Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

Vergi'ye takıldım. Diğerleri ise ortada.

Maliyet için önerilerim satışların maliyeti tablosu ile gider dağıtımından matematiksel dağıtım. Ama safha maliyete de bir gözatmak lazım.

mefege ' Alıntı:
Vergi'ye takıldım. Diğerleri ise ortada.

Maliyet için önerilerim satışların maliyeti tablosu ile gider dağıtımından matematiksel dağıtım. Ama safha maliyete de bir gözatmak lazım.

matematikseli daha geçen sınavda sordular, bu sınavda gelmez. bence evre ya da standart maliyetten biri kesin gelecek. diğer soru da smm/gelir tablosu olur.

denetim hukuk meslek tamam,yaklaşık tam yaptım.ama vergi son iki soru lanet ettim.bu kadar olmaz.50 puan tam yaptım ama hayırlısıı.
çok çalıştım bu sınavlara aylarca.meslekten çalışmayan arkadaşlar boşa üzülmesinler çalışanlar bile zorlandı,değişik bi tarzdı.
yarın içi herkeze başarılar arkadaşlar

Arkadaşlar öncelikle bugünki sınavlar için herkes hakettğini umarımalmıştır.
Vergi sınavında Kurumlar vergisi mükellefleri kimlerdir.Sermaye şirketlerini belirtiniz. Sorusunun cevabı :
Sermaye şirketleri, İktisadi kamu müesseseleri,Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler, Kooperatifler ve iş ortaklıkları
Sermaye şirketleri; Ltd , Anonim ve hisseli komandit şirketler bunun dışında cevap varmı.

Arkadaşlar, finansal muhasebede T ler e puan vermiyorlar mı?

4 dersten girdim.
vergi hariç diğer 3 ders kolay gibiydi.
ama bu vergi dert yaaaaa :(

the accountant ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
asliyz ' Alıntı:
finansal analiz için ne önerirsiniz nelere bakalım bugün ?

Evet,maliyet ve analiz için önerileriniz nelerdir.

analizi bilmem ama maliyette bol bol soru çözeceğim artık.Konu eksiğiniz varsa onları kısa zamanda halledin.Safha sorularının her türlüsüne iyi bakın birde satışların maliyeti tablosuna iyi bakın.standart-fiili sorularına bakın bulmaca gibi soruyorlar bu konuyu.Bugünden bir halt olmadı inşallah yarın iyi geçer.Sınırda kalmak beni çıldırtıyor :D

yeterlilik, merak ettim genel hukuk sınavın nasıl geçti?

kusura bakma yeni gördüm malum yarın maliyet var son tekrar yapıyorum :) Temel hukuktan 2 sorum tama yakın (iş kazası ve dava türleri ) haksız rekabetin tanımını unuttum kanun diliyle yazamadım ama nelerin haksız rekabet olduğunu yazdım 5 tane yazabildim. Hayırlısı inşallah geçmişimdir.Bugün çok kötü bir gündü malesef meslek yaktı beni hiç ummazdım bu şekil soru geleceğini.İnşallah senin sınavların iyi geçmiştir.

asliyz ' Alıntı:
Arkadaşlar, finansal muhasebede T ler e puan vermiyorlar mı?

Evet veriyorlar,sınava başlamadan fazladan kağıt iste zaman tasarrufun olur.Gelir tablosu bilanço yetiştiremedim diye sakın üzülme çok rahatlıkla geçilecek bir ders ama sonrası çok kötü.3 saatten sonra diğerleri arka arkaya geliyor gibi olacak.Allah yardımcın olsun.

vergide 3. sorunun cevabını bulurken 14.600 lirayı 365 değilde 12 ye bölerek yaptım. Bundan kaç puan kırarlar. Diğerleri doğru KKG yi matrahtan indirdim.

ya o aciz hali neydi ya aciz ettiler bizi valla hayret bişey ona kadar sorumu yoktu anlamadımki..off offf

Herkese yarınki sınavlarında başarılar.

