Bürosunu yeni açanlar

Ynt: Bürosunu yeni açanlar

battibalikyangider ' Alıntı:
Fazla mükellef olduğunda yaptığımız iş oranında %de yöntemiyle odaya aidat ödeyerek gerekeni yaptıklarını düşünüyorum ben:)

Odalardan beklentiler, getirip mükellef vermesi değil ki.

Haksız rekabetin boyutları konusunda biraz sohbet etmek isterim isterseniz:) Bunu bürosunu yeni açmış 2 mükellefi olan meslek mensubu arkadaş mı engelleyecek yoksa mükelleflerinin ismini bilmeyecek kadar çok mükellef sahibi olan üstadlarımız mı:)

Odalar mesleğe yeni girenlere hiç olmazsa küçük bir aidat indiriminde bulunsalar batmazlar zannediyorum:)

Bahsini yaptığınız Ticari Riskler beraberinde risk oranı büyüklüğünde kârları da getiriyor bunu göz ardı etmeyin. 150TL ye tuttuğun defterden haksız sebeple müteselsil gelen vergi yükümlülüklerini dava ile savsan bile o süreç içerisinde geçirilen krizler bile iyi bir risk bence:)

Meslek mevzuatımız müsade etse tek kalemde bazı yerlere milyonlar bağışlayacak güce sahip meslek mensubu üstadlarımız da risklere girerek gereken paraları harcarlar:)

Siz ticaretten iyi anlıyorsunuz, bir görüşünüzü alayım, 1 mükellefi bile olmadan bazı atılımlara girerek ofise çoğu cebindeki son 5 - 8 bin lirayı veren arkadaş sizce az mı risk üstlenmiştir.:)

saygılar

Son cümlenize cevap vermek gerekirse,açmasın. 5-8 bin diyorsunuz,bir esnafın katlandığı maliyet nedir hiç haberiniz varmı? açmasın bugün önünü görerek yapabilecek nadir mesleklerdendir,avukatı düşünün onun işi daha riskli birileri kapışacak o öyle iş yapacak,ama bizim işte eldeki mükellefini bilirsin ona göre açarsın,3-4 tane vardır ona göre yer tutarsın(handa 8-9.katta ufakbi oda) ama bir esnaf bunu yapamaz, ticari iş deneyimim var inanın bu işin riski daha az,ticaretle uğraşan insanların başına neler geliyor hiç düşündünüzmü? mükellefinin adına hatırlamayan meslek mensubu demişsiniz,dünya böyle arkadaşlar adaletli değil bugun dünya servetinin %kaçı %kaçlık kesimin elinde okumuşsunuzdur. Demekki ismini bilmek o kadar önemli değilmiş! Adamanı varsa 100 mükellefi oda tutup elinden alıp 2 mükellefi olan adam robin hood gibi dağıtacak değilki, Özetle dünya böyle herkes eşit değil,Herşey adil değil,Her şart eşit değil(bu meslek olsun) ben bu yazıyı yazarken,siz bu yazıyı okurken dünyada kaç kişi açlıktan öldü onu düşünün ve şükredin onlardan biri olabirdik,yada arap şeyhleri el işlemesi ipek tuvalet kağıtları ile işini görüyor onlardan biride olabilirdik ozaman isyan edin.

Karar sizin. Herşey bakış açınıza bağlı,ister dubaiden bakın ister,kara afrikadan..

Dünyanın adil olmadığı konusundaki görüşünüze katılıyorum. Esnaf diye zannımca ticaret yapan kesimi kastediyorsunuz. Elbetteki onların riski daha fazla ben daha az demedim:)

Ancak bizim meslek mensupları da ciddi riskler alıyorlar türmobun resmi gazetede yayımlanmış disiplin kurulu cezalarını biliyorsunuzdur elbette, orada risk almış meslek mensuplarının sonu görülüyor.

Şunuda belirtmek istiyorum, Daha iyisini istemek bizden daha kötü durumda olanları görerek, açlıktan ölenleri görerek şükretmemize engel değil.

Elbetteki halimize şükür. Fakat elbetteki mesleğe yeni girişte ve hatta meslek mensubu olup iş kurduktan sonra kredilerde dahil, kosgeb desteklerinde dahil, bir kaç teşviği de talep edebilmeliyiz diye düşünüyorum.

