AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,694
Konum
İstanbul
Selam arkadaşlar..
Aş firmamın genel kurul süresini geçirdik.Şu anda o.üstü kurul yapma hazırlığındayız.Bu arada yetkililerinde hem imza yetki süreleri hem de yönetim kurulu süresi doldu.İmza yetkisini uzatmak için karar alıp odaya gönderdim fakat yönetim kurulu süresi de dolduğundan önce y.kurulunu seçip sonra yetkilendirme vermelisiniz dediler.Bu yönetim kurulu seçimini o.üstü g.kurulla yapmak için de fazla vaktimiz yok.Çünkü bir iş için sirküleri yenilememiz gerekiyor.

1- O.üstü kurul yapmadan sadece kararla y.kurulu seçim kararı ve temsil yetkisi kararı alabilir miyim?
2- Temsil yetkisi değilde yönetim kurulu seçimi için elinizde karar örneği var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar
 
Ynt: AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

Yönetim kurulunun görev süresi bittiyse genel kurul yapıp yeni yönetimi seçmeniz gerekli.


Yönetim kurulu kararı ile yönetim kurulu seçemezsiniz
 
Ynt: AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

Olağanüstü genel kurul gündemine yönetim kurulu seçimini de ilave ediniz.
 
Ynt: AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

Evet o.üstü genel kurulu acilen bitirmemiz lazım demekki.Oda da kurul yapmadan kararla yapamazsınız dedi.Yorumnlarınız için teşekkür ederim.Saygılar.
 
Ynt: AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

Yönetim Kurulu genel kurul tarafından seçilen bir organdır. Bir yönetim kuurlu üyesi istfa veya ölüm nedeniyle ayrılırsa Yönetim Kurulu karar alarak boş üyelik için ilk genel kurulun onayona sunulmak üzere atama yapabilir. Ancak tümü için mutlaka genel kurul gerekir.
 
Ynt: AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

Nizam bey aynen öyle,bahsettiğiniz türden bir işlemi 2006 yılında bu şirket için yaptık,vefat eden ortaktan dolayı atama yaptık.Fakat şimdi tamamen y.kurulu yeniden seçilmeli,bu durumda da kurulu toplamalıyım.Evraklardan biri sorunlu o da o.üstü kurul yapmak için her ortak adına veya toplu halde taahhütname almamız gerekiyor.Hepsini bir araya toplamak gerekiyor,geçen topladım bu defa da birinde kimlik problemi çıktı,kimliğini değiştirmesi gerekiyormuş.Velhasıl iş uzadıkça uzuyor.Neyse yapacaklar birşekilde çaresi yok.iyi çalışmalar,saygılar
 
Ynt: AŞ'de yönetim kurulu seçimi kararı

:) Ne diyim . Bizim işler hep böyle işte. Kolay gelsin.
 
Üst