Aralık Maliyet Muhasebesi

Ynt: Aralık Maliyet Muhasebesi

[/quote]

walla birebir aynısıı yaptım ben de.. ama doğru ama yanlış görcez bakalım.. hayırlısı hepimiz için..
[/quote]kayıtlar dogru fakat borc alacagı karıstırmısım:(
2.soru ıle ıns gecerim

Arkadaşlar tek maliyet kalmıştı benim bu üçüncü girişim :(

1. soruyu yanlış yaptım ama bazı muhasebe kayıtlarına belki puan verilebilir bilemiyorum.

2.soruda ben de X1:74,44 Y1:237,12 buldum.

Onun dışında diğer şıkların da doğru olduğunu düşünüyorum. Satışlarda KDV'yi bile hesapladım. :)

1. Sorudan sıfır çeksem bile 2. den en az 50 alıp geçerim diye ümit ediyorum. 50 yetiyor inşallah 50 alırım. 51 istemiyorum.

Üff nedir bu stres yaa :(

kutluel ' Alıntı:
Dersler 2010/2 Sonuç
Finansal Muhasebe - (60)
Finansal Tablolar ve Analizi - (50)
Maliyet Muhasebesi 5 5
Muhasebe Denetimi - (65)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 50 50
Hukuk - (50)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku - (50)

Staj Tamamlama Notu - 97

3 puancık var ya...

kutluel ' Alıntı:
ymm ben kimseye 100 vermem dedi.sen bilirsin dedim 97 vermiş:( 55 kesin diğer soruda sapmalara çalışmadım mantığımı yürüterek bişeyler yaptım boş bırakmadım 3 puan verirler inş. off yaaaaa stres oldum

sınav kağıdıma yazdım ben 7 puancık için burada halen sürünüyorum diye:)

arkadaşlar herkese geçmiş olsun.maliyet sınavında 1. sorunun a şıkkını yapabildim 2. sorununda 1. dağıtımını yaptım 2. dağıtımını yaptım br mly hesapladım kayıtları yaptım ama 2. dağıtımı eklemeyi unuttum sizce geçebilirmiyim

herkese günaydın arkadaşlar,

kabus gibi bir temmuz sınavından sonra, bundan daha da kötüsü olabilrmi diye son hafta hazırlandığım aralık sınavında anlaşılabilir-kolay-orta derecesinde soruları görmek beni çok mutlu etti. 2 sorumuda eksiksiz doğru cevapladım ve artık sonuçların açıklanması için gün sayıyorum. herkese gelmiş geçmiş olsun. ;D ;D ;D ;D

bora123 ' Alıntı:
herkese günaydın arkadaşlar,

kabus gibi bir temmuz sınavından sonra, bundan daha da kötüsü olabilrmi diye son hafta hazırlandığım aralık sınavında anlaşılabilir-kolay-orta derecesinde soruları görmek beni çok mutlu etti. 2 sorumuda eksiksiz doğru cevapladım ve artık sonuçların açıklanması için gün sayıyorum. herkese gelmiş geçmiş olsun. ;D ;D ;D ;D

mutlu, umutlu birini görmek ne guzelmiş:)

Arkadaşlar bende maliyetten son hakkım için sınava girdim diğer tüm dersleri geçmiştim. İkinci soruyu yevmiye maddeleri biraz şaibeli olsada tamamına yakın yaptım. Birinci soruyu da boş bırakmamak adına bir şeyler karaladım. Şimdi tekrar notları hesapladım ve 50 yetiyor. Bir an 50 yetmiyor diye çok korktum çünkü maliyetten geçersem ancak 50 ile geçerim herhalde yani inşallah :) Staj notumun 100 olmasına ne kadar sevindiğimi anlatamam şu anda yeni stajerlere ders olsun bunlar vallahi. 97 almak bile çok kritik olabiliyor. Şimdi tek bir dua var dilimde maliyet muhasebesinden 50 alabilmek. Benim kağıdımda 50 puan alır diye düşünüyorum. Siz siz olun son hakka bırakmayın ben böyle stres görmedim hayatımda ÖSS' de bile daha rahattım kesinlikle.

Arkadaşlar ben 2. soruda satış kaydını yaparken KDV'yi hesaplamadım. Altına not düştüm şu şekilde "Soruda KDV oranı belirtilmediğinden dolayı satışa ilişkin yevmiye kaydında KDV ihmal edilmiştir."

Sizce bir sorun teşkil eder mi?

Normali zaten KDV hesaplamamak. Ders finansal değil ki. Orada amaç satışlar ile satılan Mamul maliyeti arasında karlılık %30 mu onu tespit etmek. KDV hesaplayıp çözenler için de bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ama KDV yi niye, niçin dahil ettiler, %18 yerine %8 den niye hesaplamadılar sormak lazım.

KDV ile ilgili bir bilgi olmadığı için KDV hesaplanmayacaktı bence de. Benim zaten o soru da sadece maliyet kayıtlarım hatalı olabilir onlardan da 5 puan kırsın bana 50 versin 51 onun olsun istemiyorum...

1. soruda konuya hakim olmadıgım için belki puan verirler diye 710-720-730 hesaplar ile 711-721-731 arasındaki farkları 712-722-732 hesaplara attım inş. puan verirler karlılıgı da fiili deyince 6000 smm 9000 satış diye %50 yaptıım bu sorudan puan alabilirmiyim sizce??.. ikinci soruyu yaptım ama kağıt düzensizdi bu yüzden puan kırılır diye korkuyorum son dersim 50 alsam yetiyo 2 ay cok stresli gececek...

arkadaşlar bişey sorucam orda satış kaydı ve aralıksız envanter yöntemi diyordu
maliyet belli zaten

100 kasa ***
600 yurt içi satışlar ***
391 hes kdv ***

620 satılan mamül maliyeti ****
152 mamüller ****

değilmi kayıt yoksa 710 felan onlarıdamı istiyordu

medcezir ' Alıntı:
maliyet belli zaten

100 kasa ***
391 hes kdv ***

152 mamüller ****

bence de cevap böyleydi.

akkara ' Alıntı:
medcezir ' Alıntı:
maliyet belli zaten

100 kasa ***
391 hes kdv ***

152 mamüller ****

bence de cevap böyleydi.

bende böyle yaptım... umarım 710 dan 151 e oradan 152 ye gitmesi gereken kayıtları istememiştir

şunu söylemek istiyorum zaten işletme maliyetler oluştukça onları 150 den 710 a ordan 151 e 151 den 152 ye böyle yapcak olsak çok uzun olurdu ve mamul olmadan bu kayıtlar yapılmış olmalı idi arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

medcezir ' Alıntı:
maliyet belli zaten

100 kasa ***
391 hes kdv ***

152 mamüller ****

cevap böyle olacak ama bende sadece kdv yok. ben yevmiye fişlerinin altına kdv bilgisi verilmediği için kdv dikkate alınmamıştır diye not düştüm.

arkadaşlar soruda kapsamlı demıyor fark sonucu olusan kayıtları ıstıyor bu yüzden endısemız olmasın uzun uzadıya yevmıye yapmaya gerek yoktu.

Sadece satışla ilgili kaydı soruyordu bende sizin yaptığınız gibi yaptım

tabloda vermiş oldugu tüm maliyet kalemlerinin kayıtlarını yaptık ama
oluşan mamül
151
711
721
731
152 mamül

151 yarı mamül üretim

satış kaydı