yevmiye kaydı hatalıydı, ters çevirdim , gelecek yıllara ait rakam da vardı içinde . KKEG yi zarardan indirmişti ama bu da yanlıştı galiba çıktıktan sonra farkettim . Yanlışsa da şu anda düşünmek istemiyorum :)
Benim ilk girişim, yarın da sayısallar var ..

saol arkadaşım yarınki sınavlarında başarılar. allah yardımcın olsun.

Aciz Hali

Kanun Ad AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
Madde No 75
Kapsam
Yapılan takip sonunda, borçlunun haczi caiz malı olmadığı veya bulunan malların satış bedeli borcunu karşılamadığı takdirde borçlu aciz halinde sayılır.
Yapılan takip safhalariyle bakiye borç miktarı bir aciz fişinde gösterilerek aciz hali tespit olunur.
Aczin Neticeleri

Kanun Ad AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
Madde No 76
Kapsam
Aciz halindeki borçlu hakkında teminat ve faiz aranmadan 48'inci madde hükmü tatbik olunabilir
Alacaklı tahsil dairesi aciz halindeki borçlunun mali durumunu zamanaşımı süresi içinde devamlı olarak takip eder.

altunnay ' Alıntı:
saol arkadaşım yarınki sınavlarında başarılar. allah yardımcın olsun.

Amin, hepimize Allah yardımcı olsun. Sana da başarılar, kolaylıklar..

vergi hukukunda 3. sorunun cevabını hatırlayanlar varsa yazsın lütfen. ben 25.873,34 matrah (zarar) buldum.

Meslek ve temel hukuktan girdim.Meslekten kaldım.Çok çok zorlamışlar allah bildiği gibi yapsın onları.