Büro Açmak Mantıklı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kalimera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar ben ruhsatımı yeni aldım mesleki tecuubem cok fazla yok yani bir buroyu kendi basıma yonetecek guveni henuz kendimde bulamıyorum.ama yanımda tecrubeli bir eleman calıstırmayı bu suredede tecrube kazanmayı dusunmekteyim.cevrem var fakat tanıdıgım herkesin hemen bana defterini vermeyecegini de adım gibi iyi biliyorum.ama kime sorduysam da buro acarsan 1yıl masraflarını zor cıkarırsın yada cıkaramazsın tecruben olsada olmasada yeni acanlar için bu boyledir genelde diyolar ac bekle 1yıl sonra işler yoluna girer diyolar.bende kararsız kaldım bi şekilde cepten gider buro masrafı ama sizcede öylemi yapayım.sonucta ben burocu olmak istiyorum bi yerde calısmak pek istemiyorum.dogru bir karar vermiş olurmuyum?bide buro acmak için en uygun zaman ekim kasım aylarımıdır?burosu olan yada buroda calısan tecrubeli arkadaslarım bana fikir versin lütfen...

Ynt: büro acmak mantıklımı?

öncelikle hayırlı olsun.birinci olarak kendine güvenmem gerekli.hangi esnaf yeni dükkan actıgında işleri süper oluyo.ikinci olarakta işi bilen sana yardımcı olabilecek güvenecegin saglam bi kişi bulursan en iyisi bencede büro acmak.büroyu actıgında mutlaka işler hemen iyi olmayacak.belli bi süre sonra gerek cevrenden gerekse tuttugun mükelleflerin cevresinden yeni mükellefler kazanırsın.

en az 1, 2 sene hiç kazanamayacakmışsın gibi düşün.bu süreçte büroyu ayakta tutabileceğini düşünüyorsan gir derim büro işine.
en az nerden baksan büronun aylık masrafı 700,800 ytl yi bulur.

şunuda belirteyim.o büro açtığımda, gelir zannettiğin çevrenden gelen çok nadir çıkar.
mesleki tecrübeyi;yaşayarak,olaylarla karşılaşarak,onları çözerek ve yasaları sıkı takip ederek edineceksin.büroda kendine güven,ve o güveni karşındakine yansıtabilmek çok önemlidir.
ama siz anladığım kadarıyla kendi büronuzun havasını solumak istiyorsunuz,
ruhsatınız hayırlı olsun,size başarılar diliyorum.mesleki konularda her zaman yanınızdayız.

cok tesekkur ederim hepinize meslege ilk adımlarımı kuvvetlendirdiğiniz, ilk gunden hevesimi kırmadıgınız için...hayırlısı olsun diyorum.peki hangi ay acmak daha avantajlı olur yıl sonuna dogrumu acmalıyım?herkese basarılar diliyorum.

kalimera kardeşim bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum bende yeni aldım ve sizin gibi düşünüyorum

merhabalar
Her iki arkadaşı ruhsatlarını almış olduklarından dolay ayrı ayrı tebrik eder meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Çevre olsa bile yeni bir büro açmak her zaman ilk aşamada çok zordur. Yeni meslek mensupları ruhsat parası, kaşe,büro tescil vs vs epey masraflıdır. Ayrıca insanların defterlerini bir anda yıllardır güvendiği muhasebecilerinden alıp getirmesine pek kolay değildir.
Ayrıca başka yerlerden gelen defterleri kendi büronuza, programınıza, düzeninize uydurmak, mükellefinizi kendi sisteminize sokmakta epey zor işlerdir.
Birde malumunuz tahsilat problemi var. Çok müşteri çok para anlamına gelmiyor her zaman.
Genç bir meslek mensubu olarak çantacı muhasebecilerle mücadele edeceksin. Senden büyük ve yaşı ileri meslektaşların bürolarıyla rekabette olacaksın.
Duygusal olarak kendini yalnız hissedeceksin üstelik o kadar emek verdim bu işe karşılığı bu mu diye hayal kırıklığına uğrayacaksın.
Heyecanlı olacaksın çok tecrübeli olmadığın için zaman zaman saçmalayacaksın.
Her ay kazanmasanda bağkur,kira, ssk, KDV ödeyeceksin.
Bilgisayar ve aksamları kahretsin ki sürekli bozulacak. Program yeni versiyon isteyecek.
Maillerinde sürekli yığılmış tebliğ, makale, kanun değişikliği olacak. Seminerdi toplantıydı derken. Hiç bir şeye yetişemez olacaksın.
Ama yinede mücadele etmeye devam derim ben..
Yolun açık olsun ... Başarılar

sn sibel;

bu dediklerinizden sonra insanın mevcut olan bürosunu bile kapatası geliyor :)

Kalimera arkadaşım tecrübesi olan arkadaşladan cevap beklemiş bende gerçeklerden bahsedeyim istedim:(
Yoksa heves kırmak değil amacım.

Ynt: Büro Açmak Mantıklı mı?

bunların hepsini tahmin edebiliyorum zaten ama hep kendime ait bir işim olsun istemiştim sonunda bu fırsat ele gecti bunu en mantıklı ne sekilde yapabilirimi arastırıyorum yanımda tecrubeli eleman calıstımak buro masraflarına 1yıl kadar gögus germek ve ama en sınunda işleri rayına oturtmak bu bir hayal mi? bunca meslektas var ve coguda burosunu devam ettirebiliyor öyle yada böyle ekmegini cıkarıyor coguda iyi durumda bu belgeyi almak için dolu dolu 2 yılım gitti varsın 1-2 yıl daha sıkayım dişimi diyorum pişman olmam işallah.yinede egrisi dogrusuyla tecrubelerinizi aktardıgınız için tesekkurler.peki sibel arkadasım siz pişmanmısınız?yani kapatmayı dusundunuzmu kac yıldır buro işletiyorsunuz rayına oturtabildinizmi bu kac yılınızı aldı bireysel tecrubeler hayat dersleri beni yonlendirici olabilir
tesekkurler...

sibel hanım harika bir şekilde sorunları sıralamışsınız. malesef aynı sıkıntılarla herkes başediyor. zaman lazım...

sevgili arkadaşım dürüstlük, görev sorumluluğun, başarma arzun (hırs değil yanlış anlama) olduktan sonra gerisi gelir. Ben 8 yıl önce işyeri açma ruhsatı lamıştım sm olarak 15 yıldır muhasebe bürosunda çalışıyorum o zamanlar yani ruhsatı yeni aldığım zamanlar açmayı düşünmemiştim çünkü tecrübe bilgi ve deneyimim yoktu daha 24 yaşındaydım çünkü serbest muhasebeci olmuştum ama şimdi artık zamanı geldi ve ben de kararımı verdim aralık ayında büromu açıyorumister sm ister smm hiç farketmez bizler bir yere kadar başkalarının yanında çalışabiliriz ondan sonra herkes yoluna gitmeli çünkü kazanılmış bir hakkımız var neden değrlendirmeyelim geleceğimiz için çocuklarımız için. İşte bu yüzden eğer sende tecrüben yoksa ben olsydım tecrübe için biraz zaman kazanırdım ama çok değil benim kadar. Bir iki yıl gibi ondan sonra işimi kurardım. hayat yolunda başarılar

4 yıl muhasebe bürolarında 4 yıldırda özel sektörde çalışıyorum.Nasipse 31.01.2008 de stajım bitecek ve martta sınava gireceğim.Kazanırsam büro açmak için bir dakika dahi düşenmem.Sebebi çok basit sene de özel sektör % 10 ila %20 arasında zam veriyor.Bu oran ortalama 100-200 ytl arasında değişiyor.Senede 1 defter gelse dahi aynı parayı almış olacağız.Önemli olan büro açmakta belirli büro giderlerini ve evin geçimini sağlayacak belirli bir sermaye onu sağladıktan sonra bilmediğin bir konu dahi olsa öğrenmek artık çok kolay forumlarda üstatlar her konuda destek oluyor.Ama sermaye birikimi çok zor staj süresince ve staj sonrasında yetkili üst kurullar elinde avucunda zaten ne varsa alıyor.Stajı başlatmak+stajı bitirmek+sınavlara girmek+ruhsat almak+büroyu dayayıp döşemek+ortalama 1 sene cepten gidecek giderler tahminime göre 20.000 ila 25.000 YTL arasında bir tutar.

Merhabalar,

Ben olaya çok farklı açıdan bakmak istiyorum, gerçi bu konuyu daha öncede iletmiştim. Evet bende ruhsatını almış bir sm'yim fakat şu anda büro açamıyorum, çünkü elimde yeterli olarak mükellef sağlayabileceğimi zannetmiyorum. Ve şu anda özel bir sektörde muhasebe müdürlüğü yapmaktayım.

Benim yaklaşımım şu ; neden doktorlar yada avukatlar özel yada devlet sektöründe sigortalı olarak çalışırlarken kendi bürolarını açmakta bir sorun olmuyor ve açabiliyorlarda biz muhasebe meslek mensupları biryere bağlı olarak çalışır iken büro faaliyetinde bulunamıyoruz.

İşte her zaman haykırdığım, isyan ettiğim konulardan biride bu, bizde biryere bağlı olarak çalışır iken büro açabilelim.

En azından bu olayı bize sağlayabilseler bizde hiç değilse hem başka yerde çalışırken hemde büromuzu açmış oluruz hiç değilse bir maaş gelirimiz kesilmemiş olur ve büromuzu düzene sokana kadar giderlerini karşılamış oluruz, yada mükellef toplayana kadar çıkacak olan masraflarımızı çalıştığımız yerdeki almış olduğumuz maaşımızdan karşılarız.

Gerçektende çok önemli bir konu tekrar söylüyorum avukat bir şirkette özel olarak çalışır ama aynı zamanda bürosuda vardır, yada doktor herhangi özel yada devlet hastanesinde çalışır ama aynı zamanda kendine ait bir muayenehanesi vardır. Bence çok büyük bir haksızlık.

Teşekkür ederim

Saygılarımla,

Adem ÜNLÜ

Evet bunun bir matığı var mı acaba? Neden muhasebeciler ayrı büro açamıyorlar? Araştırmak lazım.

SİBEL ' Alıntı:
Evet bunun bir matığı var mı acaba? Neden muhasebeciler ayrı büro açamıyorlar? Araştırmak lazım.

Merhaba,
Amacı belli değilmi? Bağımlı çalışan bir SMMM bürosundaki işleri ne derece takip edebilir. Bağımlı çalışan biri olarak bunun doğru bir hüküm olduğunu düşünüyorum. Diğer mesleklerdeki şartlarla bizim mesleğin şartlarının aynı olmadığı da malumunuz.

Sayın Tamer Bey ilk defada olsa sizinle aynı kanaatte değilim.Avukat İnsanı ipe götürüp getirebilir.Doktor canından edebilir.Bu meslek mensuplarınında işin başında ve dinç olarak çalışması gerekiyor ama onlara serbest bize yasak.Çünkü bizim mesleğimiz vs vs... İşini iyi yapacak insan bağımlı da olsa ona göre bürosuna bir sistem kurar ve iyi bir hizmet sunabilir.Bağımlı olmayıp büroya uğramayan işin çoğunluğunu elemanlarına bırakan meslek mensublarımızda yok mu ? önemli olan insanın yaptığı işe saygısı yoksa bağımlı olmuş olmamış hiç önemi yok...

bence de yapamayan zaten iki işi bi arada götürmeye uğraşmaz.
yapabilecek durumu varsa yapar.
bence bu haksızlığın ortadan kalması lazım.