uyumsoft

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: B Formları

ikinci şıkla alakalı olarak ben tüm mizandaki alış ve satış hesaplarının (tic.mal-demirbaşlar -gelir hes- gider hes. vb.)muavinlerini döktüm exel de tek tek kontrol ederek sildim biliyorum çok saglıklı bir yol değil kontrolüde mümkün değil ama daha pratik yolu varsa öğrenmek isterim. ama kullanılan muhasebe programına göre girişler düzgün yapılırsa zamandan tasarruf edip işleri kolaylaştırabiliyorsunuz, araştırmanızı tavsiye ederim.

Ynt: B Formları

Merhaba,
Eğer gerçekten güzel çalışan fonksiyonel bir programa sahip değilsen yapacak başka bir şey yok. En güzeli bu bilgileri raporlayabilecek bir programa sahip olmak.

Ba_Bs Formlarına İlişkin....

Ba_Bs Formlarına İlişkin....

Ynt: Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

2007 ve 2008 Ba ve Bs formlarının verilme sürelerinin uzatılması

2007 ve 2008 Ba ve Bs formlarının verilme sürelerinin uzatılmasına ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiş olup, konu hakkındaki gelişmeler ayrıca duyurulacaktır.

http://www.turmob.org.tr/TurmobWeb/turkce/haberdetay.aspx?Id=150

Ynt: Akaryakıt İstasyonlarında Ba-Bs

Bizde de bir akaryakıt istasyonu var, cari kesilen faturalar üzerinden hareket ediyoruz..peşin satışları baz almıyoruz..elimizden sadece bu geliyor..

Felicity maliye elinizden geleni değil tebliğde belirtilen tüm bilgileri tam istiyor. Yani ya peşin, vadeli vs ayrımı yapmadan tam olarak vereceksiniz ya hiç vermeyeceksiniz. Eksik yazmakla hiç yazmamak arasında pek fark yok ikisinde de ceza kaçınılmaz.

herkese kolay gelsin
ba-bs formlarını düzenledim paket yaptım onayladım
fakat şöyle bir sorun çıktı ilgili beyannameler süresinde değildir diye not düştü.
aradım gelir idaresini efendim bakım olduğu için şu anda sistemimiz kabul etmiyor dedi.
paketler içinde 07/06/2008 son gün diyede not düşülmüş e beyanname sayfasına.
yani o güne kadar paketlediğin beyannameyi göndermez isen daha sonra aynı paketi gönderemiyorsun.şimdi yeniden e beyannameyi güncellediğimde eski yaptıklarımı kabul etmeyecek.yani gitti bütün emekler.ilgilenen arkadaşlar için not salı gününe kadar bekleyinki benim durumuma düşmeyin.
saygılar

............. vergi numaralı mükellefin 01/2007-12/2007 dönemi ...... Vergi Dairesi / Malmüdürlüğü FORMBS beyannamesi kanuni süresinde değildir. Bu beyannameyi şu anda onaylayamazsınız. şeklinde bir uyarı geliyor.....dediginiz gibi sayn tulek

Excel'den Ba Bs formlarına bilgileri aktarılabiyormuyuz.?

ba bs çapraz kontol yapılacakmış yada matrahtan düşeriz gibi ifadeler duydum bunlar içinde atlamamanız gereken şimdilik aklıma gelenleri söylemek isterim yanılıyorsam düzeltmenizi isterim

kdv beyannamesinde matrahtan başlıyalım
1-ilave edilecek kdv sizin aldığınız malların iadesidir.buda size göre bs ozaman ne oluyor sizin kdv beyannamenizdeki matrah yeterli olmuyor
2-araba satışınız var ilave edilecek kdv bunuda es geçmemek lazım kişileri nasıl bildirecez

indirilecek kısmında ise
1-satıştan iadeleriniz sizin ba nızdır kdv beyannamesinde bu döneme ait indirelecek kdv tutarının oranlara göre dağılımı var satış iade gerçekleşmeyen kdv matrahı yok

kdv beyannamesinde özel matrah şekline tabi işlemlerde matraha dahil olmayan unsurlarıda bildiriyormuyuz

bununla ilgili maliyenin dogru yada yanlış kanıya varmasını firmalardaki haricinde diğer tutarlarda yakalamasını zor görmekteyim

firmamızın bs önerk

beyannamedeki matrah 1069379,79
özel matrah tabi işl.. 776,93

faturalarımın toplamı 1.078.368.72
8000 üstü yazılan 1034399,23
geri kalan fatura toplamı 35756,79 yazmam gereksede yazacağım rakam özel matraha işler dahil edersek
43968,79 nedeni benim beyannamede ilave edilecek kdv mal iadesi bu bs demek matrahta yok bunu maliye nasıl yakalıyacak

