personel maaş programı

Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

Bursa SMMMO.Bşk.Mesut TOPÇU
TÜRMOB geri adım atmamalı
İzmir odamız 1 nolu tebliğin eksiklerini iyi tesbit edip çok güzel bir çalışma yapmış. Katılıyoruz Bizde TÜRMOB a görüşlerimizi bildirdik.Biz tebliğin tümü ile destekçisiyiz. Aceleye getirilmedi aksine geç kalındı. Bağımsız denetim için diğer kurumlara karşı verilen uğraşta engellerle karşılaşan üst birliğimiz böyle bir tebliğ yayınlatarak TÜRMOB çatısı altında güç birliği oluşturmaya çalışılıyor. Umarım TÜRMOB tepkilerden çekinip geri adım atmaz bu çok büyük kayıp olur. Tebliğin eksikleri giderilmeli. TTK taslağı yürürlüğe girmek üzere. TÜRMOB'un böyle bir adım atması gerekiyordu ki üyelerimizi TTK yasallaştığında 400 md çerçevesinde eğitimlere tabi tutup piyasa koşullarına hazır hale getirelim...
İzmir SMMMO.Bşk.Feyzullah TOPÇU
SINAV ŞART
Bağımsız denetim merkezinin TÜRMOB bünyesinde kurulması ile ilgili çalışmalar yapılması üyelerimiz tarafından da isteniyordu. BDM kurulmasını sorun haline getiren odaların meslek camiamızın ilgili kurumların üzerinde yeterince çalışma yapmadan acele ile çıkarılmasından kaynaklanıyor. Üyelerimizin görüşlerini alarak tebliğ ile ilgili istediğimiz düzenlemeler. Eğitim sürelerinin asgari 100 er saate çıkarılmasını. C sınıfı eğitimler ve sınavları yetki alanımız dışında kabul ediyoruz kaldırılmalısını öneriyoruz. A ve B gurubu eğitimleri sonucunda Sınavsız lisans verilmemesini öneriyor ve destekliyoruz.....

Ynt: Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır.!

hanmiroğlu ' Alıntı:
Bursa SMMMO.Bşk.Mesut TOPÇU
TÜRMOB geri adım atmamalı
İzmir odamız 1 nolu tebliğin eksiklerini iyi tesbit edip çok güzel bir çalışma yapmış. Katılıyoruz Bizde TÜRMOB a görüşlerimizi bildirdik.Biz tebliğin tümü ile destekçisiyiz. Aceleye getirilmedi aksine geç kalındı. Bağımsız denetim için diğer kurumlara karşı verilen uğraşta engellerle karşılaşan üst birliğimiz böyle bir tebliğ yayınlatarak TÜRMOB çatısı altında güç birliği oluşturmaya çalışılıyor. Umarım TÜRMOB tepkilerden çekinip geri adım atmaz bu çok büyük kayıp olur. Tebliğin eksikleri giderilmeli. TTK taslağı yürürlüğe girmek üzere. TÜRMOB'un böyle bir adım atması gerekiyordu ki üyelerimizi TTK yasallaştığında 400 md çerçevesinde eğitimlere tabi tutup piyasa koşullarına hazır hale getirelim...
İzmir SMMMO.Bşk.Feyzullah TOPÇU
SINAV ŞART
Bağımsız denetim merkezinin TÜRMOB bünyesinde kurulması ile ilgili çalışmalar yapılması üyelerimiz tarafından da isteniyordu. BDM kurulmasını sorun haline getiren odaların meslek camiamızın ilgili kurumların üzerinde yeterince çalışma yapmadan acele ile çıkarılmasından kaynaklanıyor. Üyelerimizin görüşlerini alarak tebliğ ile ilgili istediğimiz düzenlemeler. Eğitim sürelerinin asgari 100 er saate çıkarılmasını. C sınıfı eğitimler ve sınavları yetki alanımız dışında kabul ediyoruz kaldırılmalısını öneriyoruz. A ve B gurubu eğitimleri sonucunda Sınavsız lisans verilmemesini öneriyor ve destekliyoruz.....

istanbul odası bildiğim kadarıyla_ sınav olmasın _diyor. En büyük oda da o olduğuna göre demek ki odalar arasında denetim konusunda ortak bir fikir yok .Bu gidişle ymmler ve kamu da görevli olanlar sınavsız lisansı alacaklar.Mali müşavirler de sınava girmek zorunda kalacaklar.

arkadaşlar SPK nin bir dahaki sınavı ne zaman , açıklama var mı dır ?

