Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

şunu söyliyim arkadaşlar; bu işler tüyoyla müyoyla olmaz. hiç bir zaman da olmadı zaten. bu iş her şeyi deli gibi çalışarak da olmaz.

yapmanız gereken şey şu, gireceğiniz dersten, aklınızda kalabilecek kadar kısmı çalışın ve mümkünse muhtemel soru çıkabilecek yerlere ağırlık verin, en sonunda da mantıklı ve hoşgörülü sorular çıkması için dua edin. başka yapılacak bir şey yok.

evet çalışmadan tüm dersleri vermek imkansız tüyo dediğimiz olay zaten kitabın bütününden bahsediliyor

mutlaka kitabın bütününden soru çıkacaktır :)

evet allah hepimizin yardımcısı olsun

Arkadaşlar umarım faydalı olur.
05-06 Aralık 2009 tarihlerinde düzenlenecek olan 2009/3. dönem SMMM Yeterlilik sınavlarına ilişkin bilgilendirme semineri 02.12.2009 tarihinde Ankara?da ASMMM Odası tarafından gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısında neler konuşulduğuna geçmeden önce peşinen belirtiyim Ankara?da soruları vermiyorlar.

Ayrıntılar birazdan

Vergi Hukuku dersine Mustafa Dündar Hocamız bilgi verdi.

Ceza hesaplaması, bir mali müşavirin günlük hayatta yaptığı işlemlerden

Sürelerle ilgili soru sormaya gayret gösteriliyor.

Gelir vergisinde vergi hesaplamaya yönelik sorular çıkmala başlamıştır.

6183 den bilgi amaçlı sorular sorulabilir ödeme emre geldiğinde yapılması gereken işylemler, yurtdışı yasağı, özel usulsuzluk cezalarındaki değişiklikler, gecikme zammı veya faizi hesaplatılabilir, pişmanlık hükümlerinden yararlanma şartları gibi şimdiye kadar sorulmamış sorulardır.

Kurumlar vergisinden genel düzeyde hep bilgiye yönelik örtülü kazanç sermaye kvk15 ve kvk 30 bilinmesi gereken maddelerdir. Tasfiye beyanname verme süreleri defter tasdik süreleri gibi.

Gelir vergisinde istisnalar ölçülebilir. gayri menkul sermaya veya smk kazançlarında tahsil esası olduğundan hangi dönemin geliri olarak değerlendirilmesi istenebilir.

Aralık 2009 SMMM Yeterlilik İstanbul Bilgilendirme Toplantısı

11/09/2009 Tarihinde çıkan 2009/112 nolu genelge itibari hizmet süresi hakkında

Benimde kendi tahmindir. Hiç kimsenin çalışmasını etkilmek istemem ama siz yinede kurumlar vergisinde istisnalara bakın derim.Sıra onda benden söylemesi...

arkadaşlar vergi hukukunda her dönem o dönemle ilgili güncel bir konu soru olarak gelmektedir
size tavsiyem bu dönemin güncel konusunu yakalamanızdır.
kanımca bu dönemin güncel konusuda 5811 sayılı varlık barışı yasasıdır. hatırlanacağı üzere bu yasa kapsamında beyan süresi 31/12/2009 tarihine kadar uzatıldı. tüm medya ve mesleki yayın organlarında bu konu uzun uzun yer almaktadır. ayrıca bir diğer tahminim de yine yıl sonu münasebetiyle 5520 sayılı kurumlar vergisi vergi güvenlik müesseseleri olan transfer fiyatlandırması ve örtülü sermayedir. bu konular 5520 ile gündemimize girdi o günden beri hiç sorulmadı zaten özündede 5520 yi önceki kanundan farklı kılan en önemli yönde budur. geçen sınavda ilk girişte 7/7 yapan ve belgesini alan bir arkadaşınız olarak hepinize başarılar dilerim

arkadaşlar hepinize başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Akıl sağlık ve zihin açıklığı versin.

