Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

herkesin en çok geçmek istediği ders nedir???
benim vergi çünkü tek dersim :)

serpil.son ' Alıntı:
bide doğru düzgün alıntı yapabilsem neler yazacağım kim bilir benim yazdıklarım neden koyu hanenin içinde kalıyo ???

Alıntı yap deyince quote] [/quote arasına yazıyorsunuz da ondan..

sınavda tükenmez kalem ile neden yazılmıyor.bence herşey burda başlıyor :D

cunku muhasebeden herkes kar bulurken ben ıse belkıde onun ıkı katı zarar buldum.nasıl okudular anlama veremedım.ınanın sonuca belkı acıklandıktan sonra aksam en az 15 kere baktım yanlıslık mı var dıye.
dentım sonucuyla ılgılı verdıgım cevapları odayla ve ıstanbul unıversıteden bır hocayla gorustum bunları yazıp bu notu aldım dıye onlarda bu olamaz dedıler.ben o zaman mahkemeye verecektım ama analıs dersıde yorum dersı oldugundan ismmmo sakın verme dedılerr cunku sana takabılırler dedı.sayet malıyetten kalsaydın ıtıraz et mutlaka sonuc alırdın dedı.malıyet dersı sonuc bellı oldugu ıcın bırsey yapamazlar dedıler.ondan bende vazgectım ve 2 derse calıstım.sınavların ıkısıde 75 lıkkagıt verdım bakalım ne olacak.
bırde arkadaslar odanın yayınladıgı cevaplarla dershanenın yayınladıgı cevaplar farlı bunu dıkkatınızı cekerım.mesela anlızden temmuz sınavındakı cevaplara bakın ne kadar farklı anlıuyacaksınız......

shatz ' Alıntı:

Tabi ki vergi..
Vergiden geçip onun yerine geçerim diye beklediğim 2 dersten kalmaya razıyım.

hakankrl ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:

Tabi ki vergi..

inan ben hep dedimki vergiyi geçseydimde 6 sından kalsaydım :)

Ooo 350 sayfa olmuşuz hayırlı olsun.Artık yazmayı durdurun da bu rakamı totem yapalım.Açıklanınca doldururuz tekrardan. :D

shatz ' Alıntı:

vergi hukuku ;artık fenalık geldi çalışmak istemiyorum kanunları...çok çalışsan da bir şey farketmiyor ya..sınav hep ters köşe yapıyor
-ar-ge indirimi
-aciz hali
-güncel oranlar ...

vergi zade arkadaşlarım için dua ediyorum
Rabbim inşallah arkadaşlarıma başarılı notlar nasip et

yazını görünce dayanamadım bende üye olup yazmak istedim agandon78 . bende meslekten 1 satır okumadan sınavda sadece hayal gücüm ve mantığımla cevapladım 10-15 gelir derken 62 aldım . denetimden çook iyi beklemem ragmen 90 civarı 50 , vergiden yine çok iyi beklememe rağmen 50 aldım, hukuktan 80-90 bekliyordum 62 , muhasebeden bilançom tutmadı ve çokda iyi geçmemişti ama 60 , maliyet ve analizden de 35 aldım. aralıkta bu 2 derse girdim sadece. analizim çok iyi geçti bence ama 1. sözel soruyu yapmadım. maliyetde 50 aldırır diye düşünmekteyim. eğer kalırsam itiraz ve mahkemeye gideceğim. özel bir durumumdan solayı benim bundan sonra ders çalışma durumum olmayacak. bu nedenle bundan geçemezsem diğer hakkımdada geçemeyeceğimi düşünüyorum. uzun lafın kısası eğer kalırsam mahkemeye birde şu yoldan gitmek niyetindeyim özel smmm sınavı ile ile smmm olacak kişiler bu 2 dersten sınav olmadan bu ünvana hak kazanıyorlar. bu durumda ben şu an bu ünvana hak kazanmış görüyorum kendimi o özel sınava dayanarak. bakalım sonuç gelsin avukatla görüşücem bakalım bişi çıkarmı bu işten. hadi allah sabır versin hepimize..

