personel maaş programı

Bebek ve Çocukları SSK' lı Yapmanın Yolu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zaf

Değerli Arkadaşlar;
Bildiğiniz gibi yeni sosyal güvenlik yasası çıkmak üzere.Yasa çıkmadan önce kişilerin ssk'lı olmasında büyük fayda var.Şöyle ki ; yasa çıkmadan önce ssk'lı olanlar emeklilik için daha az prim ödeyecekler , ayrıca emekli olduklarında alacakları maaş daha yüksek olacak.14 yaşını doldurmuş(ilk öğretimini tamamlamış olmak şartıyla) gençlerin ve yetişkinlerin ssk'lı yapılmasında bir zorluk yok , bu kişilerin çalışabilecekleri işyerleri rahatlıkla bulunabiliyor.
Peki 0-14 yaş grubu bebek ve çocuklar ssk'lı yapılabilir mi ??? Evet yapılabilir.SSK Kanunu ; Film , tiyatro, sahne ve gösteri gibi güzel sanat kollarında bebek ve çocukların istihdam edilmesine imkân tanıyor. Sinema, Televizyon ve Reklam filmlerinde oynayan herkesin (yaş sınırı olmaksızın) sigortalı yapılması zorunlu. Film ve reklam ajanslarıyla anlaşarak bebek ve çocuklarının sigortalı yapılması mümkün...

Ynt: Bebek ve Çocukları Ssk'lı Yapmanın Yolu

bilgi için tşk ederim, öğrendiğim iyi oldu bunu ama ben bekarım ve bir yıl sonra evlenmeyi iki yıl sonrada çocuk yapmayı düşünüyorum acaba şimdiden sigorta pirimi ödeme imkanım varmı :)

yurdum insanı konusu oldu bu valla ::)

Eğer çocuğun ismi belliyse zaten ana baba adıda belli sahte bir nüfus cüzdanı yaptırın ona göre sigorta girişini yapın sonra ilerleyen yaşlarda yaş düzeltme talebiyle yaşını büyütsün,Tam sigortalı olduğu tarihe denk gelecek şekilde .

:) :)

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Eğer çocuğun ismi belliyse zaten ana baba adıda belli sahte bir nüfus cüzdanı yaptırın ona göre sigorta girişini yapın sonra ilerleyen yaşlarda yaş düzeltme talebiyle yaşını büyütsün,Tam sigortalı olduğu tarihe denk gelecek şekilde .

yok artık daha neler...

M.Gür ' Alıntı:
bilgi için tşk ederim, öğrendiğim iyi oldu bunu ama ben bekarım ve bir yıl sonra evlenmeyi iki yıl sonrada çocuk yapmayı düşünüyorum acaba şimdiden sigorta pirimi ödeme imkanım varmı :)

yurdum insanı konusu oldu bu valla ::)

Pes valla düşüncenize diyecem. ::)

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:

sizinde çözüm önerinize pes valla diyecem. ??? ::) ::)

Ynt: Bebek ve Çocukları SSK' lı Yapmanın Yolu

Sayın M.Gür, ( ;D)

İlerde kuracağınız evlilik ve doğacak çocuk/larınız üzerine kurgulanmış herhangi bir reklam
filminde oynayın.

Evlilik ve çocuk sahibi olma durumlarının vuku bulması sonrası da hizmet tespiti ile,
hem gelecekteki eşinizin ev hanımı sigortalılığı hem de gelecekte doğacak çocuk/larınızın
sigortalılığı yasa yürürlüğe girmeden başlamış olur.... (mu?) ;D

smmmkaraman ' Alıntı:
Sayın M.Gür, ( ;D)

İlerde kuracağınız evlilik ve doğacak çocuk/larınız üzerine kurgulanmış herhangi bir reklam
filminde oynayın.

Evlilik ve çocuk sahibi olma durumlarının vuku bulması sonrası da hizmet tespiti ile,
hem gelecekteki eşinizin ev hanımı sigortalılığı hem de gelecekte doğacak çocuk/larınızın
sigortalılığı yasa yürürlüğe girmeden başlamış olur.... (mu?) ;D

;D ;D ;D ;D ;D yaww walla hiç güleceğim yoktu ama mideme kramp girdi sn.smmmkaraman güzel bi yaklaşım...

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:

Başka birşey demiyorum.walla....

Helal olsun.
Türk zekası diye buna diyorlar işte.

Öyle alışmışızki dar açıdan gol atmaya yüzde yüzlük gollere hiç bakmıyor nerde kaçak köçek işler var nerde cinfikirlilik var onları araştırıyoruz, neyse ben kendi adıma konuşayım barii :)

bu konuda en son güncellenmiş olay

s.s.k bu konuya açıklık getirdi bu durumlar karşında ceza verileceğini hatta yaşı 18 olsa bile ssk girişi yapılmış o iş yerinde çalışmayan ssklı işçi için bile yaptırım uygulanacak

ferhat

ferhat ' Alıntı:
bu konuda en son güncellenmiş olay

s.s.k bu konuya açıklık getirdi bu durumlar karşında ceza verileceğini hatta yaşı 18 olsa bile ssk girişi yapılmış o iş yerinde çalışmayan ssklı işçi için bile yaptırım uygulanacak

ferhat

Son haberler göre bildirilen sigortalı sayısı 600 bin civarında imiş, bir iki gün gösterilip çıkışları yapılıyor. SGK hangi kadroyla teftiş yapacak.

SGK bunca yıldır kayıt dışı çalışanları tesbit etti de bunlar mı kaldı. Güldürmesinler kimseyi kendilerine şaklaban oldular iyice.

SSK kendine hafiye tutmuş. Her giriş bildirgesi verildiğinde hemen o işyerinin mesai saati başlangıcında yollayıp gerçekten işe gelip çalışıyormu diye kontrol ettiriyormuş. ;D

nane ' Alıntı:
SSK kendine hafiye tutmuş. Her giriş bildirgesi verildiğinde hemen o işyerinin mesai saati başlangıcında yollayıp gerçekten işe gelip çalışıyormu diye kontrol ettiriyormuş. ;D

10vt4.gif

çözümde katkısı olan ve bu iş yoğunluğunda gülmemizi sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.sayın smmm karaman valla fikir süper...