Aylık İşgücü Çizelgesinin Verilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burak042
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşkur Aylık İşgücü Çizelgesi gönderme

Bana da 1 kişi olsa bile verilmeli dediler.Ama cezası aylık 2000 lira dediler fakat ceza uygulamaya yeni yılda geçicez.Şu an ceza uygulamak istemiyoruz.Girmediyseniz çizelgeyi girebilirsiniz dediler.

Merhaba ;

Hemen yukarıda İşkur'un ilgili yazısı var iken neden hala " aradım,dediler,-mış-miş " ile uğraşıyoruz.

Eğer işyerlerinizde çalışan sayısı 50 ve üzerinde ise 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında çalıştırılması zorunlu özürlüler nedeniyle cezai müeyyide ile karşı karşıya kalırsınız. Çalışan sayısı 50 kişinin altında ise bağlı bulunduğunuz il/şube müdürlüğüz sizden yazılı olarak bilgi istemediyse geçmişte vermemiş olduğunuz işyeri bilgi formu ya da aylık işgücü çizelgeleri için cezai müeyyide ile karşılaşmazsınız.

Tekrar ;

4904 Sayılı İşkur kanununda ;

İdari para cezaları
Madde 20- Değişik(08.02.2008 tarih ve 26781 s.R.G. Kanun)
e) Bu Kanunun 21 inci maddesinde belirtilen bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket eden özel kesim işyerlerine ikibin Türk Lirası,ceza kesileceği

Bilgi verme ve gizlilik
Madde 21- Değişik(08.02.2008 tarih ve 26781 s.R.G. Kanun) Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, [/color] belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur.

Kanuna göre hareket etmek en iyisi....bizde veriyoruz aylık 10 ve 50 sonuçta aylık gidiyor...ama kanundaki bilgi istenildiğinde ibaresi var ???eğer memurun ağzındaki lafa göre göndereceksek kanunlar hiç olmasın!!Eklemiş olduğum dilekçelerde bu olayın düzeltimi adına yapılabilecek bir çalışmaydı :(

ii çalışmalar...

muhasebe ' Alıntı:
Merhaba ;

Hemen yukarıda İşkur'un ilgili yazısı var iken neden hala " aradım,dediler,-mış-miş " ile uğraşıyoruz.

Eğer işyerlerinizde çalışan sayısı 50 ve üzerinde ise 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında çalıştırılması zorunlu özürlüler nedeniyle cezai müeyyide ile karşı karşıya kalırsınız. Çalışan sayısı 50 kişinin altında ise bağlı bulunduğunuz il/şube müdürlüğüz sizden yazılı olarak bilgi istemediyse geçmişte vermemiş olduğunuz işyeri bilgi formu ya da aylık işgücü çizelgeleri için cezai müeyyide ile karşılaşmazsınız.

yukarıdaki bilgileri işkur memurlarına fakslasak daha iyi oluR.

Evet bu 2000 ytl lik ceza işkurda hiç kaydı bulunmayan firmalar için 31.12.2008 tarihine kadar kaydınızı yaptırın.
Songül

Sayın Songül_selhep ;

" Evet bu 2000 ytl lik ceza işkurda hiç kaydı bulunmayan firmalar için 31.12.2008 tarihine kadar kaydınızı yaptırın."

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.?

arkadaşlar ben bütün işyerlerinin kaydını yaptım.çizelgesini verceğim ay kasım ayı mı olacak daha doğrusu ben ne zaman çizelgeyi wermeliyim.ocak ayının 5 ine kadar aaralık ayınımı verecem yoksa bu ay sonuna kadar kasımı bildirmek zorundamıyım.bilen varsa aydınlatsın beni herkese iyi çalışmalar.

İKİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler

Bilgi verme ve gizlilik
Madde 21- Değişik(08.02.2008 tarih ve 26781 s.R.G. Kanun) Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur.
İşverenlerden toplanan bilgiler, Kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz.
İkinci fıkraya aykırı davrananlar hakkında Türk Ceza Kanununun 136 ncı maddesi hükümleri uygulanır.?

Kurum işlemlerinin bilgi işlem ortamında yapılması ve arşivlenmesi
Madde 22 - Kurumca bu Kanuna göre yapılacak işlemler internet de dahil her türlü elektronik bilgi iletişim araç ve ortamı ve benzeri araçlar üzerinden yapılabilir ve arşivlenebilir. Elektronik ortamda bilgi ve belge istenebilir veya bilgi ve belge verilebilir.