shatz ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:

Tabi ki vergi..

sana oha diyebilirmiyim shatz. ;D vergiye karşılık 6 ders haa.. süper lig ihalesi bile bu kadar çıkmadı.. :)

iliadin ' Alıntı:
yazını görünce dayanamadım bende üye olup yazmak istedim agandon78 . bende meslekten 1 satır okumadan sınavda sadece hayal gücüm ve mantığımla cevapladım 10-15 gelir derken 62 aldım . denetimden çook iyi beklemem ragmen 90 civarı 50 , vergiden yine çok iyi beklememe rağmen 50 aldım, hukuktan 80-90 bekliyordum 62 , muhasebeden bilançom tutmadı ve çokda iyi geçmemişti ama 60 , maliyet ve analizden de 35 aldım. aralıkta bu 2 derse girdim sadece. analizim çok iyi geçti bence ama 1. sözel soruyu yapmadım. maliyetde 50 aldırır diye düşünmekteyim. eğer kalırsam itiraz ve mahkemeye gideceğim. özel bir durumumdan solayı benim bundan sonra ders çalışma durumum olmayacak. bu nedenle bundan geçemezsem diğer hakkımdada geçemeyeceğimi düşünüyorum. uzun lafın kısası eğer kalırsam mahkemeye birde şu yoldan gitmek niyetindeyim özel smmm sınavı ile ile smmm olacak kişiler bu 2 dersten sınav olmadan bu ünvana hak kazanıyorlar. bu durumda ben şu an bu ünvana hak kazanmış görüyorum kendimi o özel sınava dayanarak. bakalım sonuç gelsin avukatla görüşücem bakalım bişi çıkarmı bu işten. hadi allah sabır versin hepimize..

haklısın özel smmm sınavındakiler bu derslerden hiçbir zaman sınav olmadan belge almaya hak kazanıyorlar... davayı kazanma ihtimalin yüksek

kazamasam bile belki başkalarıda bu yönde davalar açarsa onlarında bu derslerden sınav olmalarını sağlayabiliriz diye düşünmekteyim. ama dediğin gibi kazanma ihtimalimi bende yüksek görüyorum.

sevtug ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
shatz ' Alıntı:

Tabi ki vergi..

sana oha diyebilirmiyim shatz. ;D vergiye karşılık 6 ders haa.. süper lig ihalesi bile bu kadar çıkmadı.. :)

ohayı iade edip gerisini alıyorum sevtug :D :D :D
çok ciddiyim vergiye değil 6 ders neyim varsa feda edebilirim baydı artık kabusum oldu :D

[/quote]inan ben hep dedimki vergiyi geçseydimde 6 sından kalsaydım :)
[/quote]

ben shatz'a şu şekilde katılıyorum..yani onun ne demek istediğini anlıyorum.vergi dışındaki derslere çalışınca geçiliyor ama vergiye çalışsan da bir yerde takılabiliyorsun çok geniş konusu var çünkü...

sizde geniş geniş calışın vergiye o zaman ve gecinnnn atla deve değil yani vergi sınavıda

nevermind ' Alıntı:
[/quote]

ben shatz'a şu şekilde katılıyorum..yani onun ne demek istediğini anlıyorum.vergi dışındaki derslere çalışınca geçiliyor ama vergiye çalışsan da bir yerde takılabiliyorsun çok geniş konusu var çünkü...

bende buna katılıyorum

[/quote]

SADIK AYDIN ' Alıntı:
sizde geniş geniş calışın vergiye o zaman ve gecinnnn atla deve değil yani vergi sınavıda

sorun bakalım sadık bey KDV GV KV VUK hakkında bilmediğim bişe varmı acaba ?? elbetteki gerektiği şekilde çalıştım.aciz hali ve oranlar ne alaka çalıştığımız konularla ? ayrıca aynı dertten bir çok yakınan arkadaş var onlardamı dar dar çalışmış acaba sorarım size?? bikere ders çalışma konusunda laf söyletmem kendime nasıl ineklediğimi en iyi annem ve kardeşlerim bilir ordan konuşması kolay...