İSMMMO Bşk. Y.ARIKAN Bağımsız Denetim Tebliği geri çekildi, ancak bizimle ilgili bölümü 2012 de yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) bize yeni olanaklar tanıyor. Denetim bizim işimiz . 2 yılda denetimle ilgili eğitimleri vereceğiz. Geri çekilen BDT olduğu gibi sınav sınav istemiyoruz. Eğitimle sizlere denetimi öğreteceğiz. TÜRMOB sesleniyorum TTK yönetmelikleri yayınlanırken dikkat edelim gol yemeyelim.

Oturumu yöneten TÜRMOB Gn. Bşk. Yard. Ülkü SÖNMEZ musabakada kaleye ARIKAN'ı geçirip gol yemeyeceğiz açıklamasını yaptı.

hanmiroğlu ' Alıntı:
İSMMMO Bşk. Y.ARIKAN Bağımsız Denetim Tebliği geri çekildi, ancak bizimle ilgili bölümü 2012 de yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) bize yeni olanaklar tanıyor. Denetim bizim işimiz . 2 yılda denetimle ilgili eğitimleri vereceğiz. Geri çekilen BDT olduğu gibi sınav sınav istemiyoruz. Eğitimle sizlere denetimi öğreteceğiz. TÜRMOB sesleniyorum TTK yönetmelikleri yayınlanırken dikkat edelim gol yemeyelim.

Oturumu yöneten TÜRMOB Gn. Bşk. Yard. Ülkü SÖNMEZ musabakada kaleye ARIKAN'ı geçirip gol yemeyeceğiz açıklamasını yaptı.

evet işte bende bunu diyorum .Odalar arası ortak bir düşünce yok. Diğerleri sınav olsun diyor. İstanbul odası SINAV OLMASIN önüne geleni denetçi yaparım diyor.

Arkadaşlar

aşağıdaki linkten

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/video.asp#

Alacak Yapılandırması ve Kısmi Af Kanunu Kapsamında Yapılması Gerekenler sorunlar ve Önerileri

Videosuna tıklarsanız istanbul odası başkanı Yahya Arıkan'ın Bağımsız Denetim ile ilgili görüşlerini videonun ilk başında izleyebilirsiniz.

Saygılarımla

Sayın Arıkan'ın konuşmasının ilgili bölümünü dikkatle izledim. Kendisi sınava neden karşı olduklarını anlatırken bir hayli zorlanıyor.

Denetimi herkesin yapamayacağını vurguluyor. Eğitim alanların bunu yapabileceğini belirtiyor.
Sonuçta; eğitim şart eğitim çok önemli ondan dolayı sınav olmasın eğitim olsun gibi bir yere varıyor.

Buyrun burdan yakın.

Eğitim çok önemli olduğu için üniversitelerde de sınavı kaldıralım. Örneğin 6 yıl eğitim gören her tıp talebesi doktor olsun. Sınava ne gerek var önemli olan eğitim.

Sınavla eğitim arasında sanki ters orantı var.

İnanmıyorum. İnanamıyorum.

Merhaba Arkadaşlar

Öncellikle hanmiroğlu, battıbalıkyangider ve maviefe arkadaşlara konuyla ilgilendikleri için teşekkür ediyorum Şimdi sınav konusunda çok şey söylenebilir Fakat kısaca işin bana göre özünü basitçe halk tabiri ile söyleyeyim Spk niçin sınav koydu kalite ve standartları yakalamak için değil mi? Peki diğer kamu kurumları niçin spk'yı referans aldı Kaliteyi korumak için değil mi? Bir çoğunuzun evet dediğini duyar gibiyim Sonuçta Turmob sınav yapmazsa kamuoyu ve diğer kamu kuruluşları Turmob işi sulandırdı demeyecekler mi? Evet diyecekler O zaman belki de Sanayi ve Ticaret Bakanlığından bir sınav istenecek Yöneticilerimizin korktukları gol belki de buradan gelecek Spk YMM İstanbul smmm odası diye bir ayırım yapıyor mu? Hayır ymm smmm herkesi sınava sokuyor Eğer Turmob sınav koymazsa Spk'nın haklılığı belirginlecek Turmob kendi prestijini kendisi düşerecek Bence tabiri caizse kendi kalesine gol atacak Halbuki Meslek örgütümüz şikayet ve isteklere karşı daha dirençli olmalı Ancak böyle olursa Spk Sanayi Bakanlığı ve diğer kamu kurumları Mesleğimiz ve meslektaşımızın kalitesi hakkında bir şey söyleyemezler Kalitemizi kabul etmek zorunda kalırlar Aksi taktirde kamuoyu nezdinde Turmobun etkinliği düşer Eğer düşüncelerimde hata ve eksiklik varsa lütfen gerekçeleriyle düzeltelim Çünkü fikirleri açıklamakla bir yerlere varabiliriz Paylaşım her zaman gereklidir Saygılarımla

