Bürosunu yeni açanlar

Ynt: Bürosunu yeni açanlar

recav kardeş orada çevren tanıdıkların yokmu 1 yıldır 1 defter çok az olmuş.. gezip dolaşmıyomusun büroda bekliyosan kimse gelmez

kardeş en inandığın akrabaların bile ne hikmetse vermediler.korkularımı vardı bilmiyorum.ama inatla devam edeceğim.

recav ' Alıntı:
kardeş en inandığın akrabaların bile ne hikmetse vermediler.korkularımı vardı bilmiyorum.ama inatla devam edeceğim.

doğru söylüyosun açmadan önce herkes sana geliyor açtıktan sonra görmemezlikten geliyorlar .. kimseye güvenmemek lazım zaten akrabalar uzak dursun para vermezler :)

arkadaşlar, gerçekten büroda oturarak beklemek defter getirmez. ben dolaşıyorum, kartımı bırakıyorum ilgilenenler oluyor arada yılbaşını bekliyoruz haber vericez diyenler de var.. bakalım gerçekten dönen olucak mı, en azından oturup beklemiyorum diye içim rahat..

milayda ' Alıntı:
arkadaşlar, gerçekten büroda oturarak beklemek defter getirmez. ben dolaşıyorum, kartımı bırakıyorum ilgilenenler oluyor arada yılbaşını bekliyoruz haber vericez diyenler de var.. bakalım gerçekten dönen olucak mı, en azından oturup beklemiyorum diye içim rahat..

bende öyle yapıyorum bu ayda gelirse gelecek bakalım.. heralde 3-5 kişiden ses gelir

Merhaba Değerli arkadaşlar,

Mesleğin sıkıntılarıda belli çözümleride bu gün bireysel başarı peşinde koşan herkes yarın bertaraf olmak durumundadır. Meslek mensuplarının mesleğin sorunlarını konuşurken dönüp bir de kendilerine öz eleştiri yapması gerekmektedir. Hem ticari bir mal satmayacaksınız hemde 21. yy da tek başına muhasebecilik yaparak tek başına marka olacaksınız bu şekilde hareket boşa zaman kaybetmektir. Meslek mensuplarının takım çalışmasını benimseyerek bireysel hizmetleri kurumsal bir çatı altında sunması hem onların elini kuvvetledirecek hemde büyük bir organizasyonda yer almanın verdiği avantajları kullanacaklar.

Zaman birlik ve beraberlik içerisinde ekip çalışması ile başarıları elde etme zamanıdır.

Konu hakkındaki paylaşımlar Benimle irtibata geçmek isteyeen arkadaşlar olursa için internet sitemi inceleyip oradan bana ulaşabilirler.

"Bir araya gelmek başlangıçtır- Bir arada durabilmek ilerlemektir-Birlikte çalışmak Başarıdır."

Diyorum

Ve Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum

SMMM İbrahim İNANOĞLU

gelecekte böyle büyük çapta büroların iş yapacağına bende inanıyorum malesef bizde ortaklık kültürü gelişmemiş.. sabah 10-11 de gel otur vs. bunlar bitecek.. eskişehirde böyle bir fırsat olursa değerlendiririz

dostlar bizde oturmuyoruz.devamlı dolaşıyor ziyaretlerde bulunuyoruz.1.000 adet kart vizit dağıtmışımdır piyasaya.ama böyle olmuyor.ama nasıl olduğunuda bilen yok.herkes etik kurallardan bahsediyor ama bizim meslekte etik kurallara uyan kaybediyor.etik kurallara uymayan müşterisini tehdit eden ve fiyat düşüren mali müşavirler kazanıyor.
ama buna rağmen devam edeceğim.böyle davranan ne kadar mali müşavir varsada odaya bildireceğim.

TOPRAK MALI MUSAVIRLIK ' Alıntı:
Merhaba Değerli arkadaşlar,

.....
Konu hakkındaki paylaşımlar Benimle irtibata geçmek isteyeen arkadaşlar olursa için internet sitemi inceleyip oradan bana ulaşabilirler.

"Bir araya gelmek başlangıçtır- Bir arada durabilmek ilerlemektir-Birlikte çalışmak Başarıdır."