arkadaşlar öncelikle yarın ki sınavlarınızda başarılar diliyorum.ben bu sınavda sadece vergi dersi için hazırlandım.tek ders ve bu sınav ikinci hakkımdı.odanın kursuna gittim.(kadıköy tesmer)hocamız, kendisi tarafından hazırlanan bir kitap verdi.sonra kurs bitti.iki ayım vardı sınava ve tek dersim vardı.sıkı bir çalışmayla bu sınavı verebileceğimi düşünüyordum.iki ayda çok iyi hazırlanacağımı düşünüyordum.başladım gelir,kurumlar,kdv ve vergi usul kanunu tüm kanun maddelerini elemeden çalıştım.inanırmısınız fatura nedir ,benzeri detayları bile çalıştım.kolay ve zor ayrımı yapmadan yeni çıkan tebliğleri,kısmi bölünme,bölünme,devir ve bunların vergilendirilmesi gibi konuları,gelir vergisinde diplamat muaflığı,ptt acentaları gibi çıkma olasılığı güç soruları bile çalıştım.ammeden çıkmışlarla çıkma olasılığı yüksek soruları kapsayacak şekilde çalıştım.odanın kendi hocası bile ammeden belirli yerleri kitabına almışken ben daha fazla konuları aldım.ama 6183 sayılı kanunun 75.maddesinden soru gelebileceğini hiç düşünemedim..... ama en büyük hatayı kdv liste ve tarifelerini atlamakta yaptım !!! beyanname düzenleme klavuzundan uygulama sorularını atlamadım.çözdüm.ve madde numaralarını atlamadan çalıştığım kdv,gelir,kurumlar ve v.uk sık sık tekrarlar yaparak pekiştirdim.istediğim not sadece elliydi.bu kadar çok çalışmaya vermeme gibi bir durum olamazdı.fakat sınava girdiğimde ve sınav sorularını gördüğümde tam bir şok ve sonrasında kabustu.elimden gelen gayreti göstememe rağmen kırk,iyi niyetle okurlarsa düşükde olsa elli alma olasılığım var.şimdi düşünüyorumda bu sınava diğer 6 dersle hazırlanan arkadaşlar var onlar ne yapsın çok büyük haksızlık değil mi bu?ben zor sorucaklarını tahminediyordum ama bu sorular zor değildi garip,tuhaf ve sıradışı sorulardı.resmen kalın dediler.arkadaşlar bu işe bir dur demek lazım.sizlerden ricam tepkimizi yazılı ve sözlü dilegetirelim.kasım 2008 sınavlarında yine bazı derslerden oldukca zor sormuşlardı çoğu kişi telefonlarla ve yazışmalarla tepkisini göstermişdi bu durumu kabuletmeyelim.şikayet edelim.ben ve çevremdeki arkadaşlar pazartesi gününden itibaren şikayetlerimizi yapacağız, sizlerde eğer böyle düşünüyorsanız LÜTFEN pazartesi gününden itibaren şikayetlerinizi yapın

kurumlar vergisi mükelleflerini bile yazamadım yahu :( nasıl bir derstir bu.
siz siz olun arkadaşlar asla tek ders bırakmayın gevşeme ve rahatlık oluyor. hepisini birden vermeye bakın.

14600 - 9840 = 4.760 14600/12= 1.216,66*2=2.326,66
4.760 - 2.433,34 = 2.326,66
2.326,66 - 1.000 = 1.326,66

