Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

yeis ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
ben mali tablolardan itiraz ettim arkadaşlar

kaç almıştın...ben 40 ile itiraz ettim..bişey çıkacağını sanmıyorum ama :-\

bende 40 ile itiraz ettim belki değişir , şansımı deneyim , sonuçta her soruyu yaptım 2 si kesin doğruydu

akkaya ' Alıntı:
MATADOR ' Alıntı:
arkadaşlar ben birinci soruda 171600 rakamını bile bulamadım. sebebine gelirsek dübt yerine düt rakamı yazdığımdan.
2. sorunun a şıkkını boş bıraktım b şıkkını doğru yaptım.

50 puan aldım.

1. soruyu tamamen fifoya göre çözmeye çalıştım. ortalamaya göre hiçbirşey yapmadım.

hayat hatalarla dolu. ama bana 50 vermeleri hatalı değil. çünkü ben 50 almayı hak edecek kadar maliyet biliyorum. 9 yıllık muhasebe deneyimim var.

Bende aynen senin gibi biraz yaptım biraz boş geçtim. 11 aldım . Olayı yanlış yorumluyorsun. Ben ve birçok arkadaşta 50 almayı hak edecek kadar maliyet biliyor ama geçemedi.
Seninki tamamen şansa gelmiş.

arkadaşlar ben sizin maliyet bilmediğini söylemedim. ortada olan hatalı durumu söyledim. elbette ki sizlerde hakediyorsunuz.
ben sınav heyecanıyla hata yaptım yoksa bu konuları biliyorum.
ama inanın geçmiş olmak insanı çok rahatlatıyor.
ben kaldım diye düşünüyordum benim için çok önemli bir sonuçtu yoksa 3 hafta kalmış mart sınavına çalışamaz ve çok mutsuz olurdum. emekleriniz boşa gitmez inşallah arkadaşlar.

ben hiç maliyet bilmiyorum,elinde not varmı ydı

yeterlilik ' Alıntı:
VELİKURAN ' Alıntı:
Yeterlilik kardeşim hayırlı olsun... çankayanın maliyet notları bana da lazım. yeterlilik tavsiyene bende uyucam. ee siz bizden kıdemlisiniz. yurdakul çaldağı bende aldım ama tek ders için çankaya almayayım diyorum. kopysini banada yollayabilrmisiniz. masrafları bana ait [email protected]

date=1265800681]
Yeterlilik kardeşim hayırlı olsun... çankayanın maliyet notları bana da lazım. yeterlilik tavsiyene bende uyucam. ee siz bizden kıdemlisiniz. yurdakul çaldağı bende aldım ama tek ders için çankaya almayayım diyorum. kopysini banada yollayabilrmisiniz. masrafları bana ait [email protected]

Ya arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var.orjinalleri 250 sayfa.Ve fotokopi çok zor çekiliyor A4 olmamasından dolayı.Ben orjinalleri hakan arkadaşımıza gönderiyorum.Onunla irtibata geçerseniz eğer o yaptırabilirse yardımcı olur belki size .Akkaya arkadaşım sendende özür diliyorum 3 yere gittim fotokopi için çok masraflı oluyor.Yazık kitap zaten 50 lira.Ondan dolayı sadece hakana gönderiyorum orjinallerini bilginize.Ama geçmek istiyorsanız muhakkak burdan çalışın.
[/quote]

akkaya bu mesajı galiba atlamışsın.İnşallah bu sefer okursun :(

arkadaşlar 2010 mart dönemi maliyet muhasebesi sınavında sorular hangi konudan gelir fikri olan varmı

satılan mam.mal. tablosu ve evre(safha) maliyet.

fifo - tifo gelmez

lifo VUK a göre kaldırıldı oda gelmez.

layfoları tayfoları boşuna çalışma...

smm tablosu ve safya maliyete ,ekstradan da dağıtım yöntemleri diyorum

Fener_1907 ' Alıntı:
satılan mam.mal. tablosu ve evre(safha) maliyet.

fifo - tifo gelmez

lifo VUK a göre kaldırıldı oda gelmez.

layfoları tayfoları boşuna çalışma...

smm tablosu ve safya maliyete ,ekstradan da dağıtım yöntemleri diyorum

Türkçe'nde pek güzel...

Maliyet'te üst üste aynı konudan soru gelmediği için safha ve eş ürün konularının çıkma ihtimali çok düşük. Geriye kalan tüm konulardan gelebilir. Bence..

Arkadaşlar sınav sonuçları elinize ulaştı mı?Ben bu dönem smmm oldum ama sonucu hala ulaşmadı

mavi81 ' Alıntı:
Arkadaşlar sınav sonuçları elinize ulaştı mı?Ben bu dönem smmm oldum ama sonucu hala ulaşmadı

bana da ulaşmadı, ulaşanlar varmış ama..biraz geç kaldı gibi.sen hangi şehirdesin??

banada ulaşmadı ama ulaşanlar varmış bursa odası bu şekilde söyledi... 8)

arkadaşlar bir dersten itirazımı internet üzerinden yaptım ayrıyeten birde dilekçe yazmamız gerekiyormu tesmere ?

nasıl gerek yok ya tabiki gerek var.itirazın boşa gitti hackhan

shatz ' Alıntı:
nasıl gerek yok ya tabiki gerek var.itirazın boşa gitti hackhan

Dilekçe diye bir kavram yok shatz.İtirazı onlıne yaparsın,adamlar o şekilde kağıtlarına bakar(inanmıyorum ama).Mantıken düşündüğünde 1000 kişi itiraz etse ve hepsi dilekçe yollasa kağıtların bile adam gibi okunmadığı bu sistemde dilekçelerin okunduğuna inanıyorsan diyecek söz yok ;)

evet arkadaşlar dilekçe diye bişey yok ...netten başvuru sadece

arkadaşlar maliyete nasıl çalışacağız
5 dersi verdim
maliyet ve finasal analiz lkaldı
maliyetin tekniği nedir acaba?

öncelikle kolaylıklar diliyorum, her iki derse de bol bol soru çözerek çalışmanızı tavsiye ederim.