Büro Açmak Mantıklı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kalimera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Büro Açmak Mantıklı mı?

bu mesleğe giremeyen bir pişman giren bin pişman en kısa özet bu.
hayaller başta çok fazla oluyo belgeyi alınca hayal kırıklıkları hayallerin yerini alıyor

arkadaşlar fazla karamsar olmamak lazım baştan belirteyim bende büro açtım şuanda anca masrafları karşılıyorum ve cepten yiyorum, söyledikleriniz çok doğru hiç hesap etmediğiniz masraflar çıkıyor büronun kurulumu hariç ancak birazda kısmet işi önemli olan lokomotif bir firma yakalamak gerisi sonra gelecektir, çok yakın bir arkadaşım 4 sene önce büyük cesaretle büro açmıştı sıfır mükellefle şuanda 90 deftere ulaştı evinide aldı arabasınıda demem o ki kısmet işi her büro açan 50-60 defterle başlamadı bir süreç gerektiriyor önemli olan bu sıkıntılı süreçte ayakta kalabilmek

tayka ' Alıntı:
arkadaşlar fazla karamsar olmamak lazım baştan belirteyim bende büro açtım şuanda anca masrafları karşılıyorum ve cepten yiyorum, söyledikleriniz çok doğru hiç hesap etmediğiniz masraflar çıkıyor büronun kurulumu hariç ancak birazda kısmet işi önemli olan lokomotif bir firma yakalamak gerisi sonra gelecektir, çok yakın bir arkadaşım 4 sene önce büyük cesaretle büro açmıştı sıfır mükellefle şuanda 90 deftere ulaştı evinide aldı arabasınıda demem o ki kısmet işi her büro açan 50-60 defterle başlamadı bir süreç gerektiriyor önemli olan bu sıkıntılı süreçte ayakta kalabilmek

çok güzel demişsin de defteri nasıl toparladı.Nereye el attıksa çoğunun akrabaları smmm o bakımdan sordum.Elini sallasan Smmm değiyor. ;D ;D ;D

bende büro açalı 10 gün oluyor 1500 tl cirolu defterim var 700/800 civarı büro masrafı şuan kurtarmıyor tabiki... yıl sonuna kadar tedarikliyim.. yıl sonunda toparlayacağımı düşünüyorum.. zor bir süreç ama hayatı daha iyi görüp yaşıyorsun zoru severim diyorsanız tam size göre..

aazakli ' Alıntı:
tayka ' Alıntı:

çok güzel demişsin de defteri nasıl toparladı.Nereye el attıksa çoğunun akrabaları smmm o bakımdan sordum.Elini sallasan Smmm değiyor. ;D ;D ;D

eğer sende yeni açtıysan şu dönemde katılım olması zor yılbaşını bekle, dedim ya birazda kısmet işi....

buraya üye olduğumda stajyer bile değildim sadece staj sınav forumuna takılırdım çok heyecanlı olurdu sonuç beklemek.. demekki bu iş safha safha kaç yıl geçmiş.. büro açmışım yalnız değişmeyen bişey var :D hala sürünme aşamasını atlatamadım :)

birde şunu belirteyim bulunduğunuz şehirde çok önemli istanbula geçen hafta gittim bir smmm tabelasına oda sicil numarasını yazmış 22400 ben bursada yaşıyorum şuanda bursada 4400 civarı meslek mensubu var ve bursada 4. büyükşehir

arkadaşlar karamsarlığa gerek yok bende büro açtım.25 mükellefimiz vardı şuan 30 yaptık biraz sabır isteyen meslek.

tayka ' Alıntı:
birde şunu belirteyim bulunduğunuz şehirde çok önemli istanbula geçen hafta gittim bir smmm tabelasına oda sicil numarasını yazmış 22400 ben bursada yaşıyorum şuanda bursada 4400 civarı meslek mensubu var ve bursada 4. büyükşehir

büro sicil numaralarını öyle değerlendirme orada ölenler var kapatanlar var bağımlılar var bende eskişehirde 965 numaradayım fakat faal olan 400-500 civarı diye biliyorum..

Amacı sadece 'Ruhsat almak' olanlar iyi düşünsün ;

bir siteden alıntı;
Yaş 30 Özel sektörde 1250 net maaşım var. Aynı firmada 8 yıldır çalışıyorum ve maaşım 1250. Ayrıca SMMM yim Büro aç demeyin çevrem yok Açamam.

2004 Kpss girdim 53 aldım.

2010 Kpss de Evde Hazırlandım 66,5 Aldım İİBF Mezunuyum.

2012 Kpss Hazırlanmalı mıyım?

Dersaneye Gitmek Gerekir mi?

Arkadaşlar Allah Rızası için Beni Kırmadan Siz beni kendi yerinize koyarak Ne Yapardınız?