Memlekette ağlamaya meme yok, dünyada yok. Oturup sadece bizden kötüler var şükür diyerek kalırsa meslek mensupları, ona buna sağlanan teşviklerden kendilerine pay düşecek diye daha çok beklerler diye düşünüyorum.

saygılar

battibalikyangider ' Alıntı:
Dünyanın adil olmadığı konusundaki görüşünüze katılıyorum. Esnaf diye zannımca ticaret yapan kesimi kastediyorsunuz. Elbetteki onların riski daha fazla ben daha az demedim:)

Ancak bizim meslek mensupları da ciddi riskler alıyorlar türmobun resmi gazetede yayımlanmış disiplin kurulu cezalarını biliyorsunuzdur elbette, orada risk almış meslek mensuplarının sonu görülüyor.

Şunuda belirtmek istiyorum, Daha iyisini istemek bizden daha kötü durumda olanları görerek, açlıktan ölenleri görerek şükretmemize engel değil.

Elbetteki halimize şükür. Fakat elbetteki mesleğe yeni girişte ve hatta meslek mensubu olup iş kurduktan sonra kredilerde dahil, kosgeb desteklerinde dahil, bir kaç teşviği de talep edebilmeliyiz diye düşünüyorum.

Memlekette ağlamaya meme yok, dünyada yok. Oturup sadece bizden kötüler var şükür diyerek kalırsa meslek mensupları, ona buna sağlanan teşviklerden kendilerine pay düşecek diye daha çok beklerler diye düşünüyorum.

saygılar

Tabiki birşeyler istiyeceğiz bir sürü eksiklikler var ama bu isteklerimiz,diğer mesleklerle veya iş guruplarının yanından komik olmamalı,kimse bi tacirin aldığı risklerin yanında smmm nin büro açma riskinden bahsetmesin komik oluyor. Ama disiplin cezalar vs onlara lafım yok.

Öncelikle herkese hayırlı işler.

Ben daha staja başlamamış stajını başlatmak isteyen meslek adaylarından biriyim. Stajımı iyi bir araştırma yaptıktan sonra büyükleriminde tavsiyeleri sonrasında başlatmak istiyorum. Bu siteyide staj yapan bir akrabamdan öğrendim. Buradaki konuların bazılarına hakim olsamda bazılarına değilim. Fakat bu konudaki düşüncelerimi aktarmak istedim.

Bugün sakaryada yaklaşık 20 tane muhasebeci tanıyorum ve mesleğe yeni girmiş olanda 3-5 tane falan. Fakat bu şahısların içinde kesinlikle bu şekilde işleri kötü giden birisini bilmiyorum. Yani çalışınca insanoğlunun nelerin üstesinden geleceğini hepimiz biliyoruz. Bukadar karamsar olmamıza gerek yok. Etrafımızda tabiki büyükler olacak tabiki büyük lokmalar yiyen birileri olacak bu ticarette de böyle değilmidir arkadaşlar.

Bulunduğunuz meslekte tek başınıza biyerlere gelebilmeniz uzun zaman alabilir, fakat birliktelikler ve şirket evlilikleri büyük başarılarıda beraberinde getirir. Yenilikler herzaman iyidir, müşteri kazanabilmek için bugün farklılık yaratan firmalar herzaman bir adım önde olacaktır. Buradan tüm meslek mensubu arkadaşlara tavsiyem. Yeniliklere ( İNNOVASYON'a ) açık olun ve üretin çünkü ürettikçe kazanacağız. Sadece kart bırakarak yada ziyaretlerle değil farklılık yaratıp kenimizi, seçilmeyi cazip kılacak yeniliklerle müşterilerin karşısına çıkmalıyız.
Umarım ilk yorumlardaki işleri kötü olan arkadaşlar işlerini düzeltmiş ve çok sayıda müşteriye ulaşmıştır.

Saygılarımı sunar tüm arkadaşlara hayırlı müşteriler dilerim.
Mehmet DURAN

mdrn ' Alıntı:

Ben daha staja başlamamış stajını başlatmak isteyen meslek adaylarından biriyim. Stajımı iyi bir araştırma yaptıktan sonra büyükleriminde tavsiyeleri sonrasında başlatmak istiyorum. Bu siteyide staj yapan bir akrabamdan öğrendim. Buradaki konuların bazılarına hakim olsamda bazılarına değilim. Fakat bu konudaki düşüncelerimi aktarmak istedim.

