uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

Ortaklığın numarası yazılır.

ZİNDAN ' Alıntı:
Ortaklığın numarası yazılır.

çok teşekkür ederim..

Bu arada şimdiden bdp nin 18.02.2011 tarihli son sürümünü güncellemesini yapın.
Ben farketmedim, b formlarını kaydettiğinizde;

"Girdiğiniz beyanname dönemi için mal ve hizmet bedeli alt limit bilgileri bulunamamıştır.
Lütfen BDP nin son sürümünü kullandığınızdan emin olun"

şeklinde mesaj çıkıyor.

Bilgileri tekrardan girmek zorunda kaldım.

Uyarı için teşekkürler.

2009/11 dönemine ilişkin unuttuğumuz ba-bs için şimdi ÖUC geldi.
Aftan yararlanıp %25'ini ödeyeceğiz bu cezanın.

Beyannameleri de hemen göndermem gerekir değil mi?

Bana da 2009/3 dönem için de 17.02.2011 tarihli öucz ihbarnamesi geldi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun Genel Tebliğ Taslağı Seri No: 1 e baktığımızda orada bir örnek verilmiş.Aynen aktarıyorum

iii) 31/12/2010 tarihinden (bu tarih dahil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları Kanun kapsamındadır.
Buna göre; vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarında 31/12/2010 tarihinden (bu tarih dahil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak kesilen ve Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla; kesinleştiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi geçmemiş, dava açılmış veya dava açma süresi geçmemiş ya da tespit edildiği halde ceza ihbarnameleri düzenlenmemiş veya düzenlendiği halde tebliğ edilmemiş olanlar kapsam dahilindedir.

Örneğin; Kasım/2010 dönemine ait olup 31/12/2010 tarihi saat 00:00?a kadar elektronik ortamda verilmesi gereken mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu (Form Ba) ile mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim formunun (Form Bs) bu tarihte verilmemesine ilişkin tespitler en erken bu tarihin bittiği 00:00 saatinden sonra dolayısıyla 1/1/2011 tarihinde yapılabileceğinden, bu tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları Kanun kapsamına girmemektedir. Kasım/2010 döneminden önceki dönemlere ait söz konusu bildirimler nedeniyle kesilecek cezalar ise Kanun kapsamına girmektedir.diyor.

Başlık kısmına baktığımızda 31.12.2010 tarihinden önce yapılan tespit ifadesini kullanmış.Buradaki kasıt bu tarihten önce yapılan tespit midir yoksa özel usulsüzlük fiilinin bu tarihten önce işlenmiş olması mıdır anlayamadım.Eğer tespitin bu tarihten önce yapılması kastedilmiş ise 6111 in kapsamı dışında kalıyor.
Yok eğer fiilin bu tarihten önce yapılmış olması kastedilmiş ise o zaman kapsam dahilinde.
Ancak şu da var ki örneğe baktığımızda da kasım 2010 döneminden önceki dönemlere ait söz konusu bildirimler nedeniyle kesilecek cezalar kapsama girmektedir diyor.Kesilecek ifadesi gelecek zamana yönelik bir anlam taşıdığını kabul edersek kanunun yürülüğe girdikten sonra kesilecek cezalarda kapsam dahilinde olmuş oluyor

http://www.alomaliye.com/2011/6111_sayili_kanun_uygulama_teblig.htm

Arkadaşlar Ocak Form Ba yı bildirirken bir faturayı atlamışım! Düzeltme versem şimdi, cezası ne kadar! (aklımda kalan bi bilgi var emin olamadım 10 gün içerisinnde verirsek cezası yok diye) Bilgisi olan ya da daha önce başına gelen arkadaşlar cevap verirse sevinirim..

10.03.2011' e kadar Ceza yok, düzeltme verebilirsiniz.

Teşekürler...

Merhaba,

sayın meslektaşlarım

ithalat faturası tarihi.... 17.02.2011
GÇB tarihi..................... 28.02.2011

şubat ba-bs leri çoktan verdim.. 10.04.2011 e kadar düzeltme yaparsam ceza yok.
Ama ben ilk defa düzeltme form vereceğim.

Gönderirken ilk gönderdiğim ba formunu iptal mi? ediyorum.
KSS+DZT mi seçeceğim.

Sistem eskisini iptal ediyor. Seçenekleri işaretleyip gönderebilirsiniz.

Yalnız tarihleri anlamadım

2011 ocak ve şubat ayına ait ba/bs formları verilmedi. şimdi verilir ise her dönem için ba ya ayrı bs ye ayrı mı ceza geliyor? döneme tek ceza mı geliyor.
bir yerde döneme tek ceza geliyor diye okumuştum ama bulamıyorum şimdi yardımcı olurmusunuz ....

Her dönem için tek ceza geliyor.

Düzeltmelerde ayrı ayrı ceza söz konusu. Hiç verilmeyen ba bs tek ceza

Ocak ve şubat aylarına ait ba formlarında ithalatları bildirmemişiz.Ocak ayı için yapacak bir şey yok ama şubat ayı içinde yarın son gün.Ancak pazar gününe geliyor.Pazartesi versem şubat ayı için ceza yermiyiz.Ocak ayını da bildirmeyeceğim çapraz sorgulama yapamayacakları için ne zaman anlaşılırsa o zaman öderim diyorum.

arkadaşlar , bedelsiz yaptığım ihracat diyelim ki 5000 tl.yi geçiyor ben bunu b formumda bildirmem gerekirmi gerekmezmi.

teşekkürler.

mrb kira faturaları ba formuna giriyormu ba formunda beyan etmemiz gerekiyormu acil olark cevaplarsanız sevinirim.

Tabi ki ba formuna dahil edeceksiniz.

NİSANLI ' Alıntı:
Tabi ki ba formuna dahil edeceksiniz.
cevabınız için tsk bu arada bişey daha sormak istiyorum sigara alışları ve ay sonunda sigara çıkışlarını muhtelif müşteriler diye çıkış yapıyoruz bunu ba bs formunda göstermek mecburimi ben hiç belirtmedim bi sorun cıkarmı zorunluysa

Merhaba ,
Çalıştığım irtibat bürosunda 2005-09 yılları arasında gönderilmeyen Ba-Bs formları yüzünden benden önce çalışan tarafından 5000TL kadar ödenmiş.
Danışmanlık hizmeti veren bir üst mali müşavir ile çalışmaktayız.
Ben de muhasebecimizin 1000TL ödenmesi gereken tutar bu ödenmezse ceza alınacak yönlendirilmesiyle Ocak 2011 'de ödeme yaptım.
En son aftan yararlandık ve 8.800TL lik ödememiz bulunmakta.

Sorum şu ;
Bu cezaları ödemesi gereken şirket midir? yoksa muhasebecimiz midir?
Ba-Bs formunu boş göndermemek 4 sene boyunca affedilebilir bir durum mudur?yoksa ihmal midir?

Bu konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum, calıstıgım müdürlerim yabancı olduğu için henüz durumu netleştirmeden bilgi vermek istemiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,