Diyorum

Ve Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum

SMMM İbrahim İNANOĞLU
İbrahim Bey, önce takma adınıza baktım, Toprak kelimesi kullanılmış, sonra isim soy isme baktım, toprakla bir bağıntısı yok, sonra profilinize baktım, bir web sitesi var,herhalde şirket ortağı diye düşündüm, web sitenizde organizasyon şeklinize baktım, sanırım şirket değilsiniz, ben bu kadar kafa yordum sizden ricam toprak kelimesi nereden geliyor, yani benim adım da Kemal Görsev olsa, tunç mali müşavirlik adını kullanabilir miyim? Bu konuda 3568 mevzuatı açısından bir engel var mı? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

recav ' Alıntı:
dostlar bizde oturmuyoruz.devamlı dolaşıyor ziyaretlerde bulunuyoruz.1.000 adet kart vizit dağıtmışımdır piyasaya.ama böyle olmuyor.ama nasıl olduğunuda bilen yok.herkes etik kurallardan bahsediyor ama bizim meslekte etik kurallara uyan kaybediyor.etik kurallara uymayan müşterisini tehdit eden ve fiyat düşüren mali müşavirler kazanıyor.
ama buna rağmen devam edeceğim.böyle davranan ne kadar mali müşavir varsada odaya bildireceğim.

recav korkutma bizi 1000 adetten 5 tanesi bile dönmedimi.. aslında öyle değil illaki birisi seni tavsiye etmesi gerekiyor... etik kurallara gelince kart verdiğim uzaktan tanıdık biri muhasebecisiyle ortakmış oda beni başkana şikayet etmiş kart dağıtıyor vs. diye yalnız gittiğim yerlerden hiçbirinden defterinizi bana getirin vs. bişey demedim sıkıntısı olan olursa görüşürüz dedim fazlası yok yani.. başkan aradı kart dağıtıyormuşsun dikkat et dedi .. evet dağıtıyorum sakıncasımı var dedim o zaman bana yol göster nasıl olacak bu iş dedim.. sonra oda oğlum sen bak işine dağıt ama ısrar etme sonra yalvar yakar aldığın defterden parayıda alamazsın dedi tecrübeliydi haklıydı tabi.. yalnız etik etik diyoruz bu sefer büroda oturup beklemeye mecburmuşuz gibi geliyor iş....

Değerli ROONIIN;

Sorularınıza cevap vermek gerekirse 3568 sayılı Kanun 45 Md " Birden çok meslek mensubu çalışmalarını; serbest muhasebecilik, serbest muhasebeci mali müşavirlik veya yeminli mali müşavirlik ortaklık bürosu veya şirket şeklinde birleştirebilirler. Bu bürolarda yapılan faaliyetler ticari faaliyet sayılmaz. Şirket şeklinde çalışılması halinde, yapılan işlerden doğacak cezai sorumluluk işi yapan meslek mensubuna aittir."

ÇUE HAKKINDA YÖNETMELİK Md 15 Birden çok meslek mensubu çalışmalarını ortaklık bürosu veya şirket şeklinde birleştirdikleri takdirde; tabelaya ayrıca ortaklık bürosu veya şirket unvanı yazılır. Ayrıca ortaklar ad ve soyadları ile unvanlarını da tabelaya yazabilirler.

Başka konular hakkında bilgi almak isterseniz iletişim bilgilerim açık. Mail gönderebilir yada iletişime geçebilirsiniz.

Konu hakkında aydınlanmış olmanız dileğiyle

Selamlar

Bir serbest Meslek olan doktorluk mesleği ile ufak bir karşılaştırma yaptığımızda..

Burada müzakeresini yaptığımız husus mesleğin bundan sonraki süreçte faydasının ne şekilde artacağıdır. Etik kurallar arasına sıkıştırılan bizlerin yarınlarımızı nasıl ve ne şekilde üst seviyelere çıkaracağımız hususunda fikirler üretmemiz gerekmektedir.

Mükellefin devlete ödediği vergilerin sorumlusunu muhasebeci olarak gördüğü bir imajdan sıyrılıp.

Hak ettiğimiz değerlere ulaşmak için yapılması gereken en kısa yol kamu marrifetiyle mükellefler mali müşavirlerin neler yaptığının anlatılmasıdır.

