aşkınbulduk
Tanınmış Üye
Ynt: Asgari Geçim İndirimi Muhasebe Kaydı
olur sn.dolap olur..
olur sn.dolap olur..
dolap ' Alıntı:Ben sizin 360 borçlu yaptığınız kaydı 335 nolu hs.ta izliyorum. Alacaklı 360 nolu hesabı da Agi yi düşüp öyle işliyorum.
Sayın Zindan siz nasıl kayıt yapıyorsunuz?Bir örnek yazarsanız sevinirim.İyi çalışmalar.ZİNDAN ' Alıntı:dolap ' Alıntı:Ben sizin 360 borçlu yaptığınız kaydı 335 nolu hs.ta izliyorum. Alacaklı 360 nolu hesabı da Agi yi düşüp öyle işliyorum.
Düşmeden yapsanız daha iyi olur.Muhasebenin Tam Açıklama kavramı gereği, neyin nerden düşüldüğü muhasebe kayıtlarının incelenmesi sırasında açık ve net bir şekilde görülmeli diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
dolap ' Alıntı:Sayın Zindan siz nasıl kayıt yapıyorsunuz?Bir örnek yazarsanız sevinirim.İyi çalışmalar.ZİNDAN ' Alıntı:dolap ' Alıntı:Ben sizin 360 borçlu yaptığınız kaydı 335 nolu hs.ta izliyorum. Alacaklı 360 nolu hesabı da Agi yi düşüp öyle işliyorum.
Düşmeden yapsanız daha iyi olur.Muhasebenin Tam Açıklama kavramı gereği, neyin nerden düşüldüğü muhasebe kayıtlarının incelenmesi sırasında açık ve net bir şekilde görülmeli diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
emansur ' Alıntı:Ücret Tahakkuku
770 İşçi Ücret Giderleri
770 SSK İşveren Payı
770 İşsizlik Sigortası
360 AGİ
335 Personele Borçlar
360 Ücretlilerden Kesilen G.V.
360 Ücretlilerden Kesilen D.V.
361 Ödenecek SSK Primi
361 Ödenecek İşsizlik Sigortası Primi
Muhtasar Ödemesi
360 Ücretlilerden Kesilen G.V.
360 Ücretlilerden Kesilen D.V.
770 D.V.
360 AGİ
102 Bankalar
Maaş ödemesi ile birlikte aynı tarihe.dolap ' Alıntı:Sayın zindan kayıtlarınızda Agi ödemesi gördüm.335 borçlu, 100 alacaklı şeklinde.Bunu daha önce başka kayıtlarda görmemiştim.Bu kaydı hangi tarihe işliyorsunuz?
Agi yi 360 nolu hesaptan düşmesek daha iyi olur demiş sayın zindan. Buraya bir arkadaşımız bir asgari ücretlinin ücret tahakkukunu ve ödemesini (ve Agi mahsubunu) maddeleriyle ve tutarlarıyla yazabilir mi? Öyle daha anlaşılır olur düşüncesindeyim. Şimdiden teşekkürler.ZİNDAN ' Alıntı:dolap ' Alıntı:Ben sizin 360 borçlu yaptığınız kaydı 335 nolu hs.ta izliyorum. Alacaklı 360 nolu hesabı da Agi yi düşüp öyle işliyorum.
Kolay gelsin.
dolap ' Alıntı:Aslında burdaki sorun Agi'nin 360 nolu hesaptan mahsubu mu daha doğrudur ya da 136 veya 193 nolu hesapta izlenmesi mi? Temel sorun bu.