lütfen buna görüşlerinizi bildiririseniz sevinirm

saygılarımla

Muhasebeye geç intikal eden alış faturalarının Ba formunda gösterimiyle ilgili önerileriniz nelerdir.Bilindiği üzere Alışa ait geç intikal eden faturaları maliyenin kabul ettiği üzere deftere kaydettiğimiz dönemde kdv beyannamesinde beyan ediliyor ve indirim hakkını kullanıyoruz.Ba formunun bu durumda düzenlenmesiyle ilgili Paylaşımda bulunan değerli meslekdaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2007 yılın da satılan arsa bu formlarda bildirillcek mi

aynı soruyu bende soracam vergi mükellfi olmauan birinden alınan bina veya arsa beyan edilecek mi ayrıca finansal kiralama yoluyla alınan demirbaşlar faiz+anapa olarak mı yazaılacak yoksa hiç mi bildirilmeyecek

merhabalar....

Eczane firmaları sosyal güvenlik kurumuna bağkura fatura kesiyor bunları bs formunda ayrı ayrı mı göstereceğiz..birleşmesi etkiliyormu... .Teşekkürler

Değerli Meslektaşlarım.

Hayırlı günler.

Ba ile ilgili tesbitlerimiz ve çözüme esas olduğunu tartışarak(Zemini yok)bulduğumuz yol:
Özellikle Tablo 3 Limit altı Alışlar kısmı için,Diğer mal ve hizmet bedeli toplamı kısmındaki sıkıntı için;

***Özel matrah alışları için KDV 'yi iç iskonto ile ayırmak ve yazmak.(KDV hariç dendiği için)
***Ücretleri hiç yazmamak (Muhtasarla bildirildiği için)
***Faturasız Kiraları hiç yazmamak (Muhtasarla bildirildiği için)(Faturalı kiralar hariç)
***Noter giderlerini dikkate almamak(Tebliğde yazdığı için)
***Noterde yapılan alışları (Ayrıca fatura düzenlenmemiş)dikkate almamak(Tebliğde yazdığı için.)
***Aidat,MTV gibi KDV yi ilgilendirmeyen ödemeler için şindilik yorum koyamıyoruz.

Bs ile ilgili tesbitlerimiz ve çözüme esas olduğunu tartışarak(Zemini yok)bulduğumuz yol:
Tablo 3 Limit altı satışlar,Diğer mal ve hizmet bedeli toplamı kısmındaki sıkıntı için;

***Özel Matrah satışları KDV 'yi iç iskonto ile ayırmak ve yazmak.(KDV hariç dendiği için)

Bu konu ile ilgili ilave etmek istediklerinizi forumda bizimle paylaşırmısınız.

merhabalar
mükellefine 2008 yılı 3. ayda v.d tarafından tutanak tutlumuş ve KDV haric 10500.00ytl fatura kesilmiş tutanağa isinaden bu faturayı bs formunda gösterecekmiyiz. Gösterilecek ise unvan,V.n. nasıl hazılanacak.

Ozel Matrah Sekline tabii islemlerin Kdv sinin ayrilarak yazilmasinin yanlis oldugunu dusunuyorum...Cunku Ozel Matrah Sekline Tabii islemler Kdv konusuna girmiyor Merkezden odendigi icin..

Ba Formunda Kdv.siz Giderler

ba formunu düzenlerken ücret giderleri,kira giderleri gibi kdv.si olmayan giderleride aylık 8000.00 ytl.yi aşmasa diğer mal ve hizmetler toplamına dahil edecekmiyiz.
bs formundada yine 8000,00 YTL.yi aşmazsa kdv.siz tekel maddesi satışları,faiz gelirleri gibi gelirleride diğer mal ve hizmetler toplamına dahil edecekmiyiz.
Teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ynt: Ba Formunda Kdv.siz Giderler

Kira gideriniz karşılığında tevkifat yapmayıp, kiraya veren taafından size fatura kesiliyorsa göstermeniz gerekir..
Tekel maddesi satışları ve 3 şahıslara vermiş olduğunuz borçtan dolayı hesapladığınız faize fatura kestiyseniz beyan edeceksiniz.

Faiz gelirinden kastınız , bankalara yatırılan vadeli mevduat faiz geliriniz ise beyan etmenize gerek yok.
Devlet zaten biliyor:))

Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)
http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=17383.0