Ynt: İŞKUR İşgücü Çizelgesi Verilme Süresi
Bana yazı gelmedi ama işkurda çalışmakta olan personel ceza kaçınılmaz dedi
Bana yazı gelmedi ama işkurda çalışmakta olan personel ceza kaçınılmaz dedi
Eğer çalışan sayınız 50 ve üzeri değilse veya kurum resmi yazı ile bilgi istemedi ise yasal zorunluluğunuz yoktur. Ancak kendinize angarya çıkarmak istiyorsanız verebilirsiniz.SavaGe ' Alıntı:arkadaşlar merhaba
işe daha yeni girdim.
benden önceki ve halen bağlı bulunduğum arkadaş iş gücü çizelgesi hiç vermemiş
şimdiye kadarda bir sorunla karşılaşmamış
fakat herşeyi ben devralıyorum artık
tüm personele ben bakacağım
ben yeni bir yıl yeni bir iş sloganıyla
tüm yasal zorunlulukları yerine getirmek istiyorum
şimdi diyorum ki şimdiye kadar bir şey çıkmamış
ben versem iş kura aylık çizelgeyi
geçmişe dönük sorunlar yaşar mıyım ?
Hangi kanunda var bu değişiklik ve ceza? Ben dedim oldu kanunu mu?Suubatar ' Alıntı:...Son yasa değişiklikleri ile 1 çalışanı olan işverenler bile çizelgeyi bildirmek zorunda ve yaptırım var....
Bu konuda yazmaktan sıkıldım ancak şu yasa değişikliğini de merak ediyorum. Hangi yasa değişikliği ile oldu bu?Suubatar ' Alıntı:Arkadaşlar, konuyu ben kısaca özetleyeyim, İş Gücü Çizelgeleri daha önceden 10 çalışanı aşması durumunda zorunluydu; ancak yasal bir boşluk vardı ve cezai yaptırım söz konusu değildi...
Son yasa değişiklikleri ile 1 çalışanı olan işverenler bile çizelgeyi bildirmek zorunda ve yaptırım var....
Yanlış hatırlamıyorsam bu durum 01.10.2009 tarihinden geçerli....Bu uygulamalar henüz tam oturmadığı için İŞKUR biraz töleranlı davranıyor...Bu yüzden en azından 2009 başından itibaren iş gücü çizelgelerininizi yapmadıysanız kuruma bildirin.
İŞKUR bu durumda 50 kişiyi aşmanız halinde size dönecek ve özürlü istihdam etmenizi isteyecektir. Bu durumu fazla zorlamayın ve yasal yükümlülüklerinizi yerine getirin...İŞKUR un bu konu hakkında hiç affı yok...