Vallahi herşeyi gördümde müşteriyi elinde tutmak için bağkurunu yatıran belgeliyide gördüm ya artık gam yemem. Adam benim belgelim bağkurumu ödüyor ben ona sonra ödüyorum dedi şok oldum kaldım arkadaş bu millet gerçekten kafayı yemiş.

büromu 8 ay önce açtım şu ana kadar ancak büro giderlerini karşılayacak müşterim var.. Elbetteki yeterli değil, yıl sonunu bekliyorum... Karamsar yazıları okuyunca keyim kaçıyor tabii ama yine de kararlıyım ve bu işte en önemli şeyin sabır olduğunu düşünüyorum...
Elbette her meslek grubunda olduğu gibi bizim meslektaşlarımızın arasında da çürük elmalar var, büroculuk işine girince birçok tatsız durumlar görüyoruz, duyuyoruz.. Bunlar olacak karamsarlığa gerek yok, bu mesleği hakkıyla yapmak isteyen bunun için mücadele eden meslek mensubu da çok.. O çürük elmalara inat sonuna kadar mücadeleye etmeye kararlıyım... Zaman ve sabır.. Mesleğini seven ve hakkıyla yapmak isteyen herkese tavsiyem bu durumlardan etkilenmeyin, bildiğiniz yoldan ilerlemeye devam edin.. Mutlaka verilen mücadelenin bir geri dönüşü olacaktır.. Buna sizde inanın...
İyi çalışmalar...

geçen noterde işim vardı büro açtım vs. konuşuyoduk dediki şimdiye kadar muhasebe bürosu açıpta kapatan olmadı dedi.. moralinizi bozmayın bence benim hiiiç endişim yok..

arkadaşlar bende büromu yeni açtım şu an iki tane mükellefim var 300 tl kazanıyorum 700 gbi bir giderim var fakat çalıştığım yerde aldığım 975 liradan daha iyi. En azından kendi işlerim var başkalarının bakışı bile farklı oluyor inanın, şu anda 3-4 tane defterimde gelecek 650-700 başabaş noktasına ulaşacağım böylece sonrası hiç önemli değil nasıl olsa tek tek geliyorlar öyle hop diye kimse 30 defterle başlamıyor sabir etmek lazım bence iki yılda eminim büro çok rahat kendini toplar

bilginsucu ' Alıntı:
arkadaşlar bende büromu yeni açtım şu an iki tane mükellefim var 300 tl kazanıyorum 700 gbi bir giderim var fakat çalıştığım yerde aldığım 975 liradan daha iyi. En azından kendi işlerim var başkalarının bakışı bile farklı oluyor inanın, şu anda 3-4 tane defterimde gelecek 650-700 başabaş noktasına ulaşacağım böylece sonrası hiç önemli değil nasıl olsa tek tek geliyorlar öyle hop diye kimse 30 defterle başlamıyor sabir etmek lazım bence iki yılda eminim büro çok rahat kendini toplar

kesinlikle size katılıyorum, bende böyle düşünüyorum.. 6-7 ayın sonunda başabaş noktasını yakaladım.. sabır işi gerçekten, büro açmayı düşünenler bunu bilerek açsın yaklaşık olarak 2 yılı gözden çıkarmak gerekiyor..
Herkese bol kazançlar(hayırlı müşteriler) özellikle yeni açmış olanlara.. :)

bende 15 gün oldu yaklaşık 700 tl giderim var 700 tl gelirim var.. sene sonuna kadar toplayacağıma inanıyorum..

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu 700 TL gider nasıl oluyor. Bağkuru hesaba katmıyormusunuz anlamadım ??? ??? İstanbulda en kötü büro kiraları 400-500 TL bağkur deseniz 300 TL civarı bunun elektriği,suyu,telefonu,adsl i, yemeği, yolu yahu bu gider toplamı nasıl 700 TL civarı oluyor gerçekten anlamadım
Şehir farkından dolayımı yada büro kirasımı yok yada büro kiralarımı çok ucuz.
Birde yanlış anlaşılma olmasın bende şuan durum fena değil ancak üstüne koymak istediğimde koyamıyorum çünkü kime gitsem smmm si akrabası çıkıyor büroyu çer çöplede doldurmak istemiyorum yoksa bilmemkaç yıl para alma gel defterimi vereyim diyen dengesizlerde çıktı , vergimi önden sen öde ben sana sonra öderim diyende böylelerini kapıdan içeri bile sokmuyorum.

stonhand ' Alıntı:
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu 700 TL gider nasıl oluyor. Bağkuru hesaba katmıyormusunuz anlamadım ??? ??? İstanbulda en kötü büro kiraları 400-500 TL bağkur deseniz 300 TL civarı bunun elektriği,suyu,telefonu,adsl i, yemeği, yolu yahu bu gider toplamı nasıl 700 TL civarı oluyor gerçekten anlamadım
Şehir farkından dolayımı yada büro kirasımı yok yada büro kiralarımı çok ucuz.
Birde yanlış anlaşılma olmasın bende şuan durum fena değil ancak üstüne koymak istediğimde koyamıyorum çünkü kime gitsem smmm si akrabası çıkıyor büroyu çer çöplede doldurmak istemiyorum yoksa bilmemkaç yıl para alma gel defterimi vereyim diyen dengesizlerde çıktı , vergimi önden sen öde ben sana sonra öderim diyende böylelerini kapıdan içeri bile sokmuyorum.

:) stonhand şehir farkı diyelim.. birde büyük bir yer değil 225 kira + 270 bağkur + 30 internet+ 25 telefon+ 20 elektrik + 50 aidat+ 150 yemek + çay 40 tl + beyanname vs 50+ evle iş yeri yakın yol yok toplayalım bakalım 860 tl çıktı çok fark yok gelirde yaklaşık o kadar geç getirenleri yazmamıştım .. bende üstüne pek koyamıyorum şu an aynen sağdan soldan gelene işletme defteri olanla pek uğraşmıyorum kart bile vermiyorum adamı küçük gördüğümden değil tahsilatlarına güvenmdeğimden tarife altına düşmüyorum.. dediğin gibi çöp büro istemiyorum..