Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi günler.

Bir mükellefin 09/2009 dönemine ilişkin "BA" formu zamanında beyan edilmiştir. Ardından 06.11.2009 tarihinde düzeltme beyanı verilmiştir. Bu kere, 18.07.2014 tarihinde vergi dairesi VUK 355-1/2 göre 1.000 TL öuc tebliğ etmiştir. Benim bildiğim VUK 396' ya göre; Sürenin bitiminden itibaren ilk 10 gün için cezasız düzeltme verilebiliyor. Bu caza içinde mezkur tebliğ geçerli olmaz mı?

Merhaba,
Kat Karşılığı İnşaat yapan bir firmanın 7.aya ait Tapudan 120.000 tl lık konut alımı var, Konut Mal sahibi öldüğü için Miraşçılardan alınmış. BA formunda Tek Tek Mirasçıların isimlerimi yazılmalı yoksa Ölen kişi adına tek satırdamı bildirim yapılmalı bu konuyla ilgili bi yazı bulamadım. Sizce Ne yapmalıyım?

2014 temmuz ayında verdiğimiz ba için düzeltme verdik 1 belge 10.345 tl şeklinde beyan ettik .Ama yaptığımız mutabakat hatalı oldu.Beyan etmemiz gereken tutar 10.932 tl ve 5 belge şeklinde olmalıydı.Düzeltme beyannamesindeki bu tarz bir yanlışlık sorun yaratır mı?Tutar farkı %10 nun altında belge sayısı farkı da 5 i geçmiyor.

2014 temmuz ayında verdiğimiz ba için düzeltme verdik 1 belge 10.345 tl şeklinde beyan ettik .Ama yaptığımız mutabakat hatalı oldu.Beyan etmemiz gereken tutar 10.932 tl ve 5 belge şeklinde olmalıydı.Düzeltme beyannamesindeki bu tarz bir yanlışlık sorun yaratır mı?Tutar farkı %10 nun altında belge sayısı farkı da 5 i geçmiyor.

% 10 ba bs haddi olan 5.000 tl üzerinden hesaplanıyor yanı 500,00 tl altındaki farklar için ceza kesilmiyor.

Ba/ Bs Vergi Cezaları

Günaydınlar, Mükellefime 13 adet ksv/ba-bs cezası gelmiş yalnız mükellefim işletme anlamadım :/

Ba Bs Cezaları

2013 yılı 3-8-9 aya ilişkin olarak mükellefe ba dan dolayı ceza geldi.ceza nedeni de alış yaptığımız firmanın ltd den aş ye dönmesi nedeniyle vergi nosunun değişmesi ve bizden düzeltme istediler.düzeltme neticesinde de 3600tl cezayı kestiler.Ancak yapmış olduğum itiraz neticesinde 2013/3 dönemine aiit cezayı kaldırdılar.Kaldı 2400tl..Ancak GİB in sitesinden de aldığım dökümlerle bakanlığa yazı yazdım cezanın kaldırılmasını istedim çünkü vergi nosu yanlış olduğu zaman bana uyarı vermesi mesaj göndermesi lazımdı..Böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlar..mahkeme yoluna mı gitsem yoksa torba yasadan faydalansak mı acaba

"VUK hükümlerine tabi olmayan resmi kurumlardan yapılan alımları" "ba" formuna dahil edilecek mi? 362 ve 381 no.lu tebliğ eklerinde bulunan ba formu arka yüz açıklamalarında bu konu açıkça belirtiliyor idi. Ancak, 396 no.lu tebliğ ekinde ba formunun yalnızca ön yüzü bulunuyor; fakat 396 no.lu tebliğ önceki tebliğleri yürürlükten kaldırmıyor. Bu durumda eski uygulama aynen devam mı, yoksa 396 no.lu tebliğ sonrasında sözkonusu alımların ba formuna dahil edilmesi mi gerekir? Emin olamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürlerimle,

Son düzenleme:
Az evvel okuduğum bir haberi paylaşmak isterim. Konu b formlarıyla ilgili olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm.

