tayka ' Alıntı:arkadaşlar fazla karamsar olmamak lazım baştan belirteyim bende büro açtım şuanda anca masrafları karşılıyorum ve cepten yiyorum, söyledikleriniz çok doğru hiç hesap etmediğiniz masraflar çıkıyor büronun kurulumu hariç ancak birazda kısmet işi önemli olan lokomotif bir firma yakalamak gerisi sonra gelecektir, çok yakın bir arkadaşım 4 sene önce büyük cesaretle büro açmıştı sıfır mükellefle şuanda 90 deftere ulaştı evinide aldı arabasınıda demem o ki kısmet işi her büro açan 50-60 defterle başlamadı bir süreç gerektiriyor önemli olan bu sıkıntılı süreçte ayakta kalabilmek
aazakli ' Alıntı:tayka ' Alıntı:arkadaşlar fazla karamsar olmamak lazım baştan belirteyim bende büro açtım şuanda anca masrafları karşılıyorum ve cepten yiyorum, söyledikleriniz çok doğru hiç hesap etmediğiniz masraflar çıkıyor büronun kurulumu hariç ancak birazda kısmet işi önemli olan lokomotif bir firma yakalamak gerisi sonra gelecektir, çok yakın bir arkadaşım 4 sene önce büyük cesaretle büro açmıştı sıfır mükellefle şuanda 90 deftere ulaştı evinide aldı arabasınıda demem o ki kısmet işi her büro açan 50-60 defterle başlamadı bir süreç gerektiriyor önemli olan bu sıkıntılı süreçte ayakta kalabilmek
çok güzel demişsin de defteri nasıl toparladı.Nereye el attıksa çoğunun akrabaları smmm o bakımdan sordum.Elini sallasan Smmm değiyor. ;D ;D ;D
tayka ' Alıntı:birde şunu belirteyim bulunduğunuz şehirde çok önemli istanbula geçen hafta gittim bir smmm tabelasına oda sicil numarasını yazmış 22400 ben bursada yaşıyorum şuanda bursada 4400 civarı meslek mensubu var ve bursada 4. büyükşehir
bilginsucu ' Alıntı:arkadaşlar bende büromu yeni açtım şu an iki tane mükellefim var 300 tl kazanıyorum 700 gbi bir giderim var fakat çalıştığım yerde aldığım 975 liradan daha iyi. En azından kendi işlerim var başkalarının bakışı bile farklı oluyor inanın, şu anda 3-4 tane defterimde gelecek 650-700 başabaş noktasına ulaşacağım böylece sonrası hiç önemli değil nasıl olsa tek tek geliyorlar öyle hop diye kimse 30 defterle başlamıyor sabir etmek lazım bence iki yılda eminim büro çok rahat kendini toplar
stonhand ' Alıntı:Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu 700 TL gider nasıl oluyor. Bağkuru hesaba katmıyormusunuz anlamadım ??? ??? İstanbulda en kötü büro kiraları 400-500 TL bağkur deseniz 300 TL civarı bunun elektriği,suyu,telefonu,adsl i, yemeği, yolu yahu bu gider toplamı nasıl 700 TL civarı oluyor gerçekten anlamadım
Şehir farkından dolayımı yada büro kirasımı yok yada büro kiralarımı çok ucuz.
Birde yanlış anlaşılma olmasın bende şuan durum fena değil ancak üstüne koymak istediğimde koyamıyorum çünkü kime gitsem smmm si akrabası çıkıyor büroyu çer çöplede doldurmak istemiyorum yoksa bilmemkaç yıl para alma gel defterimi vereyim diyen dengesizlerde çıktı , vergimi önden sen öde ben sana sonra öderim diyende böylelerini kapıdan içeri bile sokmuyorum.