Kurum, faaliyetleri ile ilgili belgelerin asıllarını veya mümkün olmadığı hallerde sıhhatlerinden şüpheyi davet etmeyecek kopyalarını ve yazıların makine ile alınmış suretlerini saklamak zorundadır. Bu belgelerin mikrofilm, mikrofiş şeklinde veya elektronik, manyetik veya benzeri ortamlarda saklanmaları mümkündür.

Elektronik veya bilgi işlem ortamında yapılanlar dahil her türlü işlemlerin ve arşivlenen bilgilerin tespit ve tevsikinde Kurumun kayıtları esas alınır. Bu bilgi ve belgeler adli ve idarî merciler nezdinde geçerlidir, itiraz edilmesi halinde ispat mükellefiyeti itiraz edene aittir.

Elektronik ortamda bilgi ve belge alınıp verilmesi ve arşivleme konularına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

4904 sayılı kanunun 21 maddesine istinaden BİLGİ İSTENİLDİĞİNDE,BELİRTİLEN SÜRE İÇERSİNDE bilgi verilir bu maddeye istinaden verilmemesi gerekmektedir.İş kur ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde 1 işçi çalışmış olsa dahi bildirimin yapılacağını şu anda cezasının olmadığını 01.01.2009 dan itibaren ceza kesileceğini söylediler. Cezayı neden keseceksiniz diye sorduğum soruya cevap vermiryorlar.

İŞKUR Aylık İşgücü Çizelgesi hakkında

İnsan Kaynakları / Muhasebe / ilgili departmana iletilmek üzere;

Sayın İşveren/İşveren Yetkilisi/İşveren Vekili,

Yerel düzeyde istihdam ve işgücü hareketlerinin güncel ve güvenilir bir şekilde izlenmesi, analiz edilmesi ve yorumlanması ile istihdamı zorunlu olanların takibi amacıyla, kamu ve özel kesim işyerlerinin istihdam ettikleri işgücüne ilişkin bilgiler, Aylık İşgücü Çizelgesi olarak takip eden ayın ilk haftası içinde (elektronik olarak www.iskur.gov.tr üzerinden ya da yazılı formatta) Kurumumuza bildirilmektedir.

Ancak, bildirim süresinin kısa olması sebebiyle, çizelgelerin düzenlenmesinde sıkıntılar yaşanarak, internet üzerinden veri girişinde yığılmalara neden olarak sistemin yavaşlamasına sebebiyet verdiğinden, işgücü çizelgelerinin bildirim sürelerinin değiştirilmesi söz konusu olmuştur.

Bu bağlamda, kasım ayı çizelgesi için de geçerli olmak üzere işverenlerin, işyerlerine ait ilgili ayın çizelgelerini, takip eden ayın sonuna kadar bildirebilecekleri/elektronik olarak sisteme girebilecekleri Genel Müdürlüğümüzce talimatlandırılmıştır.

Saygılarımızla

H.Oray KUŞ

Şef / İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü

0242.229 40 22 - 33 - 34

[email protected]

Bu konuya hâlen bir açıklık getirilmedi mi? Ortada Kayseri İl Müdürünün beyanatından başka bir şey yok sanırım.

4 farklı ilde şubem var hepsinin de iş-kur müdürlükleriyle ayrı ayrı görüştüm hepside farklı şeyler söyledi! en son ankara ile yaptığım görüşme sonrasında 1 kişide olsa her ay vermeniz sizin açınızdan iyi olur, yakında cezai maddeler yürülüğü girecek dedi! yani şuanda bir cezai müeyyidesi yok anlamını çıkardım! ama ben yine de her ihtimale karşı her ayın 5'ine kadar veriyorum!

Ynt: İşkur Aylık İşgücü Çizelgesi Hakkında Kesin Bilgisi Olan var mı?

Kurum yetkilisi tarafından Cevap içerikli gönderilen yazı:

" 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu'nun Bilgi verme ve gizlilik başlıklı 21. maddesine göre Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur. İşverenlerden toplanan bilgiler, Kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz denilmektedir.

4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun İdari para cezaları başlıklı 20. maddesinin e fıkrasına göre Bu Kanunun 21 inci maddesinde belirtilen bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket eden özel kesim işyerlerine iki bin Türk Lirası idarî para cezası verilir hükmü bulunmaktadır.