Arkadaşlar Merhaba,

foruma yeni uye oldum. Fakat uzun suredir sitede yazılanları takip ediyorum.
Bagimsız denetim bolumunu bayagi incelendim fakat size sormak istedigim soruyla ilgili yazılar bulamadigim icin buraya yazmak istedim.

SMMM stajimin bitmesine yaklasik olarak 2 sene var. Mayis'ta duzenlenmesi planlanan SPK Bagimsiz denetim sinavina hazirlanmak uzere D.ha'nin kursuna yazildim. Yaklasik 8 senedir muhasebe& finans isi yapmaktayim. Fakat Denetim firmasi tecrubem mevcut degil.
Diyelim ki bu donemde SPK sinavini kazandim. Sonrasinda nasil bir surec yasayacagim. Sanirsam 3 sene icinde SMMM ruhsatini almam gerekiyor. Fakat hayatimin ilerleyen donemlerinde Denetim firmasinda calismadim. N'olcak Bagimsiz denetim sinavim, puanim veya her neyse iptal mi oluyor..
Kisaca denetim firmasi tecrubem ilerleyen yillarda olmazsa bu belge iptal mi olur yada nasil bir surec isleniyor...

Eger bu soruya benzer bir soru sorulup cevap verilip ben tekrar sorarak laf kalabaligi yapiyorsam herkesten ozur dilerim.
Saygilar,

Lisansı aldıktan sonra 2 senede bir lisans güncelleme seminerlerine katılman gerekecek.Lisans iptali söz konusu değil.

Bir daha ki sınav dönemi ne zaman ?

FERHAT_ist ' Alıntı:
Lisansı aldıktan sonra 2 senede bir lisans güncelleme seminerlerine katılman gerekecek.Lisans iptali söz konusu değil.

Ferhat Bey, oncelikle cevabiniz icin tesekkurler, acikcasi yuregime su serpildi..
yani alinan lisans denetim firmasinda calismasaniz dahi iptal olmuyor...supeerrr buna cok sevindim...
girip girmemekte emin olamiyordum. sindi canla basla calisacagim.

Saygilar,

Rica ederim ne demek, rahatlamış olduğunuza sevindim ayrıca bence de bir an önce SPK Bağımsız Denetim Lisansını almaya bakın. Yeni TTK ile lisanslı SMMM'ler piyasada çok aranır olacaklardır. Bu fırsatı değerlendirmelisiniz.

Ayrıca tembell arkadaşım 2011 için sınav tarihleri daha açıklanmadı. Ama Nisan veya Mayıs olmasını bekliyorum.

Teşekkür ederim Ferhat.
Diğer sınava bende girmeyi düşünüyorum.
Kullanmasam bile ki kazanabilirsem tabi bi köşede dursun.
Malum ruhsata bu dönem hak kazandım.
Sınav antremanımı kaybetmeden bu sınavada gireyim ;)

