Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

sedabaransel ' Alıntı:
3.soruyu nasıl cözdünüz arkadaslar ?

Sayın Seda ; komisyon üçüncü soruyu çok güzel hazırlamış (yanlışlık üzerine soru sormuş yani )

ama aslında şirketin zararı 9.840 diye belirtilmiş ama olması gereken 9.480+14600=24.440 liradır. ayrıca şirket yaptırmış olduğu sigrota gideri 2 aylık (dönemsellik ilkesi gereği) gideri atabilir. 2 aylık giderde 14.600/365=40*61(kasım+aralık)=2.440 lira ediyor

bilanço zararımız toplam:=24.440+2440=26.880 liradır.
kanunen kabul edilmeyen gider zarar çıkarsa matrahtan çıkartır. 1.000 lira olduğuna göre
şirketin 2008 beyan tutarı.:25.880 lira oluyor.

umarım faydalı olmuştur.

Denetim çok kolaydı 65-70 gelir diye umuyorum, hukuk 2 soru tama yakın 1 soru yarım, mümessil vekil farkları,tanımı da salladım bişeyler.50 gelir herhalde. Vergi nasıl kaçtı hala şoktayım.

Bu kadar kolay soruları yakalamışken Vergi ve denetim den geçeyim başka bir sey istemiyorum.. diğerleri birşekilde verebilirim..

Yarın ki sınav için herkese şimdiden başarılar...

S_aday ' Alıntı:
sedabaransel ' Alıntı:

Sayın Seda ; komisyon üçüncü soruyu çok güzel hazırlamış (yanlışlık üzerine soru sormuş yani )

ama aslında şirketin zararı 9.840 diye belirtilmiş ama olması gereken 9.480+14600=24.440 liradır. ayrıca şirket yaptırmış olduğu sigrota gideri 2 aylık (dönemsellik ilkesi gereği) gideri atabilir. 2 aylık giderde 14.600/365=40*61(kasım+aralık)=2.440 lira ediyor

kanunen kabul edilmeyen gider zarar çıkarsa matrahtan çıkartır. 1.000 lira olduğuna göre

umarım faydalı olmuştur.

Sigorta priminin 365 e bölünmesi gerektiği gerçekten ayrıntı , kaç kişi bilebilir ki.. Vergiden hocaların notları bol demişlerdi ama ..inşallah bu sınavda da öyle davranırlar :)

Buğday teslimini yalnış yazmışım. Aklım sıra ters mantık kurdum. Toptanlarda %8, perakendelerde % 1 dedim. Akım fırınlara gitti. Onlar ekmeği %1 den satıp, unu %8 den alıyorlar ve KDV iadesi talep ediyorlar.

sedabaransel ' Alıntı:
4. soruda
cocuk ceket ve pantolonları % 8
net alan 150 m2 kadar konut teslimleri %1
buğday unundan imal edilen ekmekler %1
sağlık bak tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşeri tıbbı ürünler % 8
yazdım bunlardan eminim fakat sinema ve tyatro müze giriş ücretleri % 18 yazdım fakat sanırım % 8 emin olan var mı ?

birde a şıkkındaki bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 8 yazdım ama emin degilim bilen var mı ??

sağlık bak tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşeri tıbbı ürünler % 18
sinema ve tiyatro müze giriş ücretleri % 18
bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 1
değil mi?

hakankrl ' Alıntı:
Denetim çok kolaydı 65-70 gelir diye umuyorum, hukuk 2 soru tama yakın 1 soru yarım, mümessil vekil farkları,tanımı da salladım bişeyler.50 gelir herhalde. Vergi nasıl kaçtı hala şoktayım.

dava ve savunmaları açıkladınız mı ? yada açıklanacak mıydı ?

davaları 1 er cümle açıkladım, savunmaların sadece ismini yazdım ama açıklama isterler sanırım .

finansal analiz için ne önerirsiniz nelere bakalım bugün ?

Dava ve savunmaları açıkladım. Eda,tespit ve inşai dava.İtiraz ve defi savunma türleri.

sinema tiyiyatro ve müzelerde KDV %8 miş. Sınavda ben %18 yaptım.

buğday sorusuna net cevap verecek biri var mı

S_aday ' Alıntı:
sedabaransel ' Alıntı:

umarım faydalı olmuştur.

teşekkür ederim cok faydalı oldu fakat yanlıs yabmısım :)))))))
yapılan kayıtta yanlıstır dedim vergi matrahını azaltmıstır. oluşan giderin vergi matrahına ilave edilmesi gerekir dedim.
:)

aciz haline çalışan var mıydı ?

hakankrl ' Alıntı:
sedabaransel ' Alıntı:
4. soruda
sağlık bak tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşeri tıbbı ürünler % 8
yazdım bunlardan eminim fakat sinema ve tyatro müze giriş ücretleri % 18 yazdım fakat sanırım % 8 emin olan var mı ?

birde a şıkkındaki bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 8 yazdım ama emin degilim bilen var mı ??

sağlık bak tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen beşeri tıbbı ürünler % 18
sinema ve tiyatro müze giriş ücretleri % 18
bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 1
değil mi?

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=830

hakankrl ' Alıntı:
asliyz ' Alıntı:

Evet,maliyet ve analiz için önerileriniz nelerdir.

analizi bilmem ama maliyette bol bol soru çözeceğim artık.Konu eksiğiniz varsa onları kısa zamanda halledin.Safha sorularının her türlüsüne iyi bakın birde satışların maliyeti tablosuna iyi bakın.standart-fiili sorularına bakın bulmaca gibi soruyorlar bu konuyu.Bugünden bir halt olmadı inşallah yarın iyi geçer.Sınırda kalmak beni çıldırtıyor :D

yeterlilik ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
asliyz ' Alıntı:

Evet,maliyet ve analiz için önerileriniz nelerdir.

analizi bilmem ama maliyette bol bol soru çözeceğim artık.Konu eksiğiniz varsa onları kısa zamanda halledin.Safha sorularının her türlüsüne iyi bakın birde satışların maliyeti tablosuna iyi bakın.standart-fiili sorularına bakın bulmaca gibi soruyorlar bu konuyu.Bugünden bir halt olmadı inşallah yarın iyi geçer.Sınırda kalmak beni çıldırtıyor :D

yeterlilik, merak ettim genel hukuk sınavın nasıl geçti?

altunnay ' Alıntı:

kesin

a şıkkındaki bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 8 yazdım ama emin degilim büyük ihtimal dogru

sedabaransel ' Alıntı:
altunnay ' Alıntı:

kesin

a şıkkındaki bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 8 yazdım ama emin degilim büyük ihtimal dogru

http://www.izsmmmo.org.tr/kdv/kdv.asp arkadaşlar burdan kdv oranlarını sorgulata bilirsiniz