Bundan birkaç ay öncesinde sizlerin bulunduğu noktadaydım bende. elimden geldiğince çalıştım aman buna çalışmayayım, şunu sormazlar demedim ve aylar öncesinden çok farklı bir noktadayım şuan. Ne olursa olsun bu bir sınavdır, unutmayalım! Herşeyden önce gelen can sağlığı sevgili meslektaşlarım. Yarın hepinize sonsuz başarılar dilerim. Umarım çok geçmeden sizi de aramıza hoşgeldiniz nidalarıyla karşılarlar.

Saygılar

arkadaşlar hepinize başarılar diliyorum.ilk sınava girecek arkadaşlara özellikle allah kolaylıklar versin.sabahtan akşama sınava girmek gerçekten çok zor.hesap makinanızı ve elinizde özet çalışmanızı yanınıza almayı unutmayın.hepinize başarılar.

5 ve 6 Aralık'ta sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Allah her zaman yanınızda olsun.

varlık barışı sorusu ymm sınavında çıktı fakat geçici bir yasa olduğundan smmm düzeyinde çıkacağını zannetmiyorum yüksek ihtimal çıkmayacaktır

umutfa ' Alıntı:
arkadaşlar vergi hukukunda her dönem o dönemle ilgili güncel bir konu soru olarak gelmektedir
size tavsiyem bu dönemin güncel konusunu yakalamanızdır.
kanımca bu dönemin güncel konusuda 5811 sayılı varlık barışı yasasıdır. hatırlanacağı üzere bu yasa kapsamında beyan süresi 31/12/2009 tarihine kadar uzatıldı. tüm medya ve mesleki yayın organlarında bu konu uzun uzun yer almaktadır. ayrıca bir diğer tahminim de yine yıl sonu münasebetiyle 5520 sayılı kurumlar vergisi vergi güvenlik müesseseleri olan transfer fiyatlandırması ve örtülü sermayedir. bu konular 5520 ile gündemimize girdi o günden beri hiç sorulmadı zaten özündede 5520 yi önceki kanundan farklı kılan en önemli yönde budur. geçen sınavda ilk girişte 7/7 yapan ve belgesini alan bir arkadaşınız olarak hepinize başarılar dilerim

Aralık 2009 döneminde gireceğiniz sınavlar hangileridir? (Oylama kapanır: Aralık 07, 2009, 05:59:45 ÖS)

Finansal Muhasebe 5 (4.9%)
Mali Tablolalar Analizi 13 (12.7%)
Maliyet Muhasebesi 15 (14.7%)
Vergi 15 (14.7%)
Meslek Hukuku 9 (8.8%)
Denetim 13 (12.7%)
Temel Hukuk 20 (19.6%)
smmm oldum, o yüzden hiçbiri 6 (5.9%)
henüz stajım bitmedi, o yüzden hiçbiri 6 (5.9%)

Toplam oy: 40

tarihe not düşelim.. anketin sonucu böyle..

Yarın ve pazar günü sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim.Yarın ilk sınavım meslek hukuku.Ben bu kadar gıcık ve bu kadar gereksiz bir ders görmedim :D çalıştım çalışmasına ama bu ders beni çok uğraştıracak galiba.İnşallah iyi haberlerle geliriz.

hayat %50 ŞANS ve KADER üzerine kurulmuştur...

bir tarafta Kasım 2008 genel hukuk sınavı, diğer tarafta Mart 2009 genel hukuk sınavı... hayatımda böyle bir uçurum görmedim..

arkadaşlar bende daha kitabı açmadım ama transfer fiyatlandırmasından çıkmasını bekliyorum. bakılmasında fayda var.

istanbul bilgilendirme toplantısında neler konuşuldu konuşulacak gözüm devamlı forumda olacak

Arkadaşlar herkese slm. Son 2 sınavda çok fazla aktif olamadım.

2 dersim kaldı denetim ve vergi. Çok fazla çalışamadım.

Şimdiden herekese başarılar diliyorum.

bu bilgilendirma toplantısında hiç birşey sölemediler mi yahuu kimsede bişey yok yoksa kimse gitmedi mi?