Depozito nasıl bir hizmetin karşılığıdır?
Depozito kiralama faaliyeti ile ilgilidir bundan bağımsız düşünülemez. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Depozito nasıl bir hizmetin karşılığıdır?
Bu işlemin herhangi bir hizmet bedeli olduğunu düşünmüyorum.Depozito kiralama faaliyeti ile ilgilidir bundan bağımsız düşünülemez. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Merhaba,
Arkadaşlar; A firmasından alım tutarı 8.600 TL, aynı A firmasına iade faturası kesildi 6.000 TL.. bu A firmasına bir BA bir de BS formu mu olacak.. Araştırmalarımda ikisini birleştiriyorlarmış diye anladım
Merhaba,
2016/ mayıs dönemine ait BA-BS formları ile ilgili sorunum var arkadaşlar, Ba-Bs formları Ön muhasebe de hazırlanıp ayın son günü bize gönderiliyor bizde Kendi kullandığımız programdan BDP'ye boş form atıp, firmadan gelen BA-Bs kayıtlarını tek tek BDP'deki formun içine yazıp onaylıyoruz Fakat, 2016/Mayıs Dönemine ait Formlarda BA-BS Bildiriminde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır kutucuğu işaretli kalmış ve tabikide formlar Boş olarak onaylanmış. Ve durumda yeni fark edildi. Konuyla ilgili olarak V.D Açıklayıcı dilekçe falan verilse cezadan kurtulabilirmiyiz acaba![]()
![]()
![]()
Bu formlar ile ilgili son çıkan kanuna göre; süresinde onaylamayı unutup süresinden sonra 3 gün içinde verirseniz ceza 1/10 oldu.
merhaba
düzenli olarak fatura kestiğimiz firmalardan birisi nevi değişikliği yapmış ltd. şirketinde a.ş'ye dönüşmüş biz faturaları ltd.şti.ne kesmişiz ve babs formunda beyan etmişiz toplam 6 ay bununla ilgili ceza henüz gelmedi idare bunu henüz fark etmedi nasıl bir yol izlemeliyim
dilekçe verilip düzeltilme şansımız var mıdır yada yeni çıkacak vergi affında 2015 yılı olduğu için aftan yararlanabilir miyiz.henüz tahakuk edilmedi.
acaba bugün düzeltmeleri yapıp cezayı tahakkuk ettirsem faydası olur mu.
Merhaba
Arkadaşlar teredütte kaldım bir konuda.. Mükellefin satışları KDV hariç 4.999,97 TL görünüyor.. parçalı küsüratlı fatura toplamı.. Karşı tarafa ulaşamıyorum bir türlü..
Normalde virgül sonrası 5 ve 5'in üstü olduğunda hesaplamalarda matrahı 1 artırırdık. 4.999,97 TL yi 5.000 olarak mı almak lazım..
Bu konuyla ilgili idare görüşü var mı acaba
Sayın Beren Sezgin,
Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin bir kişi veya kurumdan (KDV hariç)5.000 TL ve üzerindeki
- Mal ve/veya hizmet alımlarını Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu (Form Ba)
- Mal ve/veya hizmet satışlarını ise Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu(Form Bs)ile (KDV hariç tutarlar dikkate alınarak) bildirme yükümlülüğü bulunmaktadır.
Siz düzenlediğiniz faturanın KDV HARİÇ (Matrah) ttutarını burada paylaşırsanız bir de biz kontrol edelim sizin için uygun ise.
Birde bu fatura tek unvana düzenlenmiş ise 5.000 TL ve üzeri için kabul edilebilinir.Fatura birden fazla unvana düzenlenmiş ve bu faturaların toplamını dikkate alınıyor ise olmaz not olarak eklemek istedim.
Matrah KDV Toplam
370,36 29,63 399,99
2.314,81 185,18 2.499,99
2.314,80 185,18 2.499,98
sn.demiral çok teşekkür ederim.
Fatura tutarları şu şekilde; % 8 KDV li.. bir fatura 400 değilde 399,99 TL kesilmiş. Ondan kaynaklanıyor. Bizde fatura üzerindeki tutarı dikkate aldık.
Kod:Matrah KDV Toplam 370,36 29,63 399,99 2.314,81 185,18 2.499,99 2.314,80 185,18 2.499,98
fatura tutarı yazı ile de yukarıdaki toplam tutarlar yazılı. Aynı firmaya ait 3 adet fatura bunlar.
Ay toplamı en fazla 4.999,99 olduğunda kuruş atıldığından bildirime dahil edilmez.