Büro Açmak Mantıklı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kalimera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Büro Açmak Mantıklı mı?

Yahu arkadaşlar hepiniz okumuş etmiş insanlarsınız,muhtemel ekonomi işletme v.b bölüm okumuşsunuzdur. Büro açmadan en büyük maliyet kiradır. Bunun çağresi ben size söyleyiyim hemde gelecekte tüm işyerlerinin olma şekli Home ofis,çifte kiradan kurtaracak avantajları saymakla bitmez çifte kiradan,yol parasından,yol zamanından pijama ile çalışma imkanı bile var(hee müşteri geleceği zaman veya gideceğiniz zaman jilet gibi giyin) ama sizde sırt üstü yatarak beyanname verme imkanı var,bazılarınıza bu dediklerim işin "ciddiyetini bozar" veya kabul edilmez şekilde garip gelebilir ama bu meslek bu çalışmayı kaldırır. Hee müşterimi geldi mekan dışarıdan girildiği gibi ofis dizaynında olacak akılcıl bir dekorla müşter, geldiğinde home ofis olduğunu anlmaz. Bu arada sizden şu sesleride duyuyorum "kardeşim iyi diyorsunda danıştaydan gelen yasak var haberin yok mu" diyorsunuz duyuyorum. Sizler Gerçekten mali müşavirseniz bunun çağresini düşünmek sizin için zor olmamalı ;) orası sizin ev ikahmetiniz görünmek zorunda değil. eee bunun çağresini söyletmeyin bana bilmiyosanız yakın ruhsatı..

economist haklılık tarafın var kardeş ama evde çalışılmıyor evde işin ciddiyeti kalmıyor.. ya evde birinin bir sıkınsı oluyor birşeylerle uğraşmak zorunda kalıyorsun ayrıca sana gelecek adam senin ev ofisini bulmak zorunda kalıyor.. vs vs. evde çalışmak sizi bilmem ama bana göre değil.. ben yatarım arkadaş :))

Merhaba ;

Sayın 1.economist ,

Büro işinize kendinizce çözümü bulmuşsunuz.

Yazınızın beni ilgilendiren kısımları , belki sizin " aman , kala kala kurallara mı kaldık " dediğinizi duyar gibiyim ama Türkçe kurallarıdır.Özellikle de kelime hatalarıdır.

Ne güzel yazmışsınız " arkadaşlar hepiniz okumuş etmiş insanlarsınız,muhtemel ekonomi işletme v.b bölüm okumuşsunuzdur "

Lütfen biraz daha dikkatli olalım ki yazılanları zevkle okuyalım.

tabi ya home office heleki benim 1,5 yaşındaki ege adındaki canavarla , daha 2,5 haftalık ece adındaki devamlı ağlayan bebekle evde bir çalışılırki sormayın, arada hanımı ve baldızı hiç saymıyorum bile.
Yahu bekara hanımı boşaması kolay derler ya buda aynen öyle olmuş arkadaş kendince çözüm getirmiş ama herkes bekar ,evli olsada çocuksuz , dubleksde yada 160 mt2 civarı bir dairede oturuyor değilki.
Evde çoluk çocuk cümbür cemaat varken nasıl olacak büro işi. Artık akrabalar ziyarete geldiklerinde çay kahve esnasında kayıtlarımı gireriz beyannamelerimi göndeririz yapmayın Allah aşkına.

Müşteri büroya gelmezmiş nereye gelmez arkadaş 8-10 tane adam gibi mükellefiniz olsunda bakın bakalım geliyormu gelmiyormu. Bir kere karşınızdakinin sizi ciddiye alması için sizinde ciddi olmanız lazım. Adamın milyon dolarlık cirosu olacak size home office de defte tutturacak :( :( :( adamlar güç gösterisi için bankalar gibi bilmemkaç katlı binalar kiralıyor yada bina satın alıyor bizse gariban yeniler olarak kırıntılara saldırıyoruz

stonhand ' Alıntı:
tabi ya home office heleki benim 1,5 yaşındaki ege adındaki canavarla , daha 2,5 haftalık ece adındaki devamlı ağlayan bebekle evde bir çalışılırki sormayın, arada hanımı ve baldızı hiç saymıyorum bile.
Yahu bekara hanımı boşaması kolay derler ya buda aynen öyle olmuş arkadaş kendince çözüm getirmiş ama herkes bekar ,evli olsada çocuksuz , dubleksde yada 160 mt2 civarı bir dairede oturuyor değilki.
Evde çoluk çocuk cümbür cemaat varken nasıl olacak büro işi. Artık akrabalar ziyarete geldiklerinde çay kahve esnasında kayıtlarımı gireriz beyannamelerimi göndeririz yapmayın Allah aşkına.

