Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,
Bir mükellefimizin aynı firmadan aldığı mazot fişleri toplamı 5000 tl yi geçiyor.mazot fişleri toplamını ba ile bildirecek mi yim?saygılar

merhaba,
Bir mükellefimizin aynı firmadan aldığı mazot fişleri toplamı 5000 tl yi geçiyor.mazot fişleri toplamını ba ile bildirecek mi yim?saygılar

Sayın monşer,

Mazot fişlerini sürekli alıyorsanız öncelikle bunlar için fatura almanız gerekiyor. Tüm akaryakıt istasyonları bu işlemi yaparlar. Perakende satışlarda PSF kullanılabilir olmasına rağmen kurumların kullanabilecekleri PSF imkanları birhayli sınırlıdır. Size akaryakıt istasyonları (sürekli belirli bir yerden almak şekliyle ) ile bu tür bir düzenleme sağlamanızı tavsiye ederim. Ve tabi evet bildireceksiniz.

Akaryakıt satışı yapanlar artık pompaya bağlı ökc kullanmaktadır ve bu ökc alacağınız fiş tutarı ne olursa olsun ft niteliğindedir. Bazı özel durumlar hariç bu fişlerin ft dönüştürülmesi maliye bakanlığınca yasaklanmıştır.

Merhabalar, daha öncede muhtemelen sorulmuştur fakat sayfada biraz gerilere gittiğimde tam net cevabını bulmadığım için tekrar yazıyorum.

1. ay ba bs lerini şubat ın son günü değil martın ilk günü verdik yani kanuni süreden sonra. Ceza tahakkuku çıkmadı. bunu cezası daha sonra mı geliyor? Bilen bir meslektaş varsa bilgilendirebilir mi?

Merhabalar, daha öncede muhtemelen sorulmuştur fakat sayfada biraz gerilere gittiğimde tam net cevabını bulmadığım için tekrar yazıyorum.

1. ay ba bs lerini şubat ın son günü değil martın ilk günü verdik yani kanuni süreden sonra. Ceza tahakkuku çıkmadı. bunu cezası daha sonra mı geliyor? Bilen bir meslektaş varsa bilgilendirebilir mi?
Cezalar daha sonra geliyor. Belli bir süresi yok.
Not: Yanlışda olsa süresini geçirmeden veriniz. 10 gün içinde düzeltme yapılması halinde ceza uygulanmıyor.

konu dışında ama ben nasıl konu açacağımı bulamadım yarıdımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

bir firmamızın 2014 şubat ayı bs formunu verdik ama ba formunu vermeyi unuttuk unuttuğumuda bugün tespit ettim ve hemen beyannameyi verdim benim içi uygulanacak yaptırım nedir inceleme olasılığı varmı yoksa ceza mı yeriz şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

Cezalar daha sonra geliyor. Belli bir süresi yok.
Not: Yanlışda olsa süresini geçirmeden veriniz. 10 gün içinde düzeltme yapılması halinde ceza uygulanmıyor.

Sayın bulent249,

Ufak bir hatırlatmada ben yapmak istiyorum.

Düzletme 10.günü takip eden 15 gün içinde verilmesi durumunda uygulanan özel usulsüzlük cezası 2014 mali dönemi için 1.200,00 TL'nin 1/5'i 240,00 TL.

İyi Günler.

1.200 TL ceza kesilip tarafınıza gönderilecektir.

Sayın merkür2,

Aslında şöyle diyelim,

432 sıra no lu VUK GT uyarınca,

Bilgi vermekten çekinenler ile 256, 257 ve mükerrer 257 nci madde hükmüne uymayanlar için ceza

1-Birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında 1.200,00 TL
2-İkinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 600,00 TL
3-Yukarıdaki bentlerde yazılı bulunanlar dışında kalanlar hakkında 300,00 TL

İyi Günler.

Sayın merkür2,

Aslında şöyle diyelim,

432 sıra no lu VUK GT uyarınca,

Bilgi vermekten çekinenler ile 256, 257 ve mükerrer 257 nci madde hükmüne uymayanlar için ceza

1-Birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında 1.200,00 TL
2-İkinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 600,00 TL
3-Yukarıdaki bentlerde yazılı bulunanlar dışında kalanlar hakkında 300,00 TL

İyi Günler.

2. ve 3. madde de yazılı olanlar BaBs vermediğine göre...

Merhaba

Elimde Alışta 5.000TL yi aşan bir bir adet fatura ve aynı firmaya ait Perakende satış fişi bulunmaktadır. Aklıma takıldı. Fiş toplamı 6 TL. Bunu faturanın üzerine ekleyip 1 adet yerine 2 adet mi belge mi yazmalıyım yoksa hiç dikkate almamalı mıyım?
Teşekkürler

Merhaba,

sayın arkadaşlar aklım karıştı, mali tatil süresince beyannameler 7 gün erteleniyor ya.. düzeltme b formları ayın 10 una kadar mı düzelecek, yoksa mali tatile mi uğruyor?

arkadaşlar günaydın,
kamulaştırma bedelleri ba formunda gösterilecek mi acaba? konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.
teşekkürler....

Arkadaşlar Mayıs dönemi Ba-Bs sistemde onay bekliyor olarak unutulmuş ve süresi çoktan geçti 1200TL cezası var fakat acaba Ba ayrı Bs ayrı olarak 2400TLmi kesiliyor ??

Gelen cezayı tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde dilekçe'de v.u.k.'nun 376.maddesine göre indirim talep dilerek vergi dairesine müracaat edilir. 1/3 indirim yapıldıktan 800.00 TL ödenir.