Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

1-haksız rekabet kavramını tanımlayınız,haksız rekabete neden olacak davranışları yazınız
2-iş kazasını tanımlayınız sağlanan hakları yazınız
3-ticari mümessil ve ticari vekil kavramlarını açıklayınız,arasındaki farkları belirtiniz
4-hakların korunması için özel hukuktaki dava türlerini ve savunma imkanlarını yazınız

Evet meslekte bayağı bir zorlamışlar.

çok iyi şekilde olmasada Meslek ve Hukuk derslerine çalışmıştım , ama Muhasebe denetimi son yılların en kolayı sınavıydı , bu kadar kolay sorulacağını bilsek neden çalışmayalım :) sınavdan önce 15 dakika bakmakla bile birkaç satır birşey karaladım ama geçmeye yetmez..

Çalıştığım dersler olan Meslek ve Hukuk soruları çok zor olmamasına rağmen istediğim yerlerden gelmedi , sınav öncesi 1 saatlik son kontrolde baktığımız akılda daha çok kalan soruların hiçbirini tutturamadım..

Vergi sınavınada hiç bakmadığım için pek yorum yapamayacağım zorluğu konusunda ama sorular biraz saçma ve gereksiz geldi son 2 sorudan bahsedecek olursak

yinede insaflı hocalara denk gelirsek 4 te 2 neden olmasın

1-YMM lerin 10 yıl çalıştıkları hizmetler smmm likte geçmiş sayılır bunlar nelerdir?
2-meslek sırlarını ifşa edemezler bunların istisanı nedir?
3-temel etik ilkelerine tehdit oluşturan unsurları sayınız?
4-reklam sayılmayan ilkeler nelerdir?
5-oda ve birlik tarafından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulur.Kimlerin yaptığı fiiler suç duyurusunda bulunulur?

günün en kolay sınavı denetimmiş.Soruları gördüm.Vergi de giren arkadaşlar hala şaşkınlar.Kasım 2008 dönemini arattırmadılar.En dandik derste takıldım kaldım(Meslek) geçen sefer 40 almıştım şimdi hesaplamama göre yine aynısı gelecek gibi.

hukukta Ticari Mümessil- Ticari Vekil farkında önce doğruyu yazdım sonra tereddüt ettim, vekille mümessilin yerlerini değiştirdim, yanlış oldu yani herhalde hiç puan verilmez o soruya..

ticari mümessil > ticari vekil yani ticari mümessil 'in yetkileri daha fazla vb..

şimdi bende baktım.Bende senin gibi yapmışım.Ters yazmışım yani :(

son soruda açıklama istiyorlarmıydı sence? Dava türleri ve savunma ile ilgili soru ?

vergiye giren arkadaşlar 3. sorunun cevabını kaç buldunuz.

2 tane soru Tam'a yakın 3.soru ise haksız rekabetin tanımı yanlış ama maddelerinin çoğu doğru heralde geçerim !!!

altunnay ' Alıntı:
vergi hukukunda 3. sorunun cevabını hatırlayanlar varsa yazsın lütfen. ben 25.873,34 matrah (zarar) buldum.

Cevabın doğru, ben soruda hesaplandığı gibi 26.873,33 e 1.000 KKE gideri de ekleyip 27.873.33 buldum. KKE gideri düşmeliydim.

geçmiş olsun arkadaşlar

altunnay ' Alıntı:
vergiye giren arkadaşlar 3. sorunun cevabını kaç buldunuz.

14.600/12 aya böldüm o yüzden sonucum 25.873,34 çıktı
ama olması gereken 14.600/365 güne bölüp 25.880 olması gerekiyor.

eğer sonuca direkt bakmazlarsa vergi hukukundan geçerim...

hakankrl ' Alıntı:
altunnay ' Alıntı:
vergi hukukunda 3. sorunun cevabını hatırlayanlar varsa yazsın lütfen. ben 25.873,34 matrah (zarar) buldum.

Cevabın doğru, ben soruda hesaplandığı gibi 26.873,33 e 1.000 KKE gideri de ekleyip 27.833.33 buldum. KKE gideri düşmeliydim.

Sayın hakan sizde 14600/12 ye bölmüssün anlaşılan fakat sigorta hesaplamalarında gün olarak alınması gerekir.

ticaret hukuku hariç meslek ve denetim de geçebilirim ümidi var....

3.soruyu nasıl cözdünüz arkadaslar ?

4. soruda
cocuk ceket ve pantolonları % 8
net alan 150 m2 kadar konut teslimleri %1
buğday unundan imal edilen ekmekelr %1
sağlık bak tarafndan ruhatlandran veya ithaline izin verilen beşeri tıbbı ürünler % 8
yazdm bunlardan emnim fakat sinema ve tyatro müze giriş ücretleri % 18 yazdım fakat sanırım % 8 emin olan var mı ?

birde a şıkkındaki bugday ürününün toptan ve perakende safhadaki teslimlerindeki kdv % 8 yazdım ama emin degilim bilen var mı ??

S_aday ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
altunnay ' Alıntı:

Cevabın doğru, ben soruda hesaplandığı gibi 26.873,33 e 1.000 KKE gideri de ekleyip 27.833.33 buldum. KKE gideri düşmeliydim.

Sayın hakan sizde 14600/12 ye bölmüssün anlaşılan fakat sigorta hesaplamalarında gün olarak alınması gerekir.

Evet 12 ye bölüp 2 aylık tutarı ekledim.