Önder68 ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar

Öncellikle hanmiroğlu, battıbalıkyangider ve maviefe arkadaşlara konuyla ilgilendikleri için teşekkür ediyorum Şimdi sınav konusunda çok şey söylenebilir Fakat kısaca işin bana göre özünü basitçe halk tabiri ile söyleyeyim Spk niçin sınav koydu kalite ve standartları yakalamak için değil mi? Peki diğer kamu kurumları niçin spk'yı referans aldı Kaliteyi korumak için değil mi? Bir çoğunuzun evet dediğini duyar gibiyim Sonuçta Turmob sınav yapmazsa kamuoyu ve diğer kamu kuruluşları Turmob işi sulandırdı demeyecekler mi? Evet diyecekler O zaman belki de Sanayi ve Ticaret Bakanlığından bir sınav istenecek Yöneticilerimizin korktukları gol belki de buradan gelecek Spk YMM İstanbul smmm odası diye bir ayırım yapıyor mu? Hayır ymm smmm herkesi sınava sokuyor Eğer Turmob sınav koymazsa Spk'nın haklılığı belirginlecek Turmob kendi prestijini kendisi düşerecek Bence tabiri caizse kendi kalesine gol atacak Halbuki Meslek örgütümüz şikayet ve isteklere karşı daha dirençli olmalı Ancak böyle olursa Spk Sanayi Bakanlığı ve diğer kamu kurumları Mesleğimiz ve meslektaşımızın kalitesi hakkında bir şey söyleyemezler Kalitemizi kabul etmek zorunda kalırlar Aksi taktirde kamuoyu nezdinde Turmobun etkinliği düşer Eğer düşüncelerimde hata ve eksiklik varsa lütfen gerekçeleriyle düzeltelim Çünkü fikirleri açıklamakla bir yerlere varabiliriz Paylaşım her zaman gereklidir Saygılarımla

Kesinlikle yazdıklarınıza imzamı atarım.
Köşe başını meslekte tutanlar ayrıca kendilerini kalite kontrolden kurtarmak (şu an disiplinden kurtarmak) için turmob da siyasete giriyorlar. Hizmet filan bahane. Bir tür sigorta anlayacağınız. Ama sistem öyle yanlışki; denetim kalitesi şikayete bağlı olmamalı. Kimse şikayet edemiyor ki. Şikayet eden ortada kalıyor. O yüzdende sistem tıkandı. TURMOB üyesi meslek mensuplarının düzenlediği veya onayladığı mali tablolara güven kalmadı. (çünkü kendileri de güvenmiyorlar) (SPK Denetimi hariç). Bankalar itibar etmiyor. Ne anladık senin koskoca TURMOB ruhsatından. Lisansız bir işe yaramaz oldu. Değerini yitirmiş kağıt oldu sanki. Defter tasdiklerinden para kazanmaya çalışan meslek mensuplarımız. (Vay hallerine) , Müşterilerinden tahsilat yapamayan, hatta prestij kayıpları dibe vuran. Sayı öyle fazla ki. Kalite kalmadı. Kimsede bu konuda birşey yapamaz durumda. Kalite denetimi olmadan herkesin yaptığı doğru. Yanlış yok. kalite yok. Meslek onuru ve gururu yok. Para olsun yeter anlayışı devam eder.

istanbul oda başkanı bizim meslektaşlarımızın %99'u denetimi bilmiyor. Onlara kobi ufrs 'yi öğreteceğiz dedi
Büyük denetim şirketleri bu alanı smmm'lere yedirmek istemez anlamına gelen bir örnek verdi.Denetim,kaf dağının ardında demeye getirdi. KOBİ UFRS DENETİMİ için SINAV olmazsa BU GİDİŞLE çoğu smmm bu işleri yüzüne gözüne bulaştıracak.Sonra da denetim alanı tümden smmm'lerden alınacak..

Anonim şirketlerin finansal tabloları denetçi tarafından, uluslararası denetim standartlarıyla uyumlu Türkiye denetim standartlarına göre denetlenecek. Yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu içinde yer alan finansal bilgilerin, finansal tablolarla tutarlı olup olmadığı da denetim kapsamında olacak.

Türkiye Denetim Standartları Kurulu kuruluncaya kadar, Türkiye denetim standartları, kamu tüzel kişiliğini haiz TÜRMOB ile ilişkili bir kurul tarafından uluslarararası denetim standartlarıyla uyumlu olarak belirlenecek

bu yazı torba yasa tasarısında geçiyor.. illa türmoba geçecek bu iş

Bağımsız Denetim Merkezi lisans eğitimi ve sınav ilanı, Yeni dönem başlamıştır

Arkadaşlar, SPK Bağımsız Denetim Sınavları hakkında genel ve kısa bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Tebliğleri okudum fakat uygulama kısmında sınavlara girmiş bir arkadaştan cevaplamasını rica ediyorum.
SPK Bağımsız Denetim Lisansı almak için neler yapmak gerekiyor. Nereye, ne zaman başvurulacak. Eğitimlere katılmak gibi bir mecburiyet var mıdır? Sınavlar ne zaman oluyor, nasıl duyuruluyor..
Paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..