ben önce bu şekilde yaptım daha sonra cevabı sildim yanlış yaptım. offff offfff

sancak ' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle yarın ki sınavlarınızda başarılar diliyorum.ben bu sınavda sadece vergi dersi için hazırlandım.tek ders ve bu sınav ikinci hakkımdı.odanın kursuna gittim.(kadıköy tesmer)hocamız, kendisi tarafından hazırlanan bir kitap verdi.sonra kurs bitti.iki ayım vardı sınava ve tek dersim vardı.sıkı bir çalışmayla bu sınavı verebileceğimi düşünüyordum.iki ayda çok iyi hazırlanacağımı düşünüyordum.başladım gelir,kurumlar,kdv ve vergi usul kanunu tüm kanun maddelerini elemeden çalıştım.inanırmısınız fatura nedir ,benzeri detayları bile çalıştım.kolay ve zor ayrımı yapmadan yeni çıkan tebliğleri,kısmi bölünme,bölünme,devir ve bunların vergilendirilmesi gibi konuları,gelir vergisinde diplamat muaflığı,ptt acentaları gibi çıkma olasılığı güç soruları bile çalıştım.ammeden çıkmışlarla çıkma olasılığı yüksek soruları kapsayacak şekilde çalıştım.odanın kendi hocası bile ammeden belirli yerleri kitabına almışken ben daha fazla konuları aldım.ama 6183 sayılı kanunun 75.maddesinden soru gelebileceğini hiç düşünemedim..... ama en büyük hatayı kdv liste ve tarifelerini atlamakta yaptım !!! beyanname düzenleme klavuzundan uygulama sorularını atlamadım.çözdüm.ve madde numaralarını atlamadan çalıştığım kdv,gelir,kurumlar ve v.uk sık sık tekrarlar yaparak pekiştirdim.istediğim not sadece elliydi.bu kadar çok çalışmaya vermeme gibi bir durum olamazdı.fakat sınava girdiğimde ve sınav sorularını gördüğümde tam bir şok ve sonrasında kabustu.elimden gelen gayreti göstememe rağmen kırk,iyi niyetle okurlarsa düşükde olsa elli alma olasılığım var.şimdi düşünüyorumda bu sınava diğer 6 dersle hazırlanan arkadaşlar var onlar ne yapsın çok büyük haksızlık değil mi bu?ben zor sorucaklarını tahminediyordum ama bu sorular zor değildi garip,tuhaf ve sıradışı sorulardı.resmen kalın dediler.arkadaşlar bu işe bir dur demek lazım.sizlerden ricam tepkimizi yazılı ve sözlü dilegetirelim.kasım 2008 sınavlarında yine bazı derslerden oldukca zor sormuşlardı çoğu kişi telefonlarla ve yazışmalarla tepkisini göstermişdi bu durumu kabuletmeyelim.şikayet edelim.ben ve çevremdeki arkadaşlar pazartesi gününden itibaren şikayetlerimizi yapacağız, sizlerde eğer böyle düşünüyorsanız LÜTFEN pazartesi gününden itibaren şikayetlerinizi yapın

+1
maliyet ve vergiden kaldım 2.girişimdi aynen senin gibi calıstım ve maalesef aynen senin bekledigin notu bekliyorum. en kötü 40 en iyi ihtimal 50
haksızlık bu vuk 1 tane soru yok yahu cok mu önemli bir smmm icin aciz hali !!!
cok mu önemli hergün değişen kdv oranları o kadar kdv den sorulması gerekn soru varken..
yazıklar olsun
insallah maliyet iyi gecer..

Evet bende isyanlardayım.Dün meslek hukukundan girdim.Ben YMM olmuşumda haberim yokmuş.Adamlar ymm likte geçen süreleri filan sordular ve etik temel ilkelerini geçtik artık saçma sapan konulardan soru sormuşlar.Çok bariz şekilde dökmek için sorulmuş sorulardı.Reklam sayılabilecek ilkeleri sormuşlar.Ve işin ilginç tarafı soruları artık tersten soruyorlar direk ne yapılmalıdır demiyor şu şu yapılmaktadır yapılan nedir tarzında.Sınava ilk girdiğimde herkes ortalama dersi diyordu bu ders için ama bu saçma sapan ders için martı bekleyeceğim galiba.Kanun yetmiyor uzun lafın kısası.Mart ve geçmiş dönem sorularına baktığımda komisyonun bol bol kulaklarını çınlatıyorum.

TIMARLI ' Alıntı:
14600 - 9840 = 4.760 14600/12= 1.216,66*2=2.326,66
4.760 - 2.433,34 = 2.326,66
2.326,66 - 1.000 = 1.326,66

ben önce bu şekilde yaptım daha sonra cevabı sildim yanlış yaptım. offff offfff

Öncellikle sınava girmiş arkadaşlara geçmiş olsun diyorum ve umarım herkes emeğinin karşılığını alır.Sınava girmekte olan arkadaşlara da başarılar dilerim.

Ben de bu soru da kkeg öncesi bilanço karını 2326,66 tl buldum.Kkeg indirilmediği için matraha ekledim ve gelir vergisi matrahını 3326,66 tl buldum.

BENCE DOĞRU YAPMIŞSIN BİRTEK KKGE ÇIKARMAN GEREKİRDİ ,GÜNE BÖLÜNMESİ GEREKİYORMUŞORDAN PUAN KIRARLAR. DOĞRU YAPTIĞIM ŞEYİ SİLİP YANLIŞ YAPTIM KAFAMI DUVARLARA VURCAKTIM.OFFF OFFFF İNŞALLAH KALAN İKİ HAKKIMDA GEÇERİM. MALİ ANALİZ VAR BİDE BAKALIM. DENETİM SORULARI NASILDI ARKADAŞLAR.