Bugün sakaryada yaklaşık 20 tane muhasebeci tanıyorum ve mesleğe yeni girmiş olanda 3-5 tane falan. Fakat bu şahısların içinde kesinlikle bu şekilde işleri kötü giden birisini bilmiyorum. Yani çalışınca insanoğlunun nelerin üstesinden geleceğini hepimiz biliyoruz. Bukadar karamsar olmamıza gerek yok. Etrafımızda tabiki büyükler olacak tabiki büyük lokmalar yiyen birileri olacak bu ticarette de böyle değilmidir arkadaşlar.

Bulunduğunuz meslekte tek başınıza biyerlere gelebilmeniz uzun zaman alabilir, fakat birliktelikler ve şirket evlilikleri büyük başarılarıda beraberinde getirir. Yenilikler herzaman iyidir, müşteri kazanabilmek için bugün farklılık yaratan firmalar herzaman bir adım önde olacaktır. Buradan tüm meslek mensubu arkadaşlara tavsiyem. Yeniliklere ( İNNOVASYON'a ) açık olun ve üretin çünkü ürettikçe kazanacağız. Sadece kart bırakarak yada ziyaretlerle değil farklılık yaratıp kenimizi, seçilmeyi cazip kılacak yeniliklerle müşterilerin karşısına çıkmalıyız.
Umarım ilk yorumlardaki işleri kötü olan arkadaşlar işlerini düzeltmiş ve çok sayıda müşteriye ulaşmıştır.

Mehmet DURAN

+1 başarılar dilerim.. kesinlikle katılıyorum bu sitede bulunduğun sürece göreceksin ki bazı Meslek mensupları ''armut piş ağzıma düş düş'' istiyorlar.

1economist ' Alıntı:
mdrn ' Alıntı:

Mehmet DURAN

+1 başarılar dilerim.. kesinlikle katılıyorum bu sitede bulunduğun sürece göreceksin ki bazı Meslek mensupları ''armut piş ağzıma düş düş'' istiyorlar.

Çok Teşekkür ederim. Sizede iş hayatınızda başarılar dilerim.

Deniyor ki; "Önüne gelen herkes muhasebeci oluyor. Artık bu işinde ciddiyeti kalmadı. Mesleğe girmenizi tavsiye etmem." Bu gibi söylemlerde bulunanların ne derdi var acaba çok merak ediyorum. "Bukadar büyük bir pastanın 3 - 5 kişi tarafından yenmesi adil mi? " diye soruyorum sizlere. Bugün gözde meslekler arasında bankacılıkta var neden kimse bankacı olmasın bu mesleğinde ciddiyeti kalmadı demiyor. Çünkü bankacılıkta performansa dayalı ücret sistemi var orda yenilikler var yenilikçi olmayan üretmeyen tutunamıyor. Bırakın muhasebeci olsun herkes, herkes bu mesleğe adımını atsın ama çalışmayan üretmeyen performansını dışarıya yansıtamayan zaten başarısız olacaktır. Ülkem insanları şunun farkına varmalı bilişim ve İnnovasyon çağında yaşıyoruz. Yeniliklerin yeni ürünlerin var olan ürünleri geliştirmenin getirdiği başarıyı farketmemiz gerekiyor.

İnanıyorumki mesleğe artı değer katacak bir çok arkadaşımız var, fakat bu gibi söylemlerden sonra fikirleri değişiyor olabilir. Yakın bir akrabam stajı bitmesine az bir süre kalmışken meslek değiştirsemmi diye düşünüyor çok üzüldüm. Fakat beraber bu işin üstesinden gelebileceğimizi söyledim paylaşırsak üstesinden gelebiliriz, ama yanlız olursan tek başına büyümen uzun zaman alabilir dedim. Lütfen artık yorum yazarken bu meslekte ciddi çalışmak isteyenleride düşünelim.

Üzülerek söylüyorumki dünyanın en gelişmiş ülkeleri bundan 15 - 20 yıl önce İnnovasyon ile ilgili çalışmalar yaparak firmalara destek sağlamış ve çalışanlarına sadece bu iş için, düşünüp üretmesi için ücret ödemiştir. 20 yıl sonra geldikleri noktada ise biz innovasyonla yeni tanıştık.

Tüm arkadaşlarımı ortak faydalar yaratmak için birlik olmaya davet ediyorum. Fikir alışverişlerinde bulunup sorunlar üzerinde odaklanalım ki sorunlarımızı daha hızlı çözüme kavuşturalım. Burası gibi portalların ve katılımcıların artması dileğiyle.

İşlerinizde başarılar dilerim.

Saygılarımla.
Mehmet DURAN