Bu gün hiç bir hasta, hasta olup ilaca para verdiği için eczacıyı suçlayamaz ama mükellef her ne hikmetse mali konulardaki ödevleri ve hastalıkları ile ilgili ödediği vergilerden dolayı müşavire hesap sormaktadır.

Düzelmesi gereken mali müşavirler ve muhasebeci davranışları değil müşterinin gözündeki imajdır.

TOPRAK MALI MUSAVIRLIK ' Alıntı:
Değerli ROONIIN;

Sorularınıza cevap vermek gerekirse ..............

Konu hakkında aydınlanmış olmanız dileğiyle
Teşekkür ederim oldukça aydınlatıcı oldu. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Arkadaşlar
Benim gibi bürosunu yeni açan arkadaşlar ne durumdasınız? Kasım başında açtım büromu, birkaç görüşme yaptım fakat kesinleşmiş bir şey yok, dolayısıyla şu an için müşterim de yok.. Ne arayan ne soran var, odanın da bizim gibi yeni başlayanlara bir desteği yok.. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

merhaba milayda, öncelikle hayırlı olsun, allah bol kazançlar müşteriler versin. bende büromu mayıs ayında açtım, şu an için 3 mükellefim var, akraba tabii.Az çok giderlerimi karşılamama yardımcı oluyor, büroyu yeni açtığımda çoğu kişi defterimizi sana vericez fakat yıl sonunda demişti, bende kendileriyle tekrar görüştüm, gelicem diyen çok, ama henüz gelen giden yok. Çoğununda söylediği şey, ben açıldığımdan beri aynı muhasebecideyim, nasıl değiştireyim şimdi. Bende zorlamıyorum, çünkü gönülsüz gelince memnun etmek zor. Bende durum şimdilik böyle.

teşekkür ederim arzuty sizin büronuz da hayırlı olsun. Sizin de dediğiniz gibi görüşmelerde veririz diyen oluyor ama neticede veren pek olmuyor, muhasebeci değiştiren çok az işletme var onlar da her zaman denk gelmiyor.. Yeni açılışlar en iyisi ama bunun için de geniş bir çevre ve sabır lazım.. Umarım beklentilerimiz boşa çıkmaz, bol kazançlar ve hayırlı müşteriler dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok..

Merhaba Arkadaşlar,
herkese iyi yıllar dilerim.

bikaç konuda görüş, fikir, bilgi paylaşımı rica ediyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

bir firmayla anlaşma yaptım yeni yıldan itibaren muhasebe ve müşavirlik hizmetini üstleneceğim. Bu benim ilk defterim. Sorunum şuki, 11 aylık beyanname ve bildirimler eski muhasebecisi tarafından verildiğinden; ben, firma sahibi ve eski muhasebeci karşılıklı görüşerek aralık ayının defter tutumu, beyannameleri ve bildirimlerinide ocak ayına başladığımızdan dolayı; eski muhasebecisi vermesi gerektiği konusunda karşılıklı anlaştık. Ama ben sözleşmeyi 01.01.2011 den itibaren düzenledim. Burada bir hata yaptım mı? yani beyanname ve bildirimler konusunda; aralık beyannamelerini eski muhasebecisi tarafından verilmesi konusu sözleşme tarihini göz önüne alırsak hatalı mı davrandım..
Birde şubat ayındaki 4.geçici vergi ile nisandaki kurumlar vergisini benim mi vermem gerekir yoksa kayıtları tutan eski muhasebeci mi?

ikinci konuda; şimdi ben bir arkadaşımın bürosunun yanına taşınıyorum. Kendiside meslek mensubu. Aynı büroyu paylaşacağız, vergi kaydı, oda kaydı açılışı yapacağım. Adreside burayı göstereceğim. Aramızda bir adi ortaklık statüsü benimseyip, ortalık adınada vergi kaydı açacağız. Bu konudada sorunum şu; arkadaşımın şifresi var, bende başvurduğumda şifre talebinde bulunacağımdan benimde şifrem olacak, ancak ortaklık adına vereceğimiz kdv-muhtasar beyannameleri için birimizin şifresi mi kulanılır? yoksa ortaklık adınada bir şifre almak gerekir mi?
Ayrıca defter tasdiki konusundada; benim ayrı, arkadaşımın zaten var, bide ortaklık adına mı defter tasdiklememiz gerekir.

