Bina Değerlemesi

batlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Kas 2008
Mesajlar
557
Konum
ANTALYA
arkadaşlar. bildiğiniz üzere m.d.v larda yeniden değerleme müessesi kalktı. enflasyon muhasebesi de uygulanmadığı için de gene değer artışı yapamıyoruz. bizim firmamızda binamızın kayıtlı değeri 1.800.000.-tl. fakat yöneticimiz binamızın değerinin 10.000.000.-tl olduğunu iddia ediyor. binamızın kayıtlı değerini gerçek değerine nasıl getirebiliriz.
 
Ynt: Bina Değerlemesi

Vergi mevzuatımız ve muhasebe sistemimiz buna uygun değil. Ancak kredi kullanma durumu varsa bağımsız firmalara değer tespiti yaptırıp bankalara verebilirsiniz. Faydası olur.
 
Ynt: Bina Değerlemesi

bu işlemi nasıl yapabiliriz. kimdir bu bağımsız firmalar. bağımsız firmalarca değer tespiti yaptırdıktan sonra bu değeri nasıl muhasebeleştireceğiz. 252-Binalar hesabı Borçlu 522-M.D.V Yen.değ.artış hesabı alacaklı şekjlinde mi kayıt düşeceğiz. bir vergi külfeti doğacakmıdır?
 
Ynt: Bina Değerlemesi

Bankaların anlaşmalı olduğu kurumlar vardır. Bankanızla irtibata geçip yaptırabilirsiniz.
 
Ynt: Bina Değerlemesi

gayrimenkul değerleme uzmanları ile görüşmeniz gerekir. ancak bu durumu muhasebe kayıtlarınıza yansıtmanızın mümkün olduğpunu sanmıyorum. umarım ilerde uluslararası muhasebe standartlarına göre raporlama yaptığımızda söylediğiniz şekilde olacaktır.
syg.
 
Ynt: Bina Değerlemesi

şirket bilançolarına bunu yansıtamadıktan sonra ne anlamı olur ki..
 
Ynt: Bina Değerlemesi

ismmmo danışma birimine de sordum. ticaret mahkemesine başvurudan bahsetmiş..
 
Ynt: Bina Değerlemesi

bu konu hakkında başka görüşü olan var mı arkadaşlar... başından böyle bir deneyim geçmiş kimse var mı?
 
Ynt: Bina Değerlemesi

Değer tespiti bilirkişi/ exper bir şekilde yapılır. Ancak bunu şu andaki mevzuatla kayıtlarına intikal ettiremezsiniz.

Bir yeniden değerleme/ enflasyon muhasabesi olanağı yaratılmaz ise yapılamaz.
 
Ynt: Bina Değerlemesi

mrb.binaların değerini gerçek haline getirmek istemendeki amaç nedir? bu durumun olmadığı eski firma yok denecek kadar azdır diye tahmin ediyorum.örn benim çalıştığım yerde bilançoda 35 milyon gözüküyor piyasa fiyatı 20 katından fazladır.
 
Ynt: Bina Değerlemesi

amaç. banka ve diğer bilgi kullanıcılar karşısında şirket aktifinin güçlü gözükmesi sayesinde prestij ve itibar kazanmakla beraber firma hakkında değerlendirmelere olumlu katkıda bulunmak...
 
Ynt: Bina Değerlemesi

Merak etmeyin bütün bankalar bunu bilirler. Bunlara şirketin gizli ihtiyatları denir. Çok bilinen ve yaygın bir kavramdır.
Gayrimenkuller gibi aynı şekilde araçlar da gizli ihtiyatların bir parçasıdır. Araçlar satılırken defter değerinin çok üstünde değer bulur.
 
Üst