Aynı Ay İçerisinde Toplam 7.000 TL yi Aşan Faturalar

KDV ile ilgili sıkıntımız yok, hepsinin birebir kesiyoruz. Şöyleki pazarlamacılar sipariş ve mal teslimlerinde ödeme alıyorlar. Söylüyorum nakit ödeme ile ilgili sıkıntı olmasın diye ama piyasanın gerçeği adam ödeme yapmak istiyor,
bankaya gitmek istemiyor, bankayla çok çalışmayanlar var. Masraf çıkıyor diye istemiyorlar. Biraz nakit biraz çek biraz kredi kartı ile tahsilat derken çorba oluyor. Ben fatura bazında 7.0000 TL yi geçenleri bankadan geçmiş mi diye tek tek kontrol mü edeceğim
vardığımız sonuç bu mudur?
Bilemedim.
@mumi35

Benim KDV ile ilgili uyarım faturanın birebir kesilmesi ile ilgili değil. Daha önce de yazdım, piyasa gerçekleri ile yasa çok da bağdaşmıyor. Ama bir atasözü var "Emir Demiri Keser". Bizim bir sonuca varmamız değil yasaya uygun davranmamız gerekir. Bu çok da saydığınız gerekçelerle uyulmaması sağlanabilen bir konu değil. Tabi uygulama da günü geldiğinde sonuçları da sizin katlanacağınız bir durum.

Bizim bu tarz durumlarda yaptığımız alınan bu nakti kendi banka hesabımıza tahsil ettiğimiz firma adına yatırmak. Sanki firma vezneden bizim hesaba para yatırıyormuş gibi oluyor . Doğru mu, tabi ki değil ama başka çare de yok. Nakit olarak tahsil etmezseniz, ileride tahsil edememe durumunuz da oluyor. O anda tahsil ettiniz, ettiniz.

Buna benzer bir yaklaşımı maliye de getirdi esasında, yabancı müşterilerden yapılan nakit tahsilatlar için.
En geç ertesi iş günü olmak kaydı ile ve yabancının pasaport numarasını işleterek kendi banka hesabınıza yatırabiliyorsunuz.

Konu açık arkadaşlar.Aylık değil günlük toplama bakılır.Tevsik şartına bağlanan bir alacak veya ödeme 1 TL'de olsa nakden ödenemez.Bu işlem sonucu,biraz ondan birazı bundan yapıldığında araya nakit girmeyecek.Kural belli.Ödeme veya tahsilatın muhakkak bankadan geçmesi gerekmez.Banka, finansal tahsilat aracılarından sadece bir tanesidir.Posta çeki bile finansal tahsilat aracısı sayılır.Ama nakit olmaz.Bu kadar açık.

Tebliğe göre 7000 tl sınır her ay sıfırlanmıyor. O yüzden ilgili caride bu limitin üstündeki nakit işlemler her türlü sıkıntı.