bu konularda yardımınızı, görüşünüzü, bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevirinim.
Çok teşekkür ederim.

milayda ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Benim gibi bürosunu yeni açan arkadaşlar ne durumdasınız? Kasım başında açtım büromu, birkaç görüşme yaptım fakat kesinleşmiş bir şey yok, dolayısıyla şu an için müşterim de yok.. Ne arayan ne soran var, odanın da bizim gibi yeni başlayanlara bir desteği yok.. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim..
2010 temmuzda açtım şuan 8 mükellefim oldu 1 kişi daha geldi anlaştık . bir kufaörlede görüşmemizi tamamladık oda açılış olcak edecek 10 :) 8 ayda 10 mükellef iyidir herhalde.ilk açıldığımda 1 tane mükellefim varolduğunu düşünürsek iyidir iyi. umudunuzu yitirmeyin olmadık yerlerden piyango gibi mükellef çıkıyor :)

Öncelikle bürosunu yeni açan arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim,daha öncede bazı arkadaşlarımın söylediği gibi her işte ilk açarken sıkıntılar var,kaldı ki muhasebe bürosu kurulma maliyeti en düşük işlerden biri, bide şunu anlamakta güçlük çekiyorum büroyu yeni açıyorsunuz ve müşterinizi yok ve odadan yardım isteniyor,ne yardımı bu? oda çevren yoksa ne yapabilir,bu şekildeki söylemler herşeyi birinden beklemek gibi oluyor,fazla müşterin olduğunda oda yamı vereceksin gelirini ki odadan yardım istiyorsun,3 yıl gibi büyük bir stajyerlik dönemi var bence bu dönem sadece sadece mesleki olarak gelişme değilde,çevrenizi geliştirmeniz için bir fırsattır,stajyerken müşteri ayarlama işine girilebilir,en basitinden eldeki tanıdıkların staj yaptığın yer ile aracılık yapmak ufakta olsa bi gelir almak,hem meslek mensubunun gelirini arttırır hemde sanki bürosu varmış gibi gelirini bilir. Böyle bir stajyeride her meslek mensubu başının tacı yapar sonuçta oda kazanacak. Yarın büroyu açıncada kaç müşteri ile acaksın elde neler var onun bilançosunun görürsünüz. Biraz etrafınıza bakın bir muhasebe bürosunun açarken katlanılan ticari risk nedir? bu yazılanları bir tacir görse güler ;)

Fazla mükellef olduğunda yaptığımız iş oranında %de yöntemiyle odaya aidat ödeyerek gerekeni yaptıklarını düşünüyorum ben:)

Odalardan beklentiler, getirip mükellef vermesi değil ki.

Haksız rekabetin boyutları konusunda biraz sohbet etmek isterim isterseniz:) Bunu bürosunu yeni açmış 2 mükellefi olan meslek mensubu arkadaş mı engelleyecek yoksa mükelleflerinin ismini bilmeyecek kadar çok mükellef sahibi olan üstadlarımız mı:)

Odalar mesleğe yeni girenlere hiç olmazsa küçük bir aidat indiriminde bulunsalar batmazlar zannediyorum:)

Bahsini yaptığınız Ticari Riskler beraberinde risk oranı büyüklüğünde kârları da getiriyor bunu göz ardı etmeyin. 150TL ye tuttuğun defterden haksız sebeple müteselsil gelen vergi yükümlülüklerini dava ile savsan bile o süreç içerisinde geçirilen krizler bile iyi bir risk bence:)

Meslek mevzuatımız müsade etse tek kalemde bazı yerlere milyonlar bağışlayacak güce sahip meslek mensubu üstadlarımız da risklere girerek gereken paraları harcarlar:)

Siz ticaretten iyi anlıyorsunuz, bir görüşünüzü alayım, 1 mükellefi bile olmadan bazı atılımlara girerek ofise çoğu cebindeki son 5 - 8 bin lirayı veren arkadaş sizce az mı risk üstlenmiştir.:)

saygılar