Ba-Bs formlarına ilişkin yeni düzenlemeler.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Programı Eylem Planını” açıkladı. Tüm sektörleri içine alan eylem planında mevcut vergi yüklerinde artış görünmemekle birlikte mükellefleri yeni yükümlülükler bekliyor.

1- Nakit Ödeme Sınırı ve B Formu Beyan Limitleri Aşağıya Çekiliyor.
Hali hazırda 332 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile tahsilat ve ödemelere getirilen 8.000 TL ve üstü ile yine 396 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile B Formlarında beyan edilecek mal ve/veya hizmet alışları ile mal ve/veya hizmet satışlarına uygulanacak had rakamı 5.000 TL sınırının söz konusu eylem planının uygulanmasına müteakip aşağıya çekilmesi kararlaştırılmıştır.
Tahsilat ve ödemelerle ilgili mevzuatta yer alan hadler ve alım-satım bildirim tutarları gözden geçirilerek, ilgili had ve tutarlar azaltılacak ve bu alana ilişkin etkin bir vergi denetim mekanizması kurulacaktır. (*)

Merhabalar,

BA BS formlarında, şirkette bağımlı SMMM varsa, bildirimi düzenleyen ve bildirimi gönderen kısmına mükellef bilgileri yazmanın bir sakıncası olur mu ?

Bağımlı SMMM var ise düzenleyen/gönderen bağımlı SMMM olduğu için onun bilgileri yazılmalı.

3.1.5. Elektronik ortamdaki bildirim formları;- Kullanıcı kodu, parola ve şifre almış mükelleflerce gönderiliyorsa; formu düzenleyen kısmına mükellefe ilişkin bilgiler, formdaki yeminli mali müşavir kısmına ise, varsa yeminli mali müşavirlere ilişkin bilgiler yazılacaktır.- Yeminli mali müşavirce gönderiliyorsa; formu gönderen bölümünde yeminli mali müşavirin bilgileri yer alacaktır. Formu düzenleyen bölümüne varsa serbest muhasebeci/ serbest muhasebeci mali müşavire ait bilgiler, yoksa mükellefe ait bilgiler yazılacaktır.- Serbest muhasebeci/ serbest muhasebeci mali müşavir tarafından gönderiliyorsa; formu gönderen ve düzenleyen bölümlerine serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavirin bilgileri yazılacaktır. Mükellefin yeminli mali müşaviri varsa yeminli mali müşavir bölümü de doldurulacaktır.

ocak dönemi b formu son günü 28.02.2015 cumartesiye geliyordu bu nedenle formların bildirilme tarihi 02.03.2015 ti.
10 günlük düzeltme hangi tarihten başlıyor.
Elimize sınırı geçen ocak faturası ulaştı da.

28.02 tarihi itibari ile 10 gün hesaplanır. Cezasız düzeltme 10.03/2015 idi. Ama 15 gün süresini kullanıp 1/5 oranında cezayla kurtarabilirsiniz.

Ba-Bs formlarında personele ödenen ücretlerden brütü 5.000,00 TL yi aşanları bildiriyor musunuz?

ÖNEMLİ:
Merhaba arkadaşlar. Hali hazırda acemi bir muhasebeciyim. Faturaları kontrol ederken 12,1,2. aylarda BA sı bildirilmemiş elektrik faturalarını fark ettim. 3. ayın faturasını bildireceğim ama diğer aylar için ne yapılması gerekiyor? Bildirilmemiş olması bir ceza doğurur mu ? Bilgi sahibi abi ve kardeşlerim yardımcı olur ise sevinirim.

İki seçeneğiniz var;
1. kendiliğinizden düzeltme vererek ceza tebliğ edildiğinde ödemek.
2. vd fark edip sizden düzeltme istemesi ve ceza tebliğ edildiğinde ödemek.