Aynı Tarihli Maaş Haczini Nasıl Sıraya Koyacağım?

Üyelik
15 Ara 2008
Mesajlar
11
Merhaba,
Çalışanlarımızdan birinin maaşına aynı alacaklıdan aynı tarihte 2 adet maaşına haciz yazısı geldi. Evrakların bizim tarafımızdan teslim alınma tarihi de aynı. Okuduğum kadarıyla maaş haczi için kesinti yaparken alacaklıları sıraya koyuyoruz ve biri bitmeden diğer başlayamıyoruz. Fakat Evrak tarihi ve evrakın elimize ulaşma tarihi aynı olduğundan hangi kesintinin ilk olacağı konusunda size danışmak istedim. Kişisel fikrim Dosya numarası küçük olandan başlamak. Alacaklı aynı olduğu için sorun çıkacağını sanmıyorum ama belli de olmaz tabi. Bu tip durumda önceliğin hangisine verileceği ilgili yazılı bir belge ya da uygulama göremedim o yüzden emin olamıyorum.
Aynı anda gelse bile iki kesintiyi aynı anda yapamam değil mi?
 
Ynt: Aynı tarihli Maaş haczini nasıl sıraya koyacağım?

İlgili icra dairesi ile görüşün. Veya alacaklı ile mutabık kalın.
 
Aynı duurm biz de de var 2 adet aynı kurumdan aynı tarihte yazı geldi. İlk önce birini bitirip sonra diğerine başmak lazım ama öncelik hangisine verilecek bilemedim.
 
Aynı işci(kişi)hakkında,aynı gün 2 bildirimin geleceği önceden tabiki bilinemez,ancak zamanlama olarak, tarih yanında,saati de yazılır/belirtilir ise,kanaatim alacakllılar(ın sıralaması) yönünden sorun çıkmaz.
 
Kura çekin :)

İşin şakası tabi, bence bir yazı ile icra müdürlüğü' ne danışın size yazı ile cevap versinler.
 
Sayın Formdaşım

Hangi dosyadan başlayacağına işçi karar verebilir.Dolayısıyla ister düşük olandan başlayın daha diğerine,isterseniz büyük olandan başlayıp küçük olana geçin
 
Bankalar hesaplara uygulanan hacizlerde, ilk tebliğ edilmiş olan hacze öncelik vermektedir, bunu sağlayabilmek içinde gelen tebliğlere gün saat dakika olarak tarih not düşülmektedir
 
Sayın neslyhan,

İş yasasının 35. maddesi
"ÜCRETİN SAKLI KISMI
İşçilerin aylık ücretlerinin dörtte birinden fazlası haczedilemez veya başkasına devir ve temlik olunamaz. Ancak, işçinin bakmak zorunda olduğu aile üyeleri için hakim tarafından takdir edilecek miktar bu paraya dahil değildir. Nafaka borcu alacaklılarının hakları saklıdır."

demektedir. Buna da dikkat edin. Her ikisi de aynı tarihte geldiyse önceliği borçluya sorun.

1.Her iki dosyaya da bilgi yazısı yazın. Kesinti yapacağınız dosya için hangi tarihten itibaren üreti bilgisini de ekleyerek yatıracağınız miktarı bildirin.
2.Kesinti yapmayacağınız dosya için kesintiyi yatıracağınız diğer dosya bilgisini içeren bir yazı yazarak, ilgili nedenden dolaya dosya için kesinti yapamayacağınızı, icra dosyasına gönderin ve bilgilendirin. Aksi takdirde kesinti yapmıyorsunuz diye cezalı duruma düşersiniz.

Saygılar,
Kevork

Not: Devlet memurları için durum daha farklıdır.
 
Üst