uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

Arkadaşlar örneğin 2006 yılında firmadan mal almışım fakat kod'a 2008 de girdi.Bu durumda o firmaya tamamen düzeltmemi vermek gerekir.Kod'a alınma tarihi firmaları ne derece kurtarır? Nasıl bir savunma yapmak gerekir?Teşekkürler.

arkadaşlar iyi çalışmalar benim bir mükellefim seracılık yapacak.sera sistemi kurdurmuş devlet teşvikli . kurdurduğu sera sistemi ile ilgili 485000 tl fatura kestirmiş. ben bu faturayı 258 nolu hesaba işledim. ba formunda bildirecekmiyim bildirmeyecekmiyim. acil cevap bekliyorum . teşekkürler şimdiden.

ortada 485.000 tl lik bir fatura varsa neden bildirilmesin ki tabi ki bildirilecek...

Arkadaşlar 5 tl. lık bir banka masrafı sözkonusu, Bu ba formuna dahil edilecek mi?

mes_ar ' Alıntı:
Arkadaşlar 5 tl. lık bir banka masrafı sözkonusu, Bu ba formuna dahil edilecek mi?

edilmeyecek...

kdv si olmadığı için mi?

Bedelsiz Numuneleri Formlara dahil ediyormusunuz

İyi günler ben bişey sormak istiyorum. faturasız 8.000 i geçen kiralar ba bs de bildirilcekmi.

ibrahim_07 ' Alıntı:
İyi günler ben bişey sormak istiyorum. faturasız 8.000 i geçen kiralar ba bs de bildirilcekmi.

Hayır.
Faturasız kiralar hiçbirşekilde gösterilmez.

Faturasız derken kasdınız nedir?

yani kira karşılığı fatura kesilmeyen demek istedim.

Ft karşılığı ödenen kiralar hariç Ba-Bs yazılmaz.

Zaten kira için fatura kesiliyorsa o artık kira geliri değil , ticari kazanç haline gelmiştir.

İyi günler ben bişey sormak istiyorum. yeni mükellefimin 10. ve 11. ay beyannameleri verilmemiş formları bildirilmemiş tahakkuklarını yaptık ve bugün ödedik. ama ba/bs formlarıyla ilgili ödeyeceğimiz bişey varmı diye sorduğumuzda yok dendi. ilerde ödenecek bişey çıkarmı dediğimizde onada yok denildi. hiç bu formlarla ilgili ceza ödeyen varmı bunu öğrenmek istiyorum. sevgiler, saygılar

teşekkür ederim cevabınız için. sanırım 1490 tl de bi indirim var 1000tl olmuş 2009 da daha sonra başka indirimler. peki ödemek istediğimizde vergi dairesi böle bişey neden yok demiş ve almamış parayı o aklımı karıştırdı mükellefe ceza var diyoruz. başkaları yok dior. tabi mükellef vergi dairesine daha çok itibar ediyor. bakışlarıylada hissettiriyor size bunu. ???

vergi dairesindeki memur neden yok demiş anlamış değilim vergi dairesindeki memurların çoğu günü kurtarma derdinde işlerini sevmediklerinden olabilir bu yüzden şef veya müdürlerle muhatap olun derim...başıma geldiğinden biliyorum bi iş için sigortaya gittim memur ayrı bişey söylüyo şef ayrı bişey neticede şefin dediğini yaptım eğer memurun dediğini yapsaydım para cezası yiyecektim...

Maliye işimizi arttırdı. Limiti 5.000 TL yapılacakmış. Son bildirim günü takip eden ayın 28 akşamına kadar olacak, iyi yönü "Diğer mal ve hizmet alımları/satışları" kaldırılması.

Devletin tek amacı sahtekarlığı tespit etmek için yapıyor. Bu da bize iş çıkarıyor.

Arkadaşlar, amortisman ba ya konu olur mu?