Bu bağlamda , çalışan sayısı bir ve üzerinde olan tüm işyerleri aylık işgücü çizelgesini takip eden ayın ilk haftası içerisinde kurumuza internet ortamında vermekle yükümlüdürler. İşyeri bilgi formu ise işyeri kuruma kaydedildiği zaman bağlı bulunduğunuz il/şube müdürlüğüne verilir. "

" Bu bağlamda " demiş .. hangi bağlamda .. ortada bağlam yok ki , kendi kendine hüküm çıkartma ,kanun koyuculuk rolüne bürünme var .Çünki " bilgi istendiğinde..." diyor , diğer paragrafta ise "bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket edilirse...." diyor . Bu bağlam ancak şöyle bağlanır: Kurum bilgi ister de bilgi vermezsek ikibin ytl ceza söz konusudur.
Burada kanaatimce önemli husus ; "Bilgi istemek" kavramıdır arkadaşlar. Genel ve katma bütçeli dairelerin , 7201 sayılı Tebliğat Kanunu'na göre bilgi istemesi gerekmez mi ? Yoksaq ben mi yanlış biliyorum .. Durun 7201 sayılı kanunun 1. maddesini buraya getirelim : TEBLİGATIN YAPILMASI:
Madde 1 - (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/1 md.)
Kazai merciler, genel ve katma bütçeli daireler, belediyeler, köy hükmi şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılacak bilcümle tebligat, bu Kanun hükümleri dairesinde Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur vasıtasıyla yapılır.

Tebliğat ne demek arkadaşlar ? arapçadan gelme bir kelime değil mi ? Ulaştırmak,eriştirmek, anlamlarına geliyor. Yani bilginin , ilgiliye eriştirilmesidir tebliğat.. Hal böyle olunca , 4904 sayılı kanun da : Bilgi istendiğinde bilgi vermezsen 2.000 ytl.lik çarparım diyorsa , İşkur Kurumu ,bilgi isteme işini Posta veya memur aracılığı ile yapmak zorunda değil mi ?
Ama 4904 sayılı kanun deseydi ki : " ilgili kurum (yani İşkur..) , internet hizmetlerini kullanarak en az 1 yıl önceden ilanda bulunmak şartıyla sanal ortamda bilgi alış verişi yapabilir, bilgi istiyebilir " gibi ... İşte o zaman topu taca atmamış olurdu.. Ve biz yepyeni nur topu gibi bir angarya ile daha karşı karşıya kalırdık DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
Kurumun 7201 sayılı Tebliğat Kanunu'nu dikkate almamasını normal bulan var mıdır ? Yoksa Meclis'in programı , 4904 sayılı kanuna 1 madde ilave edemeyecek kadar yoğun da , bu işi el altından İş kura mı devretti bir bilen var mı ?

İŞKUR İşgücü Çizelgesi Verilme Süresi

selam arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum :)

İŞKUR İşgücü Çizelgesi Verilme Süresi nedir acaba
(Aralık/2008 dönemine ait çizelgeyi
Ocak 5 mi yoksa Şubat 5 ine kadar mı ?)

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler..

Ynt: Aylık İşgücü Çizelgesinin Verilmesi

Arkadaşlar benim fikrim bu iş kesin bir çözüme kavuşana kadar
Aylık olarak çizelgeleri göndermekte fayda var..
Çünkü Cezanın muhatabı bizler olacağımıza göre riske girmeye
bence hiç gerek yok...
Saygılar

Ynt: Aylık İşgücü Çizelgesinin Verilmesi

İş Kur için şifremi aralık ayında aldım. İş kur ile ilgili çizelgenin ne zaman verileceği ve geçmiş dönemlerinde verilecek mi ile ilgili araştırdım, ama herkes farklı konuştu bu işin aslı nedir.
12/2008 Dönemine ait iş çizelgesini ne zamana kadar verilmesi gerekiyor. Ve diğer dönemlerinde verilmesi gerekecek mi.

Ynt: İŞKUR İşgücü Çizelgesi Verilme Süresi

Teşekkürler sayın KAVAZLI ben İşkur dan öğrendim kadarıyla da takip eden ayın sonuna kardamış.

İYİ ÇALIŞMALAR..

Peki bende bişey sormak istiyorum size?

İşkur işgücü çizelgesi bugüne kadar hiç verilmemiş ise bununla ilgili ceza gelirmi?Bildiğim kadarıyla 2009 başı itibariyle 2.000,00 ytl ceza gelecekmiş.Ama bikaç İşkur şubesiyle görüştüm hepside farklı şeyler söylüyor.
Bilgisi olan varmı?

2000 tl lik ceza eğer bağlı bulunduğunuz işkur sizden yazılya isterse vede siz göndermezseniz uygulanacak
forumda bununla ilgili bayağı tartışıldı aratın .