Asgari Ücret Gösterme Uyarı Yazısı

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Bu hafta içinde bir çok mükellefe aşağıdaki uyarı yazısı geldi. Sizlere gelen var mı ?

Teşekkür ederimEkran Resmi 2021-01-13 00.20.34.png
 
Sevgili kardesim Day-Dream

Bu yeni birsey degil ki forma bak bununla ilgili yuzlerce yazi var. (ozellikle benim uyarilarim)
 
Haklısın Ferhat abi, bu bakın düzeltemezseniz ceza geliyor demek değil mi ?

Saygılarımla
 
3-4 yıl evvel sgk teftiş müdürlüğünden bir müşterime böyle bir yazı gönderilmişti.Konuyla ilgili toplantıya çağrılıyorsunuz diyede not vardı. Kuruma gidip sormuştum.Toplantı falan yok ama herkesi asgari ücretten gösteriyorsunuz,ücretlerde değişiklik yapmazsanız incelemeye alınabilirsiniz demişlerdi.Bizde küçük dokunuşlar yapmıştık. Zaten olması gerekende bu değil mi.Bir işyerinde ustabaşı ile temizlikçi,aynı ücreti alıyor olabilir mi? Ama açın bordroları,çoğu asgari ücret.Hakeza ileride asgari ücret olayınıda kaldıracaklardır,meslek gruplarına göre ücretler belirlenecektir. Bu kodları istemelerinin sebebi de şimdiden bu istatistikleri toplamaktır.2 yıl sonra bir bakmışsınız asgari ücret diye birşey kalmamış.
 
Zaten meslek kodlarının çıkış nedeni ücretlerin doğru bildirilmesi idi. Tam olarak uygulanmasa da SGK için bir ölçü oluyor.
 
Bankalar ve kurumsal şirketler dışında gerçek rakamdan gösterenin oranı % kaçlardadır acaba ?

Ceza gelecek diye firma 2-3 kişiyi sigortasız çalıştırayım diğerlerinin brüt ücretini artırayım diyor şimdi de.
 
Meslek kodları çıkalı sanırım 10 yıldan fazla olmuştur. Çıkış amacı da o zamanlarda bile ücret tarifesinden dolayı olduğu söylenmekteydi.
Şahsi kanaatim çıkması ve uygulanması işveren ve işçi maliyetlerinden ötürü zor olacak ki hele şu dönemde kurum bu yoldan düzeltme yoluna gitmekte......
 
Üst