Ynt: Bürosunu yeni açanlar
Merhaba Arkadaşlar,
herkese iyi yıllar dilerim.
bikaç konuda görüş, fikir, bilgi paylaşımı rica ediyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
bir firmayla anlaşma yaptım yeni yıldan itibaren muhasebe ve müşavirlik hizmetini üstleneceğim. Bu benim ilk defterim. Sorunum şuki, 11 aylık beyanname ve bildirimler eski muhasebecisi tarafından verildiğinden; ben, firma sahibi ve eski muhasebeci karşılıklı görüşerek aralık ayının defter tutumu, beyannameleri ve bildirimlerinide ocak ayına başladığımızdan dolayı; eski muhasebecisi vermesi gerektiği konusunda karşılıklı anlaştık. Ama ben sözleşmeyi 01.01.2011 den itibaren düzenledim. Burada bir hata yaptım mı? yani beyanname ve bildirimler konusunda; aralık beyannamelerini eski muhasebecisi tarafından verilmesi konusu sözleşme tarihini göz önüne alırsak hatalı mı davrandım..
Birde şubat ayındaki 4.geçici vergi ile nisandaki kurumlar vergisini benim mi vermem gerekir yoksa kayıtları tutan eski muhasebeci mi?
ikinci konuda; şimdi ben bir arkadaşımın bürosunun yanına taşınıyorum. Kendiside meslek mensubu. Aynı büroyu paylaşacağız, vergi kaydı, oda kaydı açılışı yapacağım. Adreside burayı göstereceğim. Aramızda bir adi ortaklık statüsü benimseyip, ortalık adınada vergi kaydı açacağız. Bu konudada sorunum şu; arkadaşımın şifresi var, bende başvurduğumda şifre talebinde bulunacağımdan benimde şifrem olacak, ancak ortaklık adına vereceğimiz kdv-muhtasar beyannameleri için birimizin şifresi mi kulanılır? yoksa ortaklık adınada bir şifre almak gerekir mi?
Ayrıca defter tasdiki konusundada; benim ayrı, arkadaşımın zaten var, bide ortaklık adına mı defter tasdiklememiz gerekir.
bu konularda yardımınızı, görüşünüzü, bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevirinim.
Çok teşekkür ederim.