Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

maliyet 1.sorunun a şıkkı 3 puan,b şıkkı 6 puan,c şıkkının her maddesi 9 puan olmak üzere 27 puan,d şıkkının her maddesi 12 puan olmak üzere 24 puan

ben maliyetin soru cevaplarına bakıyorum ama bana 5 puan verecek bi puanlama göremedim...neye göre 5 aldım merak ediyorum ;D

Miktar sağlamasını yapan herkese 3 vermişler. Zaten b şıkkında olay kopuyor.

Peki ben nasıl 22 aldım nerden hesaplasam 22 yı çıkaramıyorum ama sağlamada benımde 171600 oldu burda bıraz uzadıya gelmış sanki ben yurdakula göre yaptım basit ve kısa.

Valla arkadaşlar ben biraz önce yine çözdüm. Cevaplarla karşılaştırdığımda en az 30 almam lazım. 1. Sorunun D Maddesini ben ikiye ayırarak çözdüm onlarda öyle yapmış ve 12 puan yazmışlar. Yani 6 puanda oradan alsam, toplamda 36 buldum:) 2.Soruda 1.madde de 0,90 oranını bulmuştum. Hadi oradan da bir 5 puan gelse oluyor 41.... Bana yine 52 lazım. SİZCE İTİRAZ ETMELİMİYİM...

Birde bu itiraz süresinin ne zaman olduğu hakkında bir fikri olan yokmu? Benim aklımda sınavın açıklandığı tarihten 15 gün içinde itiraz edilmesi gerekmektedir diye kalmış. Yorumlarınızı bekliyorum....

sinanyucel ' Alıntı:
Peki ben nasıl 22 aldım nerden hesaplasam 22 yı çıkaramıyorum ama sağlamada benımde 171600 oldu burda bıraz uzadıya gelmış sanki ben yurdakula göre yaptım basit ve kısa.

Ben bu soruları bize soranın yurdakul hoca oldugunu düşünüyorum. Yücel beyde ben yurdakul hoca diye biliyorum dedi. Ben 11 aldım ama baktıgımda doğru dürüst okunsa 50 çıkardı.anladığım kadarıyla soruyu tam çözmekten ziyade yapılan açıklamalara ve neyi nasıl yaptıgımızı anlatmamıza puan verilecekmiş. Bizde onu yapmadık.

Saçmalık, Tamamiyle haksız rekabet! yurdanurmudur nedir o kimse bilemiyirorum ama tahminim tesmerin hocasıdır.
Fifo yöntemine göre çözülmüşse,
sonuçlar doğru özelliktede tamamlanan tutuyosa sorun ne anlayamadım.
Benim metoduma göre çözeceksiniz diye bir yaptırım olabilir mi? Saçmalığın tam kendisi.

annatek ' Alıntı:
Saçmalık, Tamamiyle haksız rekabet! yurdanurmudur nedir o kimse bilemiyirorum ama tahminim tesmerin hocasıdır.
Benim metoduma göre çözeceksiniz diye bir yaptırım olabilir mi? Saçmalığın tam kendisi.

Evet saçmalık sana katılıyorum ama sonuca bak. döktü hepimizi..

arkadaşlar ben birinci soruda 171600 rakamını bile bulamadım. sebebine gelirsek dübt yerine düt rakamı yazdığımdan.
2. sorunun a şıkkını boş bıraktım b şıkkını doğru yaptım.

50 puan aldım.

1. soruyu tamamen fifoya göre çözmeye çalıştım. ortalamaya göre hiçbirşey yapmadım.

hayat hatalarla dolu. ama bana 50 vermeleri hatalı değil. çünkü ben 50 almayı hak edecek kadar maliyet biliyorum. 9 yıllık muhasebe deneyimim var.

itirazlar için son başvuru ne zaman arkadaşlar

annatek ' Alıntı:
bende buldum sonucu 171,600 .bu sonucu ömrümce unutmucam galiba.tesmer cevabına baktım
a şık 3
bşık 6
c suru birim maliyet dedim ve buldugum birim maliyette tammamül ve dönem sonumaliyeti bulup sonucu buldum sağlamayı yaptım 171,600 (başına dönöm eşdeger birim maliyeti demedim)
d şık 12+12=24 tamamlanan mamül maliyeti dsym buldum sağlamayı yaptım.

şimdi bu durumda c şıkkına hiç puan vermese a ve b den 9 almam gerekiyordu
ceye puan verse 6 puan 14 etmeli eger c ye puan verdiyese d yede vermeki oda 24
3+6+6+24=33 yapar bana verdiği not 20 kesinlikle saçmalık,puanlama sistemi baştan saçmalık zaten . koca soruda cşıkkında sorulan 3 bölümden 2 sini yapmamışım.60 puanlık soruda 20 mi gelir.
2 sorudanda puan gelmeliydi bence ki onu hiç karıştırmıyorum.
aslında temmuzda ve şimdi tam mahkemelik bir durum varda bukadar sıkıntı arasında kim maddi manevi bu sıkıntıyı ceker ki okuyan hocada bunu biliyor.

Arkadaşlar, benim maliyet 1 soru baştan sona kadar doğru, yalnız d şıkkını yayınladıkları gibi a ve b şıkkı şeklinde çözmedim. D şıkkı dedim ve ayrıntılı göstererek tamamlananı yaptım 9 vermişler. Bukadar adaletsizlik olmaz. Yazık yaa. Emeğime yazık, Emeklerimize yazık. İlk girişimdi. Maliyetten kalmasaydım bitmişti bu işkence :-\

MATADOR ' Alıntı:
arkadaşlar ben birinci soruda 171600 rakamını bile bulamadım. sebebine gelirsek dübt yerine düt rakamı yazdığımdan.

50 puan aldım.

1. soruyu tamamen fifoya göre çözmeye çalıştım. ortalamaya göre hiçbirşey yapmadım.

hayat hatalarla dolu. ama bana 50 vermeleri hatalı değil. çünkü ben 50 almayı hak edecek kadar maliyet biliyorum. 9 yıllık muhasebe deneyimim var.
işte bende bunu aklım almıyor 171,600 bulamayan geçiyor ve ben ve bir kaç kişi daha bu sonuca ulaştığım halde gecemiyoruz.ortalamaya göre hiç birşey yapmamışsınız bende ortalamaya göre hiç bişey yapmadım.fifo dendiği zaman yapılabilecek tüm işlemleri yaptım.sonucu buldum ve kaldım.bende 50 değil 100 alabilecek kadar maliyettimin iyi olduğunu düşünüyorum ama marta 50 alabilirmiyim diye sorarsanız ciddi anlamda bundan şüpe duyuyorum.şuanda bildiğim maliyet konularını tekrarda bile zorlanıyorum cünkü beynim ısrarla maliyet çalışmayı reddediyor.üstelik kağıtların bu puanlama sistemiyle bu tarz okundugunu düşünürsek işimiz zor.resmen hakkımız yendi geçmemiz gereken dersten kaldık yaa ,hazmedemiyorum, içimde maliyet çalışacak damla heves yok.

MATADOR ' Alıntı:

50 puan aldım.

Bende aynen senin gibi biraz yaptım biraz boş geçtim. 11 aldım . Olayı yanlış yorumluyorsun. Ben ve birçok arkadaşta 50 almayı hak edecek kadar maliyet biliyor ama geçemedi.
Seninki tamamen şansa gelmiş.

ben mali tablolardan itiraz ettim arkadaşlar

yeis ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
ben mali tablolardan itiraz ettim arkadaşlar

kaç almıştın...ben 40 ile itiraz ettim..bişey çıkacağını sanmıyorum ama :-\

Bende 42 ile ettim ama birşey değişecek mi bilmiyorum.Cevapları gördüm benim pek umudum yok.:((

deva ' Alıntı:
Arkadaşlar herkese merhaba,

Öncelikle sınaı kazanan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kazanamayanlar içinse durmak yok yola devam :)

Bende temmuzda giricem sınava sizin finansal muhasebe sorulsrınızdan bir şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Maliyet değeri 500 lira olan bir mal 5/10,n 30 şartıyla ?1.000 + KDV? kredili olarak satılmıştır. Malın
müşteriye ulaştırılması için ?300 + KDV? nakliye bedeli taşıyıcı firmaya borçlanılmıştır. Ancak taşıma
gideri müşteriye ait olduğundan bu bedel, müşterinin borcuna ilave edilmiştir.

bu soruda ki 5/10,n 30 ne demek?

teşekkür ederim

Minik ' Alıntı:
5/10 n:30

Vade 30 gündür. İlk 10 gün içinde ödendiği takdirde %5 iskonto yapılır.