Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)
Bana da 2009/3 dönem için de 17.02.2011 tarihli öucz ihbarnamesi geldi.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun Genel Tebliğ Taslağı Seri No: 1 e baktığımızda orada bir örnek verilmiş.Aynen aktarıyorum
iii) 31/12/2010 tarihinden (bu tarih dahil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları Kanun kapsamındadır.
Buna göre; vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarında 31/12/2010 tarihinden (bu tarih dahil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak kesilen ve Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla; kesinleştiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi geçmemiş, dava açılmış veya dava açma süresi geçmemiş ya da tespit edildiği halde ceza ihbarnameleri düzenlenmemiş veya düzenlendiği halde tebliğ edilmemiş olanlar kapsam dahilindedir.
Örneğin; Kasım/2010 dönemine ait olup 31/12/2010 tarihi saat 00:00?a kadar elektronik ortamda verilmesi gereken mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu (Form Ba) ile mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim formunun (Form Bs) bu tarihte verilmemesine ilişkin tespitler en erken bu tarihin bittiği 00:00 saatinden sonra dolayısıyla 1/1/2011 tarihinde yapılabileceğinden, bu tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları Kanun kapsamına girmemektedir. Kasım/2010 döneminden önceki dönemlere ait söz konusu bildirimler nedeniyle kesilecek cezalar ise Kanun kapsamına girmektedir.diyor.
Başlık kısmına baktığımızda 31.12.2010 tarihinden önce yapılan tespit ifadesini kullanmış.Buradaki kasıt bu tarihten önce yapılan tespit midir yoksa özel usulsüzlük fiilinin bu tarihten önce işlenmiş olması mıdır anlayamadım.Eğer tespitin bu tarihten önce yapılması kastedilmiş ise 6111 in kapsamı dışında kalıyor.
Yok eğer fiilin bu tarihten önce yapılmış olması kastedilmiş ise o zaman kapsam dahilinde.
Ancak şu da var ki örneğe baktığımızda da kasım 2010 döneminden önceki dönemlere ait söz konusu bildirimler nedeniyle kesilecek cezalar kapsama girmektedir diyor.Kesilecek ifadesi gelecek zamana yönelik bir anlam taşıdığını kabul edersek kanunun yürülüğe girdikten sonra kesilecek cezalarda kapsam dahilinde olmuş oluyor
http://www.alomaliye.com/2011/6111_sayili_kanun_uygulama_teblig.htm