Müşteri büroya gelmezmiş nereye gelmez arkadaş 8-10 tane adam gibi mükellefiniz olsunda bakın bakalım geliyormu gelmiyormu. Bir kere karşınızdakinin sizi ciddiye alması için sizinde ciddi olmanız lazım. Adamın milyon dolarlık cirosu olacak size home office de defte tutturacak :( :( :( adamlar güç gösterisi için bankalar gibi bilmemkaç katlı binalar kiralıyor yada bina satın alıyor bizse gariban yeniler olarak kırıntılara saldırıyoruz

:) yani işin ciddiyeti olmuyor.. yeni tanıştığın biri oluyor geliyor yerini merak ediyor bir çay içiyor.. hiiiç tavsiye etmem böyle bişeyi.. zaten evin kadını istemez şutlarlar valla.. git su doldur git çöp dök.. git çocuğa şunu al.. çocuk ağlar vs. evde altın günü olur mevlüt olur.. sende takım elbiseyle odada oturursun kapıyı açmazsın :))))

evet home office; genel tabloya bakınca kira gideri bakımından avantajlı görünüyor ama arkadaşlar size gerçek bir örnek..
eşim web tasarımı ve yazılım işiyle uğraşıyor, malum kira gideri sebebiyle başlangıç olarak kendisine home office kurduk. Şirket kuruluşundan sadece kısa bir süre sonra evde verimli olamıyorum diye (21 aylık oğlumuzun etkisi büyük) arkadaşının ofisinde çalışmaya başladı..Uygun şartlar oluştuğunda da kendisine ayrı bir ofis tutacak.. Evde çalışmak olmuyor, herkes evde iş psikolojisine giremiyor dolayısıyla da verim düşüyor...

stonhand ' Alıntı:
....
Müşteri büroya gelmezmiş nereye gelmez arkadaş 8-10 tane adam gibi mükellefiniz olsunda bakın bakalım geliyormu gelmiyormu. Bir kere karşınızdakinin sizi ciddiye alması için sizinde ciddi olmanız lazım. Adamın milyon dolarlık cirosu olacak size home office de defte tutturacak :( :( :( adamlar güç gösterisi için bankalar gibi bilmemkaç katlı binalar kiralıyor yada bina satın alıyor....
Gerçekçi. Bu güç gösterisi beni ya iflasa götürecek ya nirvanaya ulaştıracak.

Öncelikle home ofice açmak aile yapısını önemli,şahsen ben müstakbel eş adayımla mesleğimiz aynı,onun dışında home ofice uygulması benim uydurduğum birşey değil internete yazadığınız zaman reklamcılardan,diş hekimlerine,piskologlardan mimarlara bir çok meslekte zaten uygulanmaktadır,onun dışında bu saydıklarım serbest meslekler,siemens,bosch,sony,festo gibi dünya devleri şirketlerin yönetici ve büro takımı home ofice uygulması geçmiş bulunmakta bu şirketler verimlilik analizini hepimizden daha iyi yapar. Tabi bazı arkadaşlara karşı çıkması normal kaç yıllık alışkanlık,hala luca varken her hafta yedekleme alıp büroya bağımlı çalışanlar(tophanede nargilesini fokurdadtırken işini yürütende var) var,ineli yazıcı ile kullananalar bile var. Dünya değişiyor şartlar değişiyor bazı arkadaşlar değişmenin önünde dursada bu rüzgara direnen yaprak misalidir.

Ben bir öneride bulunuyorum büro açmanın yükünü hafifletecek bazı arkadaşlar kuru eleştiri yapmaktan öteye geçmiyor. Ben home ofice kurucam bunu araştırdım ezbere yazmıyorum,sizinle paylaştım sizlerde yaralanmak istersiniz diye ama kuru muhalefet en sinir olduğum şeydir.

Saygı ve bilgiyle..

o dediğin yerlerin bir merkezi var, çalışanları evinden yürütüyor işleri ama bir işyeri var sonuçta ...

hiç bir müşterileri eve gitmiyor ya işyerine gidiyor ya da internet ve telefonla hallediyorlar...

senin bir ofisin olur orda birileri bulunur o zaman sen evde takılabilirsin...ancak öyle olur...

meslek hukukumuz home ofis e izin vermiyor arkadaşlar ancak banane hukuktan derseniz orasını bilemem

home ofis şehrin merkezi yerlerinde bir daire tutarsın işyeri olarak gösterip sonra bir kısmını ev olarak döşersin olur.. benim tanıdım bir meslektaş yaptı birkaç yıl sonra kendini toplayınca ayırdı.. bizim demek istediğimiz kuru muhalefet değil.. bu adam memnun kalsa ayırmazdı işi ile evi.. yani aile ortamıyla büronun aynı yerde olması benim görüşüme göre çok itici geliyor.. ciddiyetsiz geliyor.. ama sen bekarsındır yada çocuk vs. yoktur mecbur kaldıysan olabilir.. ama bende müşteriysem homeofis kullanan birine çok artısı olan biri değilse sıcak bakmazdım heralde.. tercih meselesi

Benim home office diyince aklınıza hemen mevcut ev durumunuz da salonun ortasında bir masada muhasebe işi yapılıyor gibi gelmesin,öncelikle aileye yapısı çok önemli herkese uymaz bunu altını çiziyorum. Konuyu neden bu raya getirdim çünkü maliyetten büyük avantajı olacak,tabi işi büyütükten sonra makamı kur o ayrı ama maliyetlerden kısama acısından söyledim,hem akılcıl bir tasarımla öyle bir home ofice kurulur ki bunu müşteri anlamaz söylemek zorundada değilsiniz. Arkadaşlar ciddi bir maliyettir özellikle istanbulda ofis+ev kirası rezidanstan bir home ofice kiralayın aynıya gelir artı olarak home ofice olarak tasarlandığı için toplantı odalarıda var gayet ciddi bir ortam size rezidansta,birinde kapıda info masası ile size ulaşıyorlar birnde zile basarak,benimkisi sadece öneri ve fikir.(beylikdüzünde home ofice rez. 1000 tl kira toplantı odası cafesi vs var